Ik was aan het lezen in het boek sew and stow van Betty Oppenheimer. Ik geef toe dat ik normaal nooit de inleiding/naaitips/materiaal uitleg/… lees en gewoon direct naar de projecten ga. Maar ik zat op de trein en dacht, ik zal eens wat lezen. Het was leuk geschreven erg fijn. Een herkenbaar stukje was waar ze vertelde hoe ze eens een jas had gemaakt en ze wou dat die zo snel mogelijk af was. De rits zat er niet goed in maar ze had geen zin om dat toen opnieuw te doen. De komende jaren wanneer ze de jas droeg dacht ze elke keer eigenlijk had ik dat wel moeten doen. Zeer herkenbaar!

Maar nu de tips. Eentje kende ik al van mijn tante en dat is de volgende:

Als je steek aan de onderkant niet mooi strak is of net te strak dan ligt dat aan de bovendraadspanning. Wanneer dit het geval is aan de bovenkant, dan ligt het aan het kleine klosje dat er niet goed in zit of dat de draad slecht op het klosje zit.

Toen mijn tante mij dit mee deelde was dit wel een openbaring. Niet meer gewoon rammelen aan de knoppen, het klosje er oneindig veel keer in en uit halen. Tot het uiteindelijk weer goed ging en dan geen idee hebben hoe het kwam.

De volgende tip die ik wil meegeven is: Nadat je ongeveer 3uur effectief genaaid hebt moet je een nieuwe naald in je machine steken.

Doet iemand dit echt vraag ik me hier bij af. Als dat klopt moet ik dringend mijn naald vervangen. Ik vervang die enkel als die breekt. Na 3uur vind ik vrij kort, maar vaker vervangen dan ik nu doe gaat zeker gaan kwaad kunnen.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben!

-xxx-

Lelie

1 comment on “Naaitips uit sew and stow”

  1. Ik vervang meestal mijn naald als ik ook mijn machine olie en dat is na 8 à 10 uur effectief naaien. Ik heb dat ooit eens ergens opgevangen. Het is niet dat ik dat time, maar ik probeer er wel rekening mee te houden en ik merk dat dat wel een verschil maakt bij mijn machine.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)