Heel blogland heeft al een buttercup bag gemaakt behalve ik. Dit stond al heel erg lang op mijn lijstje, ik had zelf het patroon klaar liggen, maar eraan beginnen is altijd iets ander. Maar ik ben er dan eindelijk toch aan toe gekomen:

En jawel-jawel u ziet het goed, de labeltjes in actie!

Ik vond het leuker om het binnenzakje van dezelfde stof te maken als de buitenkant, en niet dezelfde stof als die ik voor de voering gebruikt heb. Ik vind wel dat het heel erg klein uitvalt. Ik ga zeker nog eens een groter formaat maken. Maar eerst staan er nog andere dingen op mijn to-do lijstje.

Als je dit ook wilt maken, hier vind je het patroon. Er staat ook een werkbeschrijving bij, maar deze heb ik niet echt gevolgd, lang leve koppigheid!

Ik gebruikte van dezelfde maakster ook al eerder het patroon voor de Itty Bitty Baby Dress.

16 comments on “Buttercup bag”

 1. Hallo wat een super leuk tasje. Ik heb geprobeerd het patroon te downloaden, maar dat is niet gelukt. Zou je me deze kunnen mailen ofzo. Zou zo graag ook zo’n buttercup bag willen maken. Dank je wel!!

  Groetjes Natasja

 2. Hoihoi,

  Ik al weer. Even om te melden dat je op mijn blog mn eerste Buttercup kan vinden. Ik heb eigenlijk gewoon mn eigen ding gedaan… Volgende keer toch iedereen zijn tips bijhouden en gebruiken, maarja, als ik plots iets wil maken… πŸ™‚

  Lieve groetjes x

 3. Owla! Je eerste Buttercup is goed gelukt vind ik! Ik zal al blij zijn dat die van mij er minstens zo mooi uit zal zien als die van jou! Ik heb ook het patroon al afgedrukt. Maar de engelse uitleg valt me wat tegen. Ik kan wel engels, maar dit is zo ja ‘ander’ engels… Hoe ben jij dan te werk gegaan?

  Groetjes

  Charon x

  • Hoii Charon,

   Die van jou zal er super uitzien! Het is niet zo moeilijk. Hoe ik het heb gedaan, ik heb de voering nog verstevigd met vlieseline. Daarna heb ik het binnenzakje erin gezet, ik heb er ook maar eentje in gezet. Daarna de voering aan elkaar gestikt. Dan heb ik de plooitjes in het onderste gedeelte van de buitenkant gelegd en vast gespeld aan de boven band, en dit aan elkaar gezet. Bij mij was de band een beetje te lang dus heb ik alle gelijk geknipt en dan de voor- en achterkant aan elkaar gezet. Daarna heb ik de schouderband gemaakt, ik heb deze ook verstevigd met vlieseline. De lange kant op elkaar gelegd, genaaid en binnenstebuiten gedraaid. En heel belangrijk erna strijken, anders gaat het niet mooi in elkaar zitten. Daarna heb ik de buitenkanten tegen elkaar gedaan met de band ertussen. Rond gestikt en een opening gelaten om door te keren, daarna deze opening nog met de hand gesloten en om af te werken nog eens erover gestikt. Ik stik altijd een paar keer over en weer bij de band zodat dit goed vast zit. Ik heb bij deze geen sluiting gedaan omdat dit eerder een proefmodelletje was.

   Ik hoop dat je een beetje verder kan met mijn uitleg πŸ™‚ Moesten er vragen zijn, of iets niet duidelijk, laat maar horen en ik probeer je verder te helpen. Ik had ook wat moeite met de uitleg en dacht foert ik kan dat ook zo, en deze keer is het goed gekomen, wat niet altijd het geval is πŸ™‚

   • Bedankt voor de uitleg!! Ik ga hem nog is goed lezen als het zondag avond na 22u is! Hihi πŸ™‚ Ik snap er al het meeste van dus dat komt goed! Als hij klaar is, laat ik je zeker iets weten!

    Ik volg zeker je volgende maaksels!

    Nog veel plezier

    Lieve groetjes,

    Charon x

 4. heel mooi, vooral je label is zo lekker vintage! Ik wou dat ik de moed had om eraan te beginnen, maar de naald van mijn stikbeesje gaat nog iets te snel voor zulke projecten ;), maar echt heel leuk gedaan!
  En nog eens bedankt voor je leuke tips voor de kidskado’s aan de kerk, binnenkort moet je maar eens kijken, ga al een tipje van de sluier lichten πŸ˜‰
  groetjes

  • Ik ben benieuwd wat je gaat maken en natuurlijk ook of je 1 van mijn ideetjes gebruikt hebt! En bedankt. Ik ga voor de labels binnenkort toch eens vragen of iemand anders een echt logo wilt maken, er zijn toch nog een paar dingen die mij storen, bv dat de bloem geen Lelie is, en dit kan iedereen direct namaken als ze voldoende lang naar fonts zoeken, ik heb nu een 100-tal bloemen op mijn laptop staan. Dus kan ik al mijn werkjes voor school vol bloemen zetten. Ze zullen blij zijn dat ik het zo opfleur :). Maar… voor de buttercup bag zou ik gene bang hebben, het is echt super gemakkelijk, ik zelfs de werkbeschrijving aan mijn laars gelapt. It ain’t rocket science πŸ˜‰ Dus ik zou zo zeggen er gewoon aan beginnen, dat heb ik ook gedaan :). Misschien moet ik binnenkort eens foto’s posten van een paar van mijn eerste projectjes :), zou wel grappig zijn, of toch van degene die er goed uit zagen, anders heeft niemand er iets aan πŸ™‚

 5. Die tas staat bij mij ook al lang op mijn to-do-lijstje πŸ™‚ En de jouwe is alleszins heel mooi! En een heel mooi label heb je ook! Veel plezier met de tas πŸ˜‰

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)