Hoi Allemaal,

Het is tijd voor mijn recykleer-bijdrage. Er zijn al fantastische bloggers met even geweldige ideeën gepasseerd en het gaat nog even door! Ik vind het altijd erg leuk om uren en uren te kijken wat iedereen maakt van oude/te kleine/te vanalles kleding. Het is super om zo dingen te herwerken. Het stimuleert de creativiteit, het is goed voor de portemonnee en (het aller belangrijkste) het spaart onze planeet!

Vandaag laat ik zien hoe je wanten kan maken uit een oude trui. Op die manier kan je de oude, maar zo fijne/mooie/leuke trui een tweede (warm) leven geven.

Voor dat jullie allemaal erg enthousiast beginnen te naaien wil met jullie mijn doel delen. Ik wil graag van veel truien wanten maken om deze te schenken aan organisaties die met (kans)arme mensen werken. Ik maak dit van truien die ofwel kapot zijn, of “reclametruien” die ik niet meer draag. Met reclame truien bedoel ik truien die ik heb liggen van de jeugdbeweging, studentenvereniging,… Alle kleren die nog mooi zijn geef ik heel aan hen. Ik geef enkel kleren nog echt mooi en draagbaar zijn. Anders verwerk ik ze liever in iets anders voordat ik ze weg geef. Met deze filmpjes wil ik jullie allemaal aanmoedigen om hetzelfde te doen. Maak wanten, het is echt heel erg makkelijk en geef ze weg! Aan mensen die je kent, aan asielcentra, aan moeders voor moeders,… Je kan altijd iets vinden in je eigen buurt die er blij gaan zijn met deze wanten! Ik wil jullie allemaal aanmoedigen om dit ook te doen!!!

Nu komt het echt werk eraan! Ik heb de handleiding in 2 filmpjes gesplitst. In het eerste filmpje leg ik uit hoe je het patroon kan tekenen, en in het tweede hoe je de wanten in elkaar steekt. Het is echt heel erg makkelijk. Laat je zeker niet afschrikken als je nog maar pas naait!

 

 

 

Ik hoop dat je veel plezier aan je wanten gaat beleven, vergeet ook niet om boomies blog in het oog te houden voor de vele andere leuke projecten!!!

-xxx-

Lelie

11 comments on “Recykleren: wanten maken uit een oude trui”

  1. Ik heb ook nét handschoenen gemaakt uit een oude trui (zo’n lelijke kabeltrui), maar dit patroontje is ook heel leuk! Dus ik probeer nog een paartje te maken om weg te geven!

  2. Dat is een mooi project! Ik begin binnenkort aan een voorraadje wanten voor de winter voor mijn zoon die kampioen is in het kwijtspelen van de zijne… Dan kan ik er in één beweging ook wel een voorraadje om weg te geven maken. Bedankt voor het idee!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)