Hoi allemaal,

De eerste les zit erop! Doordat ik nog een vergadering had ben ik maar 45 minuten naar de les kunnen gaan. Ik heb huiswerk meegekregen, maar dat doe ik met plezier 🙂

Misschien even de opleiding situeren. In Antwerpen is de opleiding dameskleermaker, 2-ledig, langs de ene kan is het patronen tekenen en het andere deel is alles volgens de regels van de kunst in elkaar zetten. Ik denk niet dat dit overal zo is, soms zie je ze ook apart vernoemd staan. Ik vermoed dat het niet overal op deze manier gegeven wordt.

We werken in modules van 8 weken met op het einde telkens een proef. Op minstens de helft van proeven moet ik slagen om naar het volgende jaar te mogen gaan, en anders zijn er herexamens. Zeg nu zelf, wie wilt er herexamens. Ik heb al voldoende gehad in het hoger. Nu zonder herexamens slagen zou heel erg fijn zijn.

Dit jaar werken we rond 2 kledingstukken: de rok en de broek. Vandaag zijn we begonnen met een rok. We moesten een rechte rok tekenen op basis van een schema, en confectiematen. De volgende stap is jezelf (laten) opmeten en dan het toepassen op je eigen lichaam. Volgende week is het hetzelfde maar met een A-lijn rok. In de korte tijd dat ik in de les was ben ik niet erg ver geraakt. Dit is het resultaat:

Dit is wat het moet worden:

Er is nog wat werk aan de winkel!! Ik ga bij mijn ouders het basisboek patroon tekenen eens terug halen. Ik denk dat het erg handig gaat zijn.

-xxx-

Lelie

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)