Ik had een ingeving van het moment en ik dacht. 1 van mijn nichtjes gaat binnenkort verjaren. Ik zal mij eens achter een kroon zetten. Wel leuk om te doen en (voorlopig) snel klaar. Maar nu komen de problemen. Hoe ga ik die versieren, en de belangrijkste vraag, ga ik er de leeftijd vast op zetten of een systeem met klittenband zodat de kroon nog even kan mee gaan?

Dit is hoe de kroon er voorlopig uit ziet:

Dus flashy maar saai. Ik heb er volledig rond gestikt met een fel roze garen. Dat maakt het al iets hipper, maar je ziet het niet op deze foto. De sluiting heb ik al gemaakt met klittenband, dus het is mogelijk om er een meegroei modellke van te maken. Ik weet de omtrek van mijn nichtje haar hoofd niet en nu heb ik toch wel heel veel kans dat het gaat passen!

Wat zijn jullie tips? Een modelleke maken zodat enkel de leeftijd moet veranderd worden ( lekker ecologisch ) of niet? En wat denken jullie dat leuk zou zijn om te  vesieren? Ik ga er sowieso ergens een bloemeke op zetten, maar voor de rest heb ik nog geen idee.

6 comments on “De verjaardagskroon”

 1. Hallo,
  Ik dacht ook aan velcro dingen, lijkt me leuk om volgend jaar de kroon weer te gebruiken.
  Je kan nog altijd aan de onderzijde een lintje met pomponnekes stikken ofzo. En aan de bovenkant op de tippen een pareltje of een belletje hangen. (of wordt het zo teveel kabouterachtig).
  Als je de leeftijd eropwilt, kan je die ook altijd maken als een soort broche, dan kan die achteraf misschien nog opgespeld worden op een trui ofzo.
  Ik kom binnenkort het resultaat hier wel bewonderen.
  Groeten,
  Hanne

 2. Ik denk even mee, want ik wil binnenkort ook een kroon maken, wel voor mijn mannelijk petekindje 😉 Maar allez, op sommige dingen staat geen geslacht he…

  Ik zou voor een ‘ecologische’ kroon kiezen, dus de leeftijd aanduiden met klittenband of met een knoopje waaraan je de cijfers kan hangen.

  Een bloemetje is inderdaad leuk, en misschien ook dingen die ze leuk vindt, als je dat weet? Of andere ‘objectieve’ afbeeldingen die verjaardagsplezier uitdrukken: een lachend gezicht, verjaardagsvlaggetjes, ballonnen, een taart, een ingepakt cadeautje, een (feest)varken, … je weet, de clichés, maar allez, dat is niet schadelijk…

  Ik ben benieuwd wat het zal worden, fotootje nemen he! 😉

  • Bedankt om mee te denken!

   Ik zal zeker een foto nemen, en ook een actie foto want het is nog een kleine maand voor dat het zo ver is. De foto’s van de kado’tjes ga ik ook tot dan geheim houden want anders als mijn zus hier komt snuisteren (hoewel ik eraan twijfel dat ze dat doet maar toch voor de zekerheid). De kroon komt er al eerder op want normaal ga ik die dit weekend al geven.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)