Ik heb een kledingschema voor mezelf opgesteld voor ik op vakantie vertrok. Het leek me wel het uitproberen waard. Mijn doel was minder kleding mee te nemen en er toch elke dag (een beetje) anders uit te zien. Maar hoe is het mij bevallen?

De voorbereiding:

toen ik het kledingschema begon te maken was het eventjes moeilijk. Ik had een aantal dingen in mijn hoofd die ik mee wou, zoals het kleedje dat ik naar de trouw ging aandoen. Het was wat gepuzzel ik merkte dat ik dingen te kort had, bv dat ik maar 1 zwart t-shirt met lange mouwen had en ik wou er 2 meenemen. Dus ik ben dat t-shirt nog gaan kopen. Voor de rest was het vooral wat uitzoeken en combineren. Ik vond het best leuk, maar niet zo een makkelijke oefening!

Het gebruik:

Een goudentip als je met een kledingschema wilt werken op vakantie: laat het niet op de kast hangen zoals ik gedaan heb! Heel erg vervelend! Natuurlijk zat ik al in het vliegtuig toen ik daarachter kwam. Maar desondanks heeft het mij goed geholpen. Ik had de combinaties nog in mijn hoofd zitten. De volgorde heb ik niet aangehouden, maar ik kon opvallend snel kiezen wat ik ging aandoen.

Bevinding:

Het is wat gepuzzel, maar het is leuk handig en vooral snel in de ochtend! Het is een uitdaging om met zo weinig mogelijk kledingstukken er elke dag anders uit te zien zonder te gaan stinken natuurlijk! Maar ik heb er veel uit geleerd en het heeft mij goed geholpen. Ik had voor de zekerheid een extra paar kleding meegenomen. Ik heb dit uiteindelijk niet gebruikt, maar ik moet ook toegeven dat ik wat vals heb gespeeld door kleding tussendoor uit te wassen. Normaal moet ik altijd wikken en wegen om niet te veel kilo’s te hebben voor op het vliegtuig en nu had ik er nog 5 over! Als je het wilt uittesten, zeker een aanrader!

x

Lelie

3 comments on “Een kledingschema que?”

  1. Dat is inderdaad een goede tip! Toen ik nog op kot zat, deed ik dat ook omdat ik anders teveel kleren moest meenemen. Een beetje reservekleren meenemen is natuurlijk wel altijd handig, als er eens een ongelukje moest gebeuren. En nu doe ik dat eigenlijk nog altijd. Ik heb praktisch nooit problemen om iets uit de kast aan te doen en we zien er (al zeg ik het zelf) altijd even netjes uit 🙂

  2. Das een heel goeie tip! Ik heb vaak massa’s teveel kleren mee en das zo vervelend als je thuiskomt, je de helft niet hebt aangehad en het zo gekreukt is dat je weer kan beginnen strijken… ik ga je tip in gedachten houden voor mijn weekendje centerparcs ;-)!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)