Joepie! Ik heb vandaag een 1000-en-1 mogelijkheden jurk gemaakt! Ik ben erg blij met het resultaat:

Ik had te weinig rekening gehouden met de rekbare aard van tricot, dus het was veel te groot. Met een elastiek heb ik veel recht kunnen zetten maar het is nog steeds een beetje te groot. Gelukkig kan ik het corrigeren door de linten goed aan te spannen. Het is echt een leuk jurkje. Ik ben er erg blij mee! Dit zijn nog maar 2 mogelijkheden maar je kan er oneindig veel dingen mee doen! Ik had op internet wat info gezocht over hoe lang de “2 flappen” moesten zijn. Ik had 9 foot gevonden, wat 2.7 meter is als het juist onthouden heb. Dat vond ik wat lang. Ik ben voor 1.5 meter gegaan. Ook best leuk en ik kan er al wat mee, maar voor sommige manieren van binden had het gerust nog wat langer gemogen. AchΒ  ja dat is voor de volgende keer!

Edit: ik heb een filmpje gemaakt met verschillende manieren waarop je de jurk kan dragen. Je kan het hier bekijken.

-xxx-

Lelie

11 comments on “de 1000-en-1 mogelijkheden jurk”

 1. Wat gaaf zeg. Ik kwam via via op je site en meteen kom ik langs zo’n gave jurk. Dat je die zelf gemaakt hebt joh! Knap zeg. Ik vind hem heel erg gaaf, met al die verschillende manieren van dragen. Het lijkt steeds een compleet andere jurk. Ik zou hem zelf in een koraalkleur doen of een aquablauwe, maar de kleur die jij gekozen hebt is ook mooi.

  • Het is erg leuk. Ik was daarstraks een filmpje aan het opnemen met de mogelijkheden, maar blijkbaar een fout gemaakt en was er maar een heel klein deel opgenomen. Zeer spijtig! Bij de volgende jurk die ik zo maak ga ik proberen een tutorial te filmen. eens kijken of me dat lukt πŸ™‚

   • Bedankt!

    Het is eigenlijk heel erg makkelijk. Je knipt een cirkelrok, of een ander model als je dat liever hebt. Dan meet je onder je buste. Je knipt een strook van enkele centimers (ligt eraan hoe breed je het zelf wilt) Je kan dit gebruiken als band of als een topje voor onder je jurk. Afhankelijk daarvan bepaald je breedte. Mijn was 8 cm breed. Je stikt dit samen en plooit het dubbel. Daarna snij je 2 lange rechthoeken. Die van mijn waren 25 cm breed en 150 cm lang. Om het mooi te laten eindigen heb ik de uiteindes schuin afgesneden. Maar ik zou aanraden om ze toch wat langer te maken. Deze afmeting is soms je juist voor op bepaalde manieren te binden. Ik had ergens (ik denk op burdastyle) gelezen dat iemand aanrade om je lengte te nemen + 1/3’de daarvan. Ergens anders zeiden ze 9 foot, wat als ik het juist herinner 2.7 meter was. Dan heb je alles en leg je de rok met de goede kant naar buiten. Daarop speld je de 2 “borstflappen” met de goede kant van het stof naar de goede kant van de rok (ik raad aan om stof te nemen met 2 goede kanten, anders kan het misschien raar gaan uitzien wanneer je het rond je lichaam draait, tenzij de kleurencombinatie mooi is natuurlijk, maar bij de gedrukte stoffen is de achterkant vaak wit, en laat ik daar geen fan van zijn). Deze overlappen elkaar een aantal cm in het midden. Hoeveel je prettig vindt moet je zelf bepalen bij mij is het 8 cm. Dan vouw je de band dubbel en speld je deze op de rand van de rok en over de flappen. Dan heb je een stapeltje stof met deze volgorde: rok, flappen, band. En dan gewoon met een stretch steek alles vast zetten en klaar ben je. Op ongeveer een uur was ik klaar. Ik heb in de plaats van de band lang te maken voor meer bedekking een koker gemaakt. Deze is ongeveer 60 cm lang. Als ik dan meer bedekt wil zijn kan ik deze aandoen onder mijn jurk, zoals op de tweede foto, doordat deze lang en strak is geef dat ook een soort van corset-werking en ziet alles er 10 keer zo strak uit. Op die manier kan je het er ook uithalen. Ik vind het wel mooi zo’n heel open rug maar niet altijd zeer passend. Op deze manier kan je het dan toch nog speciaal knopen wanneer je dat wilt zonder dat je nooit een open rug kan doen. Ik dacht ook eerst misschien de band langer te maken en wanneer ik dan een open rug heb dat deel gewoon naar onder te trekken, maar dan zit je met een hele hoop overbodig stof die doorheen de dag toch alleen maar gaat dubbel zitten volgens mij. Maar dit is mijn oplossing die ik bedacht heb en voorlopig vind ik het nog een hele goede πŸ™‚ Ik hoop dat je uit kan aan mijn uitleg. Als je ook nog op google zoekt op infinity of convertibel dress vindt je heel wat. Ik heb er naar veel gekeken om te bedenken welke ik de prettigste vindt, er zijn verschillende soorten weet ik ondertussen en op welke manier ik mezelf wou bedekken wanneer nodig/gewenst (lang leve het koker idee)

    Veel succes ermee!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)