Galaxy Belladone dress

Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Dress, Jurk, Timeless Treasures

Ik heb een Galaxy jurk gemaakt! Ik vind ‘m echt super mooi! I wou deze aan doen voor “The Day of the Doctor”, maar ik was niet op tijd klaar.

// I made a Galaxy dress! It turned out so pretty! Actually I wanted to wear it for “The Day of the Doctor”, but I didn’t finish in time. 

Galaxy, Dress, Jurk, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures

Stof // Fabric

Ik bestelde een mooi Tardis stofje via Spoonflower. Maar die stof is er nog steeds niet. Een paar dagen voor “de dag” moest ik haastig op zoek gaan naar vervanging. Ik had mijn oog laten vallen op een Galaxy stofje. Ik ben elke stoffenwinkel in Antwerpen afgefietst om eentje te zoeken. Nada-niks, hippe stofjes voor volwassenen, het is niet altijd gemakkelijk. Een beetje teleurgesteld bergde ik mijn plannen op. Maar op vrijdag kwam opeens het gewenste stofje toch boven water, en nog wel om mijn hoek! Bij Stoffen Joëlle hadden ze een nieuwe lading stoffen, met daartussen deze schoonheid! Het was echt balen om te horen dat de levering een uur later dan mij aangekomen was een paar dagen ervoor. Ach ja, deze mooierd is “Solar System” van Timeless Treasures.

// I ordered a pretty Tardis fabric form Spoonflower, but that one is still on it’s way. A few day before “the big day” I was searching for an alternative. A Galaxy dress it would be. So I popped by in every fabric store in Antwerp, and, no one could help me. I was very dumped that I wouldn’t have a special dress. But hey, there are worse things in the world. But at once the desired fabric arrived in one the fabric store arround my corner. Lucky for me one of my fellow sewist spotted it for me. At Stoffen Joëlle arrived a fresh batch of fabric, apparently a few hours after I left the shops days before. So with timing running out I went home and started sewing up my new dress with this pretty fabric “Solar System” from Timeless Treasures.

Galaxy, Belladone, Timeless Treasures, Deer & Doe, Dress, Jurk,

Patroon // Pattern

Ik gebruikte het Robe Belladone patroon van Deer & Doe. Het stond al lang op mijn lijstje. Deze stof vond ik echt perfect!

Het patroon lag al een tijd te wachten op een functie. Dat wil zeggen dat mijn patroon van de generatie is met enkel Franse uitleg. Ik kan wel een mondje Frans, maar naaitermen leerde we niet op school.

// I used the Robe Belladonne pattern by Deer & Doe. I was on my to-sew-list for a very long time. This fabric is perfect for it!

I bought my pattern very long time ago. So I only had French instructions. I do understand French, but I didn’t get sewing vocabulary in college. 

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures

Aanpassingen // Adjustments

Ik ben geen fan van ritsen in de middenrug. Ik vind het leuk als mijn patroon door loopt, en met een rits daar midden in is probeer ik altijd te vermijden. Daarom heb ik de rist naar de zijnaad verplaats. Hierdoor werd het wel lastig om de punt mooi scherpt te krijgen op de middenrug. Ik heb hier even mee gesukkeld, maar het is toch goed gekomen.

Ik maakte aan handleiding over hoe je een Belladone jurk kan maken zonder rits op de rug, het basis principe is natuurlijk toepasbaar op elke jurk.

Omdat ik 1m78 ben, een stukje groter dan waar het patroon voor getekend is, heb ik mijn naad van de tailleband aan 2 kanten en op mijn schouders gestikt op 1cm in de plaats van 1.5. Hierdoor zak alles een klein beetje en komt het toch perfect uit voor mij.

De jurk is een beetje te breed voor mij nu. Ik neem de volgende keer een maatje kleiner.

// I don’t like zippers in the center back so I put mine in the side seam. I love it when the pattern continues but with a zipper it’s hard to match it up perfectly. With this fabric it’s extremely hard. Since I didn’t have a center back zipper I needed to work very carefully to get a sharp “V”. It did take time and patience. Especially since it was the first time, but I’m very pleased with the result. 

I made a tutorial about removing the center back seam from the Belladone dress, and any other dress in fact.

I also used 1 cm seam allowence at the shoulders and waistband. I’m 1m78, so a bit bigger then the ideal hight for this pattern. By doing this tiny tweak everything falls in the right place.

The dress is a too wide for me now. The next time I’ll go down a size.

Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures, dress, jurk

Galaxy, dress, jurk

The Doctor

Zoals ik zei, ik wou deze jurk maken om aan te doen op “The Day of the Doctor” in kader van de “Doctor Who Sew Along“. De jurk was niet klaar, en er is nog een klein extra’tje dat ik nu nog niet verklap. Maar er is ondertussen afgesproken om ook met kerts een Doctor Who living party met groot scherm te doen. Dan zal ik deze jurk met extra’tje laten zien.

// Like I told you, the dress wasn’t ready for “The day of the Doctor”. I made this dress as a part of the “Doctor Who Sew Along“. But there will be a Doctor Who living party for the Christmas episode. I know what I’ll be wearing then. I’ve also made something to make a little bit more Doctor Who-ish and not just a galaxy dress. But you’ll have to wait until Christmas to find it out. 

Galaxy, dress, jurk, Deer & Doe, Belladone, Timeless Treasures

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures, Belladone, Deer & Doe

-xxx-

Lelie

76 Comments on Galaxy Belladone dress

 1. Hanne
  November 27, 2013 at 19:18 (1 year ago)

  Geweldige versie! Belladone staat ook nog op mijn to do lijst!

  Reply
 2. leentje
  November 27, 2013 at 19:20 (1 year ago)

  weeral een mooie creatie lieke :)
  tof

  Reply
 3. Riet
  November 27, 2013 at 19:30 (1 year ago)

  Mooi exemplaar! Ik had vooral aanpassingen nodig aan de borstnepen, maar dat lijkt bij jou goed te komen, dus het zal gewoon aan mijn borsten liggen, ha! ;-)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 27, 2013 at 22:28 (1 year ago)

   Bedankt Riet :), het ligt vooral aan de patronen, die zijn meestal getekend op B/C cup, en ik heb gewoon chance dat mijn borsten die cup hebben :)

   Reply
 4. Scruffy badger
  November 27, 2013 at 20:00 (1 year ago)

  Wow!! That’s soooo cool. You look amazing

  Reply
 5. Wendy
  November 27, 2013 at 20:03 (1 year ago)

  Zeer zeer schoon! En ik heb hetzelfde gevoel over ritsen in de achternaad. Ze verstoren niet alleen de print middenachter, maar storen mij als ik tegen de rugleuning van een stoel leun + ik kan ze niet alleen open en dicht doen…

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 27, 2013 at 22:40 (1 year ago)

   Bedankt Wendy! Ik gebruik bijna altijd blinde ritsen, ik vind dat die niet zo hard voelt bij een stoel maar gewone, auw! En gelijk je zegt, nu kan je het ten minste fatsoenlijk zelf open en dicht doen. Ik stik ook altijd een klein stukje vanboven vast, geen gedoe met haakje, jihaa :)

   Reply
 6. katrijn
  November 27, 2013 at 21:18 (1 year ago)

  Superknap!

  Reply
 7. Lisa
  November 27, 2013 at 22:30 (1 year ago)

  Slechts 1 woord: Jaloers… :)
  Ik vind het echt supermooi!

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 27, 2013 at 22:42 (1 year ago)

   Moh Lisa, dat is nergens voor nodig, je weet waar je het patroon en het stofje kan vinden,hup-hup en er zelf mee aan de slag. Laat me wel weten waar ik het resultaat kan vinden :)

   Reply
 8. Maude Parent
  November 27, 2013 at 22:33 (1 year ago)

  Oh My Gosh! I totally bought the same fabric because I wanted to make the same exact pattern! I changed my mind at the end to make an other kind of dress. It’s funny and good to see what it could have look like !! It’s really pretty, I really like it! :)

  Reply
 9. IngeMaakt
  November 27, 2013 at 22:34 (1 year ago)

  Mooi! Fijn dat je op de valreep nog een geschikt stofje vond ook. Het is mooi als je precies weet wat je wilt maar vervelend als je dat nou net niet kunt vinden ;)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 27, 2013 at 22:43 (1 year ago)

   Bedankt :) Dat was heel vervelend, nu eens nadenken wat ik ga doen met die Tardis stof die hier binnenkort aan komt :)

   Reply
 10. Swaen
  November 27, 2013 at 22:50 (1 year ago)

  Wat een prachtig jurkje is het geworden! Wauw!

  Reply
 11. Anka
  November 27, 2013 at 23:21 (1 year ago)

  wauw, wat een mooi stofje,
  en superleuke snit van het kleedje :)

  Grtjs

  Reply
 12. Lies
  November 27, 2013 at 23:24 (1 year ago)

  Prachtig, dat patroon ligt hier ook al n tijdje klaar!

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 27, 2013 at 23:34 (1 year ago)

   Tijd om het boven water te halen :), ik moet niet veel zeggen, dat van mij lag ook al lang op een passend stofke te wachten :)

   Reply
 13. Elisse
  November 28, 2013 at 00:07 (1 year ago)

  Wauw Lieke, ook al was het niet op tijd klaar, echt een jurk om hééél trots op te zijn! Fantastisch stofje ook! Fijn patroon om mee te werken? (ookal was het dan in het Frans?)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 18:26 (1 year ago)

   Merci Elisse! Het was best te doen in het Frans hoor, als je de patronen nu koopt zijn ze 2-talig, dus ook Engels erbij. Maar ik heb een mail gestuurd naar hen, en ze gaan mij de boekjes van de patronen die ik heb in een pdf doorsturen. Had ik daar maar eerder aan gedacht :)

   Reply
 14. Kayleigh
  November 28, 2013 at 08:49 (1 year ago)

  Wauw geweldige jurk! Het Galaxy stofje is echt super mooi.

  Reply
 15. T (@uandmii)
  November 28, 2013 at 08:55 (1 year ago)

  I love your dress and you are totally rocking that look! Gorgeous fabric too. I am sure the Dr would approve. :-)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 18:39 (1 year ago)

   Bedankt, dan weet je al wat ik tijdens de kersteditie zal dragen, tenzij het Tardis stofje dan al omgetoverd is tot iets :)

   Reply
 16. Karla
  November 28, 2013 at 09:26 (1 year ago)

  Wat een prachtige versie! Ik ben ook aan dat patroon bezig, door jouw versie te zien, wil ik direct achter mijn machine springen, jammer dat ik moet gaan werken.

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 18:38 (1 year ago)

   Wat leuk dat ik je motiveer om achter je naaimachine te springen :). Welke stof gebruik je? Ik wil graag een foto zien als ie af is :) Laat je dan een linkje achter?

   Reply
 17. vintageandbeauty
  November 28, 2013 at 11:17 (1 year ago)

  Wat een gave jurk zeg deze staat je echt onwijs mooi! Als je dit ooit in opdracht gaatmaken, let me know ;)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 18:36 (1 year ago)

   Bedankt! Ik denk niet dat ik ooit in opdracht ga werken, ik krijg daar veel te veel stress van, maar ik ga wel naailes geven, dat is ook al een stap in de goede richting

   Reply
 18. Nadia
  November 28, 2013 at 11:22 (1 year ago)

  Wauw wauw, wat heb je die mooi gemaakt zeg! Ik zou dat model ook wel willen hebben, alleen het printje is niet zo mijn ding. Hier mag je trots op zijn.

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 18:36 (1 year ago)

   Bedankt Nadia! In het bericht vind je de links naar de ontwerper en het patroon. Ga er direct mee aan de slag zou ik zou zeggen.

   Reply
 19. Sofie
  November 28, 2013 at 21:25 (1 year ago)

  Mooi kleedje Lieke! Ik ben er al helemaal verliefd op ;)!

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 22:22 (1 year ago)

   Mercikes, als je nog eens achter de naaimachine springt, laat het maar weten, dan kan jet patroon lenen, of we maken het samen

   Reply
   • Sofie
    November 30, 2013 at 11:54 (1 year ago)

    Jes! Doe ik :)! En dan kunnen we eerst opzoek naar een leuk stofje! En een beetje hulp gaat wel welkom zijn, ben toch nog maar een beginnertje :)!

    Reply
 20. Pauline
  November 28, 2013 at 22:16 (1 year ago)

  that looks so wonderful! i adore the pattern!

  Reply
 21. Plutomeisje
  November 28, 2013 at 22:32 (1 year ago)

  Prachtig! ‘k Zou direct ook zo eentje willen. :D
  Hoe heb je die afwerking langs de binnenkant gedaan eigenlijk? ‘k Zou ook wel eens een Belladone willen zonder zichtbare biais.

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   November 28, 2013 at 22:50 (1 year ago)

   Ik heb de biais als beleg gebruikt, ik zal eens kijken of ik tijd vind voor een tutorial te maken volgende week, ik denk dat het handiger is om een beleg te maken voor de “v”

   Reply
 22. Gjeometry
  November 29, 2013 at 03:25 (1 year ago)

  Oooh, it’s mesmerizing! I love it!

  Reply
 23. Coucou castor
  November 29, 2013 at 06:30 (1 year ago)

  Schoon schoon! Maar wat heb je dan wel aangedaan op the day of the doctor?

  Reply
 24. Joanne
  November 29, 2013 at 08:00 (1 year ago)

  Wat een geweldig stof! Ik vind deze jurk heel erg mooi.

  Reply
 25. Luana
  November 29, 2013 at 10:43 (1 year ago)

  Wat een SUPER jurk!!!!

  Reply
 26. Audrey
  December 5, 2013 at 17:34 (1 year ago)

  Wauw!!!!!! Super mooie jurk! Kwou dat ik zo creatief was en zoiets kan maken! Heb je toevallig geen Etsy shop waarvoor je bestellingen doet ;) kwil ook wel zo’n jurk :D

  X Audrey
  Fashionhightea.blogspot.com

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   December 5, 2013 at 17:49 (1 year ago)

   Wat een lieve reactie, maar ik moet je teleurstellen, ik heb geen etsy shop. Ik krijg veel te veel stress van iets op bestelling maken. Maar ik ga binnenkort een start-to-sew serie maken, dus dan kan je zelf stap voor stap leren je eigen kleding te maken :)

   Reply
 27. thecuriouskiwi
  December 9, 2013 at 04:21 (1 year ago)

  Oh I love this fabric (I notice a few other bloggers have been making dresses from bed sheets with similar print) it’s perfect for the Belladona and I think it’s still great for Doctor Who :)

  Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   December 9, 2013 at 22:36 (1 year ago)

   Thanks, I’ve also noticed the bed sheet dress but I wasn’t too fond of the black background colour.

   Reply
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   December 10, 2013 at 08:29 (1 year ago)

   Me too! Next time I’ll make them bigger/deeper (don’t know which is the correct term). Now I can just fit my hands in, extra space would be lovely

   Reply
   • forthosewholovedresses
    December 10, 2013 at 08:53 (1 year ago)

    If you do so they might easily show of from the frontside of the dress. Can you get what I mean? Will they stay enough slim so they do not pop out too much?

    Reply
 28. Mlle Assorti
  February 16, 2014 at 13:04 (10 months ago)

  Oooh waaw, die jurk is machtig prachtig! Die stof, dat patroon, perfect gekozen!

  Reply
 29. macinic
  March 1, 2014 at 00:18 (10 months ago)

  Belladone, Galaxy & The Doctors – a perfect trilogy ;)

  Reply
 30. nathaly
  July 10, 2014 at 17:03 (5 months ago)

  Hoeveel stof heb je nodig voor deze jurk? Kom je toe met 2 m?

  Reply
 31. Tinne
  July 18, 2014 at 21:01 (5 months ago)

  Prachtige jurk!

  Reply

5Pingbacks & Trackbacks on Galaxy Belladone dress

 1. […] Boucles d’oreille ofmatter – 2/ Robe Belladone A Bouquet of Buttons 3/ Blouse Airelle Made By 6 4/ Jupe Chardon Marionne – 5/ Tiare Maggie […]

 2. […] Belladone by Deer&Doe. Ik maakte er mijn Galaxy jurk mee en het gaat zeker nog veel gebruikt worden. // I used it to make my Galaxy dress and it will be […]

 3. […] koos mijn Belladone jurk! Je kan het volledige artikel op haar […]

Thank you for commenting, I really enjoy reading them :)