Dit is een rokje dat ik recent gemaakt heb:

Het lijkt een jurkje doordat ik ook een zwarte t-shirt aan heb, maar niets is minder waar :). Het is een super eenvoudig model. Het is eigenlijk gewoon een rechthoekige lap stof. Die heb ik samen genaaid. Vanboven heb ik de zoom voldoende breed gemaakt zodat ik er een elastiek door kon doen. Daarna de zoom aan de onderkant mooi maken, dus omstikken. Klaar :). Dus heel snel en simpel :). Maar het rokje is best kort, maar met de juiste legging/kousenbroek eronder vind ik het nog kunnen :).

Lelie

5 comments on “Inimini rokje”

    • Rek is totaal niet nodig voor dit model. Je neemt gewoon een rechte lap stof, je ziet dat die lap over het breedste punt van je heupen pas ( natuurlijk de naadtoeslag niet vergeten) Bij mij is het een kleine 10cm breder dan het breedste punt van mijn heupen. Je meet elastiek af op de juiste lengte, dus waar jij wilt dat je de rok draagt, die van mij is op mijn heupen gemeten. Je naait de zoom van boven maar laat een stukje open om de elastiek erdoor te kunnen doen, natuurlijk de zoom dan voldoende breed maken 🙂 en achteraf het stukje dat je open laat niet vergeten dicht te maken. De zoom beneden en klaar :). Het duurt echt niet lang :). Ik hoop dat de uitleg een beetje duidelijk is, en dus je kan dat ook met een grofkatoenen lap doen :). Natuurlijk gaat het dan wat anders vallen, de stof die ik hier gebruikt heb is de dikkere stof die gebruikt wordt in truien, de samenstelling weet ik niet juist, maar zoals ze bv bij de chiro dragen fzo :). Ook niet echt rekbaar dus 🙂

        • Super :), en als je op die manier om gaat met stof kan je veel mogelijkheden ontdekken :), het is niet omdat het niet voor kledij bedoeld is dat je dat er niet van kan maken 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)