Dag,

Het is weer eventjes geleden. Werken en 2 keer per week avondschool, het is best zwaar! Zeker als het avondschool is waar huiswerk bij komt, zoals dat natuurlijk het geval is bij kleermaker en modeontwerper. Gelukkig is het allemaal erg leuk, maar de min kant is dat ik minder tijd heb voor mijn blogje :(. Ik heb nog veel dingen klaar staan maar ik raakte er niet toe. Gelukkig heb ik vandaag een streepje tijd gevonden! In de toekomst ga ik dat ook wel terug vinden, het is nu gewoon eventjes puzzelen wat ik wanneer ga doen, zeker nu ik binnenkort halftijds voor 2 organisaties werk, een voltijdse job op 2 plaatsen het zal nog een puzzel worden!

Maar nu waarvoor we echt allemaal hier zijn! De handleiding! Vorig jaar was ik op zoek naar okerkleurig kniekousen of beenwarmers. Nergens waar ik kwam hadden ze die, grrrrr! Maar in kinderkousenbroeken hadden ze die wel! Dus heb ik de grootste maat kousenbroek die er lag gekocht en knipjes gemaakt! Dat gaat als volgt:

Een laatste foto als bewijsmateriaal dat het effectief een kindermaatje is:

Et voila!

(Wie goed kijkt ziet de mooie plakker op mijn knie, ook grote meisjes vallen nog eens met de fiets,…)

Nu terug naar de kniekousen: voor mij past de voet perfect, niet onbelangrijk bij kousen. Ik kan ze ook tot boven mijn knie optrekken als ik wil, dat ik leuk voor de variatie :). Ik heb ze ondertussen al veel gedragen en gewassen. Moest ik ze niet wassen zou dat vrij vuil zijn. Dat even terzijde, mijn punt is: ze zijn stevig, ik heb geen zig-zag of niks gedaan aan de rand. Ik zie geen rafels, ook niet wanneer ik eraan trek. Dit is natuurlijk een beetje geluk hebben met het materiaal. Als je schrik hebt dat je kniekousen gaan rafelen, doe een zig-zag steek over de rand en dat probleem is verholpen.

Met het bovenstukje ben ik nog van plan een ander project te doen. Eerst dacht dat het misschien leuk zou zijn als een warm boekje voor onder mijn rokken in de winter, maar ik kreeg het net niet aan. Foto’s van passessie bespaar ik jullie. Maar er zal dus nog een deel 2 volgen!

Tot snel!

Lelie

11 comments on “De ongelofelijk gemakkelijke kniekousen handleiding”

 1. Swerelds meest makkelijke handleiding denk ik 😉 ik heb er nooit aan gedacht om dit te doen, maar ik draag dan ook nooit kniekousen, mijn beentjes zijn al kort genoeg 😉 X

  • Ik heb die vorig jaar bij de veritas gekocht, de kleur is dit jaar hipper dan vorig jaar, waarschijnlijk zullen ze ook nu wel een paartje hebben liggen 😉 en misschien moet je zelfs niet zelf beginnen knippen dit jaar 😉 Modekleuren, wie heeft dat uitgevonden, ik wil precies steeds de kleuren die net niet hip zijn, en dan begint het werk!

 2. Handig, ik zie vaak mooie kousenbroeken voor kindjes in leuke motiefjes (die voor ‘volwassenen’ dan weer te speels of kinderachtig zijn) maar kan ze dan niet kopen wegens te klein. probleem opgelost, maak er gewoon kniekousen van!

 3. Hoi! Dankjewel voor je superleuke reactie op mijn blog. Jammer dat je niet in de buurt van Delft woont, anders was je hartstikke welkom geweest bij een van mijn workshops. Eind oktober geef ik ook een workshop op zaterdag. Als je dan tijd en zin hebt ben je natuurlijk van harte welkom 🙂
  Groetjes!
  Annemarie

  • Hoi Annemarie, Delft is niet echt bij de deur en ik heb geen auto, maar wie komt ik wel eens een weekendje met mijn vriend naar daar, en ik zal hem dan overtuigen om mee naar een workshop te komen 🙂

  • Hoi Wafa,

   Ik zie net je berichtjes, leuk dat je zo veel interesse hebt! Iedereen kan leren ontwerpen! Van welke buurt ben je? In Antwerpen denk ik dat er een project is om met jongeren te werken rond ontwerpen. Anders vindt je het op internet een schat aan informatie. Zeker als je een beetje Engels kan, threadbanger is erg goed, google het maar eens, en als je Engels nog niet erg goed is, het zal dan snel goed worden. Voor de rest zijn er ook wel wat leuke boeken op de markt, bv de boekjes van Pieke Struvel (ik hoop dat ik het goed spel) Ze heeft een reeks boekjes voor “de luie naaister” daar heb ik mijn eerste rok uit gemaakt, het is erg makkelijk en het zeer stimulerend! Veel succes!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)