Flowered renfrew dress for off days

Eerst en vooral, jep ik zie er niet uit in deze foto, mijn huid is grijs en ik heb een creepy glimlach. Ik maakte deze foto’s al een hele tijd geleden toen ik bijna een maand ziek ben geweest. Dan weten jullie ineens hoe mijn zieke kop eruit ziet :) Maar nu over tot de orde van de dag, mijn laatste renfrew jurk, ik geef het toe, ik ben verslaafd aan deze jurk.

// Before I take off, yes I have a creepy smile and yes my skin looks grey. I took these pictures a long time ago, the time when I was ill for about a month, yuk! But let’s continue to the topic of the day my newest renfrew dress. I admit I’m an addict!

renfrew dress, stoffenspektakel

 

Stof // Fabric

Deze super stevige tricot kocht een tijd terug op het stoffenspektakel. Ik die eigenlijk al gezien tijdens de editie ervoor maar toen dacht ik, goh ik heb al zoveel gekocht laat maar. Achteraf bleef ie door mijn hoofd spoken. Ik was zo blij toen ik ‘m terug tegenkwam! Ze hadden nog maar 1,6 meter! Het was er spannend toen ik de schaar in de stof zette!

// I bought this pretty and very sturdy knit fabric at stoffenspektakel while back. Actually I spotted this fabric during a previous edition but since I all ready bought quite some fabric then, I descided not to. Of course that fabric was the one I couldn’t get out of my head. I was super happy when they still had it. It was the last piece! Taking that first snip in the fabric was prette nervwracking since it was only 1,6 meters.

 renfrew dress, stoffenspektakel

Patroon // Pattern

Ik gebruike wederom het geweldige renfrew patroon samen met een zelf getekende klokrok. Een combinatie waar je nooit fout mee kan zitten

// And again I used the renfrew and self drafted flared skirt combo. You can neve go wrong with this combo!

renfrew dress, stoffenspektakel

Pasvorm // Fit

Na een hele collectie Renfrews past mijn patroon heel goed. Al moet ik toegeven dat ik de taille een beetje uitgerokken heb terwijl ik naaide. Ach ja, meer plaats voor een eetbaby!

// After making so many Renfrews I nailed the fit. Allthough, I did stretch the waist a little while sewing. Well, more space for dinner!

 

renfrew dress, stoffenspektakel

creepy smile ftw

Aanpassingen // Adjustments

Ik heb een rok aan het t-shit geplakt :)

//I added a skirt to the top :)

 

renfrew dress, stoffenspektakel, rolled hem, rolzoom

Nieuwe techniek? New technique

Ik gebruikte de rolzoom functie op mijn overlock. De volgende keer moet ik de steeklengte op het kortste zetten. Dat was ik vergeten oeps.

// I used the rolled hem option on my overlock! Woohoo! Next time I have to set the stitch lenght to the smallest.

 

renfrew dress, stoffenspektakel

The Feel

Deze jurk is eigenlijk een pyama die je altijd aan kan doen. Ideaal!

// This dress are pj’s you can wear everywhere! Love it!

renfrew dress, stoffenspektakel

 

 

8 Comments on Flowered renfrew dress for off days

 1. Erika
  June 30, 2014 at 22:13 (6 months ago)

  Schoontje! Ik ben fan!

  Reply
 2. Irena
  June 30, 2014 at 22:56 (6 months ago)

  Mooie jurk! En chance dat je dat stofje dan toch nog te pakken kreeg ;)

  Reply
 3. Hanne
  July 1, 2014 at 00:25 (6 months ago)

  Schoon! Staat u prachtig!

  Reply
 4. Kelly
  July 1, 2014 at 17:32 (6 months ago)

  Oh wreed schoon! Die Renfrew toch, hé! :)

  Reply
 5. IngeMaakt
  July 2, 2014 at 14:02 (6 months ago)

  Jurkjes die dragen als pyjama zijn de beste! En helemaal als ze er zo mooi uitzien als deze!

  Reply
 6. Fickle Sense
  July 5, 2014 at 20:39 (6 months ago)

  pj’s that you can wear everywhere, that sounds awesome! Love the print on the fabric. Very nice:)

  Reply
 7. Kim
  July 15, 2014 at 09:12 (5 months ago)

  Beetje laat, maar mooie jurk! Vind de stof supermooi!

  Reply

Thank you for commenting, I really enjoy reading them :)