Zoals ik al in mijn post een tijdje geleden aankondigde ben ik afgestudeerd! Joepie! Ik had voor de proclamatie zelf een jurk gemaakt.

Het model komt uit knipmode september 2007, model 8a. De jurk is erg breed. Ik draag deze steeds met een riem of een bolero. Normaal is het een jurk met mouwen en enkel voor stretch stof. Ik heb wat tijd gestoken in het aanpassen van het patroon. Een deel van de moeite bleek achteraf niet nodig te zijn. Ik krijg de jurk moeiteloos aan en uit zonder de rits te gebruiken. Maar heel erg is het niet. Door de rits en vooral de knoop toe te voegen krijgt de jurk een extra persoonlijke waarde. De knoop komt uit de naaidoos van mijn overleden oma.

Voor de oplettende lezer, dit is 1 van de stofjes die ik vorig jaar uit Turkije heb meegenomen. Ik ben niet alleen verslaafd aan mooie naaispullen kopen, er gebeuren ook dingen met de spullen die ik koop.

-x-

Lelie

10 comments on “Knipmode 09/07 8a, aka de afstudeerjurk”

  1. Wow, die is goed gelukt zeg, wat een schoon kleedje en stofje. Zal vast ook heel fijn zitten. Ik heb toevallig vandaag ook een jurk gemaakt (weeral van een te grote soepjurk). Maar ik vind dit toch wel knapper haha 😉

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)