Zoals beloofd, het filmpje wat ik gemaakt heb voor mijn stageplaats!

Het was een hele opdracht om het te maken! Eerst keer werken en monteren met greenscreen, zeer leuk en interessant maar ook moeilijk!

Ik had beloofd bij het posten van het filmpje een beetje uitleg te geven over het project. Even de tekst van de Buurtschattensite plukken:

Lisa is kunstenares, illustratrice, grafisch vormgeefster, kleding ontwerpster,… kortom een creatieve bezige bij. Zij woont op Schijnpoort.

Op het einde van de Demerstraat (Dam) is onder de spoorweg een nieuwe tunnel gemaakt. Als bijkomende ingang voor het park Spoor Noord en om de wijk Dam en Stuivenberg met elkaar te verbinden. Lisa Allegretta vond de tunnel wat somber en stelde voor om een mozaïek te maken in glaspasta. Zij dacht aan een tekening die verwijst naar het nieuwe park. Lisa nam contact op met het district Antwerpen. En kreeg groen licht om het idee verder uit te werken. Ze klopte ook aan bij het project Buurtschatten van Samenlevingsopbouw. Samen zochten we hoe buurtbewoners betrokken zouden kunnen worden. Over de lijn genomen waren de buren enthousiast. De tekening lijkt op de art nouveau decoratie van de oude herenhuizen.

Er kwam zelfs een voorstel uit de bus om samen mozaïeken huisnummers te maken. De buurtbewoners en school ‘t Spoor, eveneens in de straat, gaan dit idee samen verder uitwerken.

De verdere uitwerking is dus 1 van mijn stageopdrachten. Dit is het filmpje om aan de kinderen te laten zien hoe we moeten mozaïeken.

Vergeet ook niet om eens te gaan kijken naar de blog van de kunstenares: Ocolo blog love

Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Lelie

3 comments on “Mozaïeken met meneer en mevrouw Mozaïek”

  1. Super! Dit is mijn ding! Toevallig moet ik juist voor een bestelling een huisnummer maken, maar ik heb lang getwijfeld over de ondergrond. Ik heb nu leisteen genomen, dit van de mensen zelf omdat ze het zelf wilden. Wat hebben jullie als ondergrond gebruikt?

    Liefs x

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)