Ik kreeg een stokje van Celestine toegeworpen om haar wat te entertainen met de blok/examens. En wat kwam het perfect uit dat ik net die dag na jaaaaaaaaaaren iets terug heb gevonden dat ik gemist heb. Dus heb ik er een filmpje over gemaakt:

Spannend mijn eerste filmpje op youtube!!!

edit: helemaal vergeten te zeggen, ik wou op het filmpje het muziek van de reclame voor duo penotti uit de jaren 90 zetten, maar het lukt niet. Zeer spijtig, als je nu nieuwsgierig bent, hier vind je het.

Bij wijze van afsluiting nog een lijstje van dingen die allemaal ok zijn tijdens de blok/examen.

Het is ok om,

 • aankopen uit te stellen tot na je examen, als beloning voor jezelf
 • je examen af te leggen met dezelfde pen als waarmee je gestudeerd hebt (want de pen weet alles nog)
 • om erin te geloven dat de naam van je nagellak een goede invloed heeft op je examen (mijn heet eternal optimist)
 • na je examen eventjes een dutje te doen voordat je terug gaat studeren
 • enkel groenten, fruit en andere gezonde dingen te willen eten
 • een nieuwe serie te ontdekken en beginnen kijken tijdens de blok
 • na een goed examen heel erg euforisch te zijn, maar na een paar uurtje toch weer beginnen twijfelen of het wel zo goed was
 • je laptop, mappen, markeerstift en nagellak in dezelfde kleur te doen als je gaat studeren in de bib en stiekem te kijken naar reacties van anderen
 • je in de bib tegenover een knapperd zetten zodat je tijdens het studeren ook af en toe leuke afleiding hebt
 • om te gaan studeren in de bib van een school waar je zelf geen les volgt
 • om opeens super veel inspiratie te hebben, en te mokken omdat je geen tijd hebt om het uit te voeren

Wie heeft nog leuke studeer/examen weetjes, die eigenlijk echt wel ok zijn.

Ik geef bij deze het stokje terug aan Celestine, maar ook aan La fille Hella en Kelly. Van jullie hoor ik graag een 10-tal dingen die ok zijn.

Ik ben benieuwd meiden!

14 comments on “Den blok/examens”

 1. Hey! Via threadbanger kwam ik opeens op je website terecht. Leuk! Ik moest heel hard lachen om je lijstje 😀
  Ik ben een Hollandse studente en ik begrijp het helemaal (vooral dat laatste punt). Alleen niet van die Duo Penotti…brrr. Ik vind het altijd ruiken naar Play-Doh. Ik eet tijdens het blokken wel extreem veel koekjes “want ik heb immers alweer een hoofdstuk gedaan, dus ik verdien het!”
  Succes met de examens 🙂

  • Jij ook veel succes! En belonen is heel belangrijk tijdens de examen!

   Wat leuk dat je via Threadbanger hier bent geraakt, zo’n zalige site/community :), en ik snap dan heel goed dat we het laatste puntje gemeen hebben, alleen heb ik soms het gevoel dat ik dingen al af zou hebben moest ik eraan gewerkt hebben in de plaats van te mokken 🙂

  • Ik vind dat ik een leven lang gratis duo penotti verdien na deze reclame stunt! 🙂 Maar choco met de lepel is heerlijk! Boerinnekes choco staat ook hoog bij mij op het lijstje!

 2. Superrrrr filmpje! Amai, echt goed! 😉

  Enneuh, ik raap je stokje dit weekend op, want ik merk dat ik wel behoefte heb aan dat heen-en-weer-gegooi: toch nog iets om te bloggen wanneer je geen creatieve uitspattingen mag beleven… en het is leuk om die dingen ook van andere studenten te lezen!

 3. Fantastisch filmpje! Ik ken de choco niet, is hij echt zo geweldig? 🙂 Ik ben vroeger ‘verslaafd’ geweest aan Nutella, en ook wel eens die van ’t Boerinneke, maar momenteel eet ik bijna uitsluitend de hazelnotenchoco van den oxfam, zoooo lekker 🙂

  En wat het lijstje betreft, daar denk ik morgen ofzo eens over na, nu moet ik nog even hard werken voor mijn examen van morgen 🙂

  • Veel succes met je examen morgen!

   Enne over die choco, wij aten die vroeger als we op vakantie waren in Nederland, dus er steekt sowieso een deel sentiment bij :). Maar die van het boerinneke en oxfam vind ik ook goed, nutella iets minder. Afwisselen is de boodschap :).

   Ik ben benieuwd naar je lijstje!

  • Bedankt! Het is 4 jaar geleden dat ik dat nog gegeten had en opeens at de pot mij bijna op! Super! Natuurlijk zit er ook veel sentiment voor mij bij 🙂

  • Je had al zoiets eens gezegd, dus studeer maar goed en alles komt op z’n tijd, eerst goede puntjes halen :). Maar als je zo even ter afleiding ook zin hebt in een lijstje, ik ben altijd benieuwd 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)