In de les modeontwerp werd er aangeraden om naar de tentoonstelling van Walter Van Beirendonck te gaan kijken. Dit om ons te inspireren voor de silhouetten die we moeten maken voor het defilĂ© in Mei. Als flinke student ben ik natuurlijk naar de tentoonstelling geweest. Ik moet zeggen, het is de moeite! Er staan veel silhouetten. Ik schat dat er tussen de 50 – 70 staan. Je kan naar hartenlust tussen de ontwerpen fladderen. Ik vond het erg leuk om de silhouetten van dichtbij te kunnen bekijken en inspecteren. Ik ben 1 van die mensen die naar kledij kijkt op een ontledende manier. Ik wil graag weten hoe alles in elkaar steekt en in mijn hoofd ben ik het patroon en de werkwijze aan het reconstrueren. Ik vind dat geweldig, maar (jep een maar), de silhouetten stonden op ronddraaiende plateau’s. Dit geeft een super effect als je binnen komt en wanneer je er tussen staat. Alleen gaat het ontleden dan iets minder makkelijk. Of als je even een detail van dichtbij wilt bekijken is het alweer weg… Ik vond dat niet zo leuk, maar mijn vriend die mee was vond het ronddraaien van silhouetten net 1 van de dingen die hij het leukste vond.

Daarnaast is er een gigantische inspiratiemuur te bewonderen. Ik heb niet alles heel aandacht bestudeerd. Het leukste deel hieraan was de gelijkenissen tussen mij en Walter te ontdekken. Blijkbaar houden we allebei van Moomin! Moomin is de titel van kinderboeken die geschreven zijn door een Zweeds sprekende Finse. Later zijn er ook tekenfilmpjes van gemaakt. Die tekenfilmpjes heb ik erg vaak gezien! Toen ik een paar maanden in Finland zat was het zo leuk om ze daar (letterlijk) overal tegen te komen!

Misschien dat het filmpje ook wat geheugens opfrist. Er waren nog een paar leuke dingen op de inspiratie muur, maar ik ga niet alles verklappen!

De werkkamer van Walter mag je zeker niet overslaan! Het is een erg leuke video waarin hij vertelt over zijn inspiratie. Het is erg leuk gemonteerd zodat er tekeningen tot leven komen! Ik vind het altijd erg leuk als je naast de tekening ook het resultaat ziet. Dit was ook erg inspirerend voor mijn schoolwerk. We moeten moodboards maken voor onze silhouetten. Nu heb ik gezien hoe iemand anders ermee omgaat, en dat werkt voor mij meestal zeer verbredend.

Ik ga niet alles verklappen wat er te zien want de tentoonstelling is veel te leuk! De tentoonstelling loopt nog tot en met 12/09/2012. Er is nog wat tijd. Voor degene jonger dan 26, dit is een 1-euro museum. Als je ouder bent kan je best een A-kaart kopen. Met de A-kaart kan je 1x gratis binnen in het Momu als startvoordeel, en daarnaast kan je ook 1x gratis naar het MAS en nog tal van andere voordelen. Deze kaart kost 6,5 euro, en kan je over kopen waar je ze kan gebruiken. Of je kan doen zoals ik. Ik heb mijn vriend getrakteerd met mijn A-kaart en heb zelf 1 euro betaald.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier.

Als je ook gaat of al bent geweest, laat eens horen wat je ervan vond. Ik ben erg benieuwd!!!

-xxx-

Lelie

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)