Bij deze, mijn nieuwe rok:

Ik ben er best blij mee :). Ik heb vanachter een sluiting met knoopjes gemaakt, zeer mooi als zeg ik het zelf. Op foto was dat helemaal niet duidelijk dus jullie zullen erover moeten dromen :). Ik heb stof overtrokken knopen gemaakt zodat het mooi bij elkaar past, dus nu kunnen jullie een beetje specifieker dromen.

Enhanced by Zemanta

4 comments on “rokske van chinese zijde”

 1. Hallo!
  Ik ben op zoek naar tips voor het naaien van Chinese zijde en kom hier zo bij jouw blog terecht. Dat is een mooi rokje geworden zeg! Maar hoe heb je de naden afgewerkt, want dat spul rafelt altijd zo vreselijk. Heb jij tips hiervoor?
  Groetjes,
  Karin

  • Dag Karin,

   Wat ik gedaan heb is alle randen “overlocken”. Ik had toen nog geen overlock, dus ik ben er met een zigzag steek over gegaan. Er piepen dan wel nog wat rafeltjes tussendoor, maar als je deze afknipt begint het niet opnieuw te rafelen door de steek die het vasthoudt. Maak de steek wel lang genoegd want anders “glijd” ie er soms uit.

   Veel succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 2. Ik ben ervoor gewonnen 😉 Welk patroon was het? Of gewoon zelf getekend? En hoe overtrek je knopen exact? Is daar een speciaal apparaatje voor?

  • Het is een zelfgemaakt patroon maar super gemakkelijk. eigenlijk lijkt het een beetje op the market skirt Maar dan met 2 stroken en een rits vanachter. Ik neem voor de bovenwijdte mijn taille + 4 cm. Voor de rok moet je gewoon zien dat het op z’n minst even breed is als het breedste punt van je heupen + 4 cm. Bij mij heb ik er 20 cm bij gedaan, maar dat moet je zelf zien. Voor de rest denk ik dat je erg ver geraakt met the market skirt. Voor de knopen heb ik bij de veritas een setje gekocht met “lege” knopen waar je nog stof tussen moet steken.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)