Voor mijn stage ben ik een filmpje aan het maken. Dit met behulp van een greenscreen. Het greenscreen heb ik zelf gemaakt. Allee gemaakt, een juiste kleur papier tegen de muur geplakt! Maar een goed groen vinden is niet zo evident! Het filmpje is een tutorial om aan kinderen uit te leggen hoe ze moeten mozaïeken. Dit valt binnen een project natuurlijk want het is nog steeds sociaal werk. Dit werk vind ik een ideaal voorbeeld om maar weer eens te bewijzen dat een sociaal cultureel werker van veel markten thuis moet zijn. Wat ben ik blij dat ik kunstschool heb gedaan in mijn middelbaar! Maar terug naar het greenscreen. Dat had ik dus nog nooit gebruikt, in het stenentijdperk wanneer ik dus op mijn middelbaar zat had mijn school dat niet, nu misschien nog niet, geen idee. Tijdens de brainstorm over het filmpje was eruit gekomen dat het wel leuk zou zijn moest het lukken om met een greenscreen te werken. Dus ben ik aan het testen geslagen.

 

Toen kwam het echte filmen. Hiervoor hebben we een “zeer professionele” studio gebouwd. Wat groen papier tegen te muur geplakt, zelfs geen lamp erop. Normaal is er 3-punts belichting nodig voor een greenscreen, of licht dat van achter de doek komt omdat je geen schaduw mag hebben. Op het experiment zie je de schaduw van mijn hand super goed, dus niet echt goed. Het filmpje is ondertussen bijna af. Morgenavond moet het af zijn, en ik zal dan een link post.

Hier nog de foto’s van de “studio”.

Wat is het fijn als je van die dingen voor je stage mag doen!

ps: meer uitleg over het project volgt bij het filmpje

x

Lelie

 

2 comments on “Studio”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)