Hoi Allemaal,

Ik heb de 2 afgelopen avonden bij syntra gespendeerd. Ik wil terug gewend geraken aan terug “naar school” gaan na ongeveer een half jaar afgestudeerd te zijn :). Maandagavond was het open deur avond. Een ideaal moment om kennis te gaan maken met mijn docenten dacht ik. Bleek maar 1 van mijn 2 docenten daar te zijn. Lap seg! Maar het was leuk om een gezicht te kunnen plakken op de mensen en een babbeltje te doen. Ik heb de docenten van het tweede jaar ook al ontmoet. Ik had me ingeschreven voor het basis jaar.

Klinkt allemaal zeer gewoontjes zou je zo denken. Wat ik ook nog maandag heb ik gedaan is… Ik heb met toen ingeschreven voor de toelatingsproef om in het tweede jaar te starten. Dus ik gisteren terug naar Syntra, met een klein hartje, “wat gaan ze toch vragen”,”ga ik dat wel kunnen”, “iedereen gaat beter zijn dan mij”,… Soit de natuurlijk twijfels denk ik dan zo, best dat ik twijfels had vind ik, want je weet maar nooit. Lekker spannend! Wanneer ik aankom ben ik de eerste, en laten we het duidelijk stellen, meestal ben ik iemand die heel erg last minute hijgend en onder het zweet aankom. Dus toch best een mooie zet van mij, weer een kus van de juf en een bank vooruit :).

Stilletjes aan komt de rest binnen gedruppeld en we starten. We krijgen een voorbeeldje te zien, een patroontje en werkinstructies. Het is om te kijken of we met de naaimachine kunnen werken en of we de termen verstaan. Het is een vrij makkelijk dingetje. Het is een “pochke” een soort zakje dat we moeten maken volgende de regels van de kunst: de naad ongelijk afknippen, de hoekjes afknippen, strijken en nog eens doorstikken. Dat moeten we 3 keer doen. 1 van mij 3 keren was redelijk scheef, dus lekker lostornen (de schrik van elke naaister denk ik dan). Ik stik het opnieuw, terug een beetje scheef naar mijn normen. Ik had echt geen zin om het nog eens los te maken. Ik geef het af, en wat is de reactie: “Heel erg netjes”. Was dat even niet verwacht! Dat het geen totale ramp was had ik zelf wel door, maar netjes had ik niet verwacht. Daarna nog een babbeltje over wat ik allemaal zoal genaaid heb, en ik ben geslaagd! Wat wilt dat zeggen? Ik mag direct starten in het tweede jaar!!! Ik ga dit jaar rokken en broeken leren tekenen, dus vanaf 0 tot een afgewerkt product!! Ik ben erg blij! Ik kon ook kiezen voor lingerie en korsetten ontwerp te doen. Dat lijkt me ook heel erg leuk, maar ik ga het even gewoon bij de basis houden en dan kunnen we nog steeds zien, ik ben nog jong, en 2 avonden in de week bij syntra zijn zal wel volstaan!!!

Joepie!!!! (even laten merken dat ik echt wel heel erg blij ben! Waarschijnlijk is Syntra ook blij dat ze nu een extra plekje in de basiscursus hebben die vol zat, ik ga iemand op de wachtlijst zeer blij maken!)

Lelie

4 comments on “Toelatingsproef naaien bij syntra”

    • Ja, iedereen die zich had ingeschreven voor basis naaien had een mail gekregen met de vraag of ze mee wouden doen met de toelatingsproef, en toen dacht ik, waarom ook niet. (wat een meeloper ben ik toch!) Als ik er niet door ben heb ik ook niets te verliezen, maar, aangezien ik geslaagd ben, dacht ik, dan maar het tweede jaar ;), en achteraf gezien komt die dag mij nu beter uit.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)