Deze beertjes heb ik gemaakt voor de baby’s van vriendinnen van mij.

Als eerste de pinguïn voor de dochter van een vriendin:

Ik had voor een pinguïn gekozen omdat ze mij verklapt had dat ze iets met pinguïns ging doen voor de doopsuiker. Maar uiteindelijk zijn het kikkertjes geworden, stond ik daar met mijn pinguïn. En ik maar denken dat past dan kei mooi bij rest. Ach ja het is het gebaar dat telt. De stofjes komen uit de Banier van het merk Tilda. Ze hebben veel mooie stofjes maar best prijzig, of toch volgens mijn normen. Het patroontje komt uit de handleiding “Lieve Knuffels” van de Banier. Ik heb wel wat dingen aangepast. Aangezien vilt niet mooi blijft in de was heb ik alle delen van vilt ook in stof gemaakt. Bij de voorbeeldjes zijn de oogjes ook gemaakt van knopen, maar ik vond bewegende oogjes leuker.

Voor de andere vriendin haar zoontje heb ik een tractor gemaakt:

Hier heb ik voor een tractor gekozen omdat mama nog agro gestudeerd heeft, ook wel beter bekend als “de boeren” voor sommigen. Ik vond een tractor bij een zoon dan zeer toepasselijk. Het ruitenstofje heb ik bij Peter’s modestoffen in Geel gekocht en het gestreepte stofje komt uit mijn mama haar collectie. Dus geen idee van waar het komt. Dit patroontje heb ik zelf getekend. Erg moeilijk is het niet, maar ik ben gene krak in de wielen mooi rond krijgen.

De mama’s waren blij met deze kado’tjes, nu de kinderen nog.

Ik heb deze knuffels al een heel tijdje geleden gemaakt, november/december denk ik.

5 comments on “Knuffels”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)