Als kado’tje voor de nieuwste kleine van onze familie heb ik het patroon van Rae, gebruikt. Ik vond dit al langer een leuk patroon en dacht dit is het uitgelezen moment om het te proberen. Het patroon is echt heel klein en ik heb het iets groter gemaakt. Er is nog redelijk wat spatie op het blad zelf dus je kan gewoon bij de instellingen voor je print het instellen voor het groter dan 100% te printen. Dat scheelt heel wat werk.

Dit is het resultaat:

Ookal is het een vrij simpel jurkje waren er wat uitdagingen, de eerste keer paspelband maken, gebruiken en de eerste keer dat ik bias ging proberen aan te naaien volgens het boekje, de eerste keer dat ik een jurk maar voor een baby. Dus redelijk wat nieuwigheden, en nu hopen dat die kleine het nog niet ontgroeid is tegen dat ik het ga brengen.

Wat ook leuk was om te ontdekken, een naaimachine met computer in, computergestuurd klinkt alsof ik niets zelf mee moest doen, dus daarmee vermijd ik dat woord.

Dat is dus de zalige naaimachine van mijn mama. Normaal mag ik daar niet aankomen, maar vandaag was een uitzondering. Ik hoop dat er nog zo zullen volgen. Wat een heerlijke naaimachine!!! Alles ging zo gemakkelijk, als ik mijn verlanglijstje afgewerkt heb weet ik waarvoor ik ga sparen.

Ik heb natuurlijk direct gebruik gemaakt van de extra opties:

Dus o wee als iemand zegt dat het niet voor Marie is, of durft te beweren dat ik het niet gemaakt heb. Ik vind dit wel super leuk dingen kunnen schrijven met de naaimachine. Ook de bloemetjes erbij vind ik zeer leuk en er zijn nog een heel aantal meer tekeningen. Ik dacht nu ik er toch mee aan het werken ben…

Nu hopen dat ik voldoende snel bij Marie geraak, dus zolang ze er nog in past.
Als je dit jurkje ook wilt maken, het patroon vind je op de blog van Rae. Er is ook een pool op flickr voor je Itty Bitty Dress te delen met de rest of voor inspiratie op te doen.

11 comments on “Itty Bitty Baby Dress”

  1. Wat geweldig Lelie! Ik heb het patroon ook onlangs gekregen van een paar meiden uit de US. Maar communicatie blijft toch een beetje lastig.
    Zou jij me misschien willen helpen hiermee?

  2. Ik heb hem vandaag ook gemaakt. Er moet enkel nog biais aan de onderkant worden gezet, maar ik had de juiste kleur niet. Leuk hé. Die letters van jou zijn wel geweldig. Dat doet mijn naaimachine niet 🙂

    • Dit is echt zo een gemakkelijk en leuk jurkje! Ik had van dezelfde stof een rok voor mezelf gemaakt, en ik was bij mijn neef, en tada, zijn dochter had mijn jurkje aan en ik het rokje, we waren assortie. De volgende keer ga ik er een foto van nemen :). en die letters, mijne kan dat ook niet, dat is de naaimachine van mijn mama. Normaal mag ik daar niet aankomen, maar ze was niet thuis en ik vond mijn naaimachine niet, dus dacht ik voor 1 keertje kan het geen kwaad. Maar ik had toch een klein hartje toen mama thuis kwam haha, gelukkige dat ze zag dat het goed was. De meeste van mijn naaisels maak ik dus op mijn kot, en daar weet ik mijn naaimachine wel staan ;). Maar thuis staat een andere die vooral in de vakanties gebruikt wordt en dus af en toe tijdens het weekend.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)