Vroeger zette ik ook op alles wat ik maakte mijn naam, maar dan met textielverf, dan zag er dat als volgt uit:

Ik deed dat met tubes waarmee je direct kan schrijven. Best handig.

Wel handig, maar ook onhandig, altijd wachten tot het droog is, als je aan het schrijven bent oppassen dat je niets uitveegt (wat mij best vaak overkwam). Nog eens goed strijken achteraf. Stof die niet voldoende natuurlijk vezels heeft is een nachtmerrie met textielverf. Dus ik wou ook gewoon handige labels die je kan naaien.  Als je die moet laten maken vond ik ze nogal saai. Dus heb ik er zelf gemaakt. Ik heb vele mooie voorbeelden gezien met strijkpapier. Dus ik heb dat ook een poging gegeven. Ik ben niet ontevreden met het resultaat:

Ik vind de labels waarbij ik rond “Lelie” geknipt heb wel mooier dan die met de vlakjes. Ik wou graag een gebloemde achtergrond. Daardoor heb ik lang getwijfeld of ik er wel een bloem bij zou zetten, maar ik vind het geslaagd. En ik had de biasbandmaker toch. Nu kan ik lekker veel bias maken en dan allemaal verschillende labels maken, wel natuurlijk met allemaal gebloemde stofjes :).

4 comments on “Mijn labels”

  1. Enig idee waar je zo’n strijkpapier koopt? En is het dan afprinten op het papier en dan gewoon strijken? Of is het moeilijker dan dat? 🙂

    • @ Poppie, Bedankt

      @Maaike, Ik heb dat van mijn in de banier gekocht. Je print op het ruwe kant van het papier, dan knip je het uit. Er zit nog een beschermlaagje achter dat pel je eraf, eigenlijk gelijk een stikker, je legt het strijkpapier op je stof, er zit normaal een blad bij voor je strijkijzer te beschermen wanneer je het strijkt zodat het strijkpapier niet aan je strijkijzer blijft plakken. Als je strijkpapier koopt, lees altijd de beschrijving, bij sommige moet je het spiegelen en bij andere niet. Dus eigenlijk een beetje knippen en plakken met warmte 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)