Het mag geweten worden, er komt een baby in de familie van mijn vriend! Super leuk! Wij wisten het al wat langer en hadden ons dus al voorbereid. Gister was het de verjaardag van de persoon in kwestie. Natuurlijk hadden we gezorgd voor een zelfgemaakt cadeau. Ik zeg “we” omdat mijn vriend ook echt geholpen heeft. Hij heeft lintjes op maat geknipt, het patroon overgetekend en uitgeknipt,de naalden uit de stofjes gedaan. Hij heeft echt wel zijn best gedaan :). De kado’tje waren 2 slabbetjes, en een zonnetjes kussentje. Het zonnetjes kussentje is meer als decoratie bedoeld.

De lintjes zijn met een kartelschaar afgeknipt zodat ze minder gaan rafelen. Ik heb de lintje ook 3x met een kleine steek vast gestikt voordat ik het kussentje in elkaar stak. Want met van die dunne lintje durft er nogal eens eentje niet vast te zitten. Maar alle lintje hebben de test doorstaan.

Het is de eerste keer dat ik slabbetjes heb gemaakt. Slabbetjes zijn zo gemakkelijk! Aangezien er meer en meer mensen in de babyfase beginnen komen ga ik misschien eens een hele hoop slabbetje maken, dan zijn we voorzien.

Materiaal:

 • bolletjes stof: moens modestoffen
 • lintjes: uit de verzameling: De Banier, Hema,…
 • knippers: lagen nog ergens thuis,…
 • badstof: handdoek uit Ikea
 • patroon: chickpea studio 

Ik vond dit een erg leuk projectje, maar nu komt er een erg uitdagend project aan:

Jep, een vest. Mijn vriend heeft een patroon gekozen. We zijn ondertussen ook stof gaan kiezen. Ik ga natuurlijk niet direct alles prijs geven. Maar de stof is super mooi! Ik heb het patroon al eens bekeken. Het gaat een hele uitdaging zijn met veel stukjes en kantjes, maar ik heb er enorm veel zin in! Ik laat even het model van dichterbij zien:

De foto is niet super scherp. Een foto van een foto maken is niet echt mijn talent. Ach ja, ieder heeft haar talenten,… Ik ga beginnen met het patroon over te tekenen, spannend!!!

Tot snel,

Lelie

7 comments on “Babycadeautjes”

 1. Leuk gedaan dat kussen met al die lintjes!!
  Ik zie niet zo snel op je blog waar ik je een e-mailtje kan sturen dus doe ik het maar even hier!!
  Kijk op mijn blog voor de uitleg van de luiewijvensteek, ik ga het er nu proberen uit te leggen ok?
  Groetjes!!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)