Hoi Allemaal,

Ondertussen ben ik een weekje terug van het mooie Darsham. Een klein dorpje in Noord-Engeland. De provincie bedoel ik daarmee. En met klein, bedoel ik echt klein, in het dorp was er geen winkel, geen postkantoor en zelfs geen bakautomaat. Om maar even te schetsen hoe minie het was. Maar o zo leuk! Ik ben samen met 30 andere mensen van verschillende landen een week gaan kennis opsnuiven over non-formele educatie. We waren mensen van Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Polen, Slovenië, Verenigd Koninkrijk. Ik denk dat ik alle landen gehad heb, maar dus toch wel wat. Het feit dat we met veel verschillende nationaliteiten daar zijn, en niet enkel de “Westerse” wereld, maakt het extra interessant. Ik ga jullie de inhoud besparen.

Naast, veel leren zijn we ook een dag naar de zee gewandeld. Heel erg mooi! Je komt uit de bos, en dan ben je aan het strand. Super leuk, en rustig. Het was helemaal niet koud. Ik ben zelfs met mijn benen in het water geweest. Ik schrijf benen en niet voeten met reden. Toen ik uit de zee kwam werd ik verrast door een golf, en zelfs mij rok (die ik al hoog opgetrokken had) was nat!

In de buurt van ons huis (dat eigenlijk het treinstation was) waren er heel veel struiken met braambessen op, hmmmm. Natuurlijk ben ik er gaan plukken! Ze waren heerlijk! We zijn ook met een groepje 1,5 uur gaan plukken, en daarvan is er “blackberry cumble” gemaakt. Een heerlijk dessert! Als je zelf ergens moeite voor doet, smaakt het altijd zo veel beter!!!

Een paar tips voor de niet zo ervaren plukkers: bedenk je benen, netels staan ook daar in de buurt. Doe laarzen aan. Doe geen sjaal om, ik bleef constant steken achter de doorns, hetzelfde voor mijn wikkelrok. Soms volstaat het om wat te schudden met een twijgje en dan vallen er al bessen af. Neem enkel de rijpe bessen, ik had mensen bij mij die dachten dat frambozen een vroeger stadium van de braambes is. Dus een rijpe braambes is erg donker, bijna zwart, daarom heet het blackberry in het Engels 🙂

Ik heb de week afgesloten met een lunch in Londen met vrienden voor terug op de eurostar te springen. We zijn gaan eten op Bricklane, waar op zondag altijd markt is, en veel mensen hun zelfgemaakte spullen verkopen. Dus daar ben ik natuurlijk ook even langs gelopen. Het is er erg mooi en leuk! Zeker een aanrader als je Londen gaat bezoeken!

Een heerlijke week! Maar nu terug aan het werk! En nu ik eindelijk bijgeslapen ben, ook terug aan de blog. Want eerlijk is eerlijk, de bedden waren er slecht! Ik heb echt elke nacht elk uur gezien. Dus ik was heel erg blij om na een week terug een goed bed te hebben!

-xxx-

Lelie

Enhanced by Zemanta

4 comments on “Darsham”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)