Zoals ik al schreef is Veritas blijkbaar niet zo happig op klantenkorting te geven al voorzien ze het wel. Ik had een mail gestuurd om de onduidelijkheid die er bestaat rond de korting aan te kaarten.  Ik heb na de post een mail gestuurd naar de veritas:

Beste,

Ik wil duidelijkheid vragen rond de de getrouwheidskaarten die er zijn. Men had mij verteld dat als je voor 200 euro gekocht hebt binnen een jaar tijd dat je hier recht op hebt. Maar daarna komen blijkbaar alle kleine kantjes boven. De bonnetjes moeten allemaal afgestempeld zijn (aangezien ze volgens mijn informatie aan het einde van het jaar afgegeven moeten worden zie ik hier de meerwaarde niet van in). Je moet ook wanneer je de kaart hebt alle bonnetjes blijven bewaren en laten afstempelen. Ook zouden bepaalde dingen er niet op mogen. Kortom ik krijg veel info van verschillende verkoopsters. Ik heb het al verschillende keren aan hen gevraagd, en telkens krijg ik andere info. Ik zou graag eenduidige info hebben zodat ik weet waar ik recht op heb.

Naast de onduidelijkheid over de voorwaarden wil ik nog even toevoegen dat ik het niet kunnen vindt dat de info “geheim” gehouden wordt. Zonder transparantie zijn er veel mensen die hier recht op hebben opgesloten. Ook de onduidelijke informatie zorgt voor ontevreden klanten. Dit heb ik al van verschillende kanten gehoord. Ik wil hierbij dus ook vragen om een eenduidig en gekend beleid hier rond te voeren. Hetzelfde ook voor de sokkenkaarten.

Na ongeveer een week kreeg ik dit antwoord:

Beste mevrouw,

Wij danken u voor uw mail. We verontschuldigen ons dat de informatie die u gekregen heeft rond onze getrouwheidskaarten niet duidelijk en eenduidig werd gegeven in de winkel. Met deze kaarten willen we trouwe klanten belonen dus het is zeer jammer dat u als trouwe klant nu een negatief gevoel gekregen heeft door deze versnipperde informatie.

Veritas heeft drie getrouwheidskaarten geldig in gans het Veritas retailnet :
– de Aanvangskaart waarbij een klant gedurende één jaar zijn gestempelde kastickets spaart tot 200€.  Deze som bereikt, binnen een periode van 1 jaar, geeft recht op 10% korting in de vorm van een Veritas waardebon en een Paspoort-kaart (vanaf het 2de jaar).
– de Paspoortkaart : geeft recht op 10% directe korting bij aankoop.  Deze kaart is één jaar geldig (er wordt een aanvangsdatum op ingevuld) en men moet inderdaad zijn afgestempelde tickets bijhouden tot 200€ om recht te hebben op een vernieuwing van de Paspoortkaart voor het volgende jaar. De Aanvangs- en Paspoortkaart gelden niet op boeken en patronen.
– de Kousenkaart is een spaarkaart voor beenbekleding : na de 12de aankoop, wordt het gemiddelde van de aankopen in mindering gebracht bij de volgende aankoop in beenbekleding. Deze kaart is geldig voor een periode van 2 jaar.

Er zijn regelmatig promoties en acties geldig bij Veritas. Die worden niet op de kaarten geplaatst.

Onze huidige kassasystemen laten vandaag spijtig genoeg nog niet toe om het gebruik van getrouwheidskaarten te automatiseren en te faciliteren. Het systeem van het bijhouden van de kassatickets is omslachtig en wij zijn dan ook intern aan het werk om een nieuw, aangepast systeem te brengen om aan te bieden aan onze klanten. Vandaar dat we het bestaande, zeer omslachtige systeem in deze overgangsfase niet actief promoten.  Wij verwachten wel van onze verkoopconsulenten dat zij u ten allen tijde met de juiste informatie te woord staan.  Wij zullen dan ook niet nalaten om dit nog eens extra aan onze winkels te informeren.

Indien u nog verdere vragen heeft, aarzel dan niet om ons opnieuw te contacteren.

Waarop ik volgende mail gestuurd heb:

Bedankt voor je antwoord. Als ik het hieronder goed lees moeten de bonnetjes niet afgestempeld worden? Ze moeten gewoon bijgehouden worden. Ook is er geen beperking van winkels neem ik? Ik kreeg net na dat ik mijn mail gestuurd had een bericht van iemand die zei dat haar bonnetjes geweigerd werden omdat ze van verschillende winkels kwamen. Dit zou dus niet mogen.

Ik heb nog een bijkomende vraag over de aanvangskaart. Wat is dit juist? Ik had de info gevraagd aan de verkoopster en ik ben vanaf toen stempels beginnen vragen, maar van een aanvangskaart is mij toen niets verteld. Wilt dit zeggen dat de bonnetjes niet geldig zijn dan?

Wat bedoelt u juist met een jaar? Is dat per kalenderjaar? (1/1 tot 31/12) Of is dit vanaf de dag waarop je begint te sparen?

Ik zou mijn mail willen afsluiten met een suggestie: Is het niet mogelijk om de onderstaande info op de website te zetten? Op deze manier kan je de info ook terug vinden.

Ik kreeg na een week ongeveer een reactie op deze mail:

Bedankt voor je mailtje.

Hier toch nog even een korte verduidelijking bij je vragen.

De bonnetjes moeten wel afgestempeld zijn en inderdaad bijgehouden worden.  Er is géén beperking van winkel, wij zijn een keten en het systeem werkt voor al de winkels op dezelfde manier.  Indien dit in één of andere winkel zou geweigerd worden dan vernemen wij dat graag van jou zodat wij hierop kunnen reageren en dit onmiddellijk rechtzetten.

Wat uw vraag betreffende de aanvangskaart en uw betrokken bonnetjes betreft is het zo dat uw afgestempelde bonnetjes geldig zijn, over het algemeen worden de kaarten vervangen in het begin van het jaar, vandaar misschien de verwarring rond een kalenderjaar.  Maar je kan op éénder welk moment instappen in het systeem en gelden de bonnetjes vanaf de dag dat je begint te sparen.

Zoals reeds in mijn voorgaande mail vermeld is deze informatie ter beschikking in al onze winkels.  Maar aarzel niet om mij opnieuw te contacteren bij onduidelijkheden of verdere vragen.

Om een lang verhaal kort te maken: nu hebben jullie alle info. Ik denk niet dat er snel iets aan hun systeem gaat veranderen. Als ik achteraf mijn mails nalees vind ik dat ik niet volgende nadruk heb gelegd op het feit dat er geen info gegeven wordt tot mensen er zelf achter vragen. Ik was gisteren nog met iemand aan het praten die al haar materiaal voor de naailes daar was gaan halen. Het is haar eerste jaar en ze had zelf nog niets. Ze heeft er dus voor een groot bedrag gekocht, maar er werd haar ook niets gezegd…

Ach ja,…

Lelie

23 comments on “De geheime korting van de Veritas deel 2”

 1. Alle, bon, goed inderdaad om te weten dat er een kortingssysteem is, en dat dus ondertussen al mijn aankopen, waarvan ik dus geen bonnetjes meer heb en dus ook niet afgestempeld zijn, voor niks geweest zijn …

 2. Hallo Lelie,
  ik botste op je blog op zoek naar informatie over de geheimzinnige kortingskaart van Veritas. Ondertussen heb je je €200 waarschijnlijk al braaf bij elkaar gespaard, maar ik ben me er toch even verder in gaan verdiepen. We zijn ondertussen dik twee jaar verder na jouw bericht en er is nog steeds niets veranderd. Ik heb nl. ook nog een pak bonnetjes liggen van de voorbije maanden die ik nu niet mag gebruiken omdat er geen stempel op staat!
  Daarom heb ik Test Aankoop ingeschakeld en heb ik een aangetekende brief vertsuurd naar Veritas Het is namelijk volkomen onwettelijk dat ze klanten vertellen dat enkel afgestempelde bons aan de voorwaarden voldoen om aan die € 200 aankopen te geraken. Laat staan dat ze enkel bons van eenzelfde filiaal zouden aanvaarden. Die voorwaarden staan nl. nergens vermeld, niet op de kaart zelf, noch op de site of in de winkel. Bovendien zijn ze recent gestart met een webshop waarop ik ook al wat aankopen heb gedaan, dus die aankopen zouden dan ook niet gelden? Het is volledig onwettelijk om voorwaarden op te leggen die nergens duidelijk en transparant worden gecommuniceerd.
  Dus ik hoop met mijn actie toch Veritas’ belachelijke ‘bonnetjesbeleid’ te doen wankelen 😉
  We zullen zien …

 3. O, wat klinkt dit allemaal bekend in de oren! Ik koop ook regelmatig bij Veritas en heb ook per toeval ontdekt dat ze zo’n kortingsysteem hebben. Een dame voor me aan de kassa vroeg er naar. Ondertussen heb ik dus ook zo’n aanvangskaart en hou ik getrouw mijn bonnetjes bij. De Veritasdame vertelde me ook dat er intern aan een nieuw systeem gewerkt wordt. Maar als ik het hele verhaal hierboven lees, zijn ze er wel al heeeeeeeeeeel lang aan bezig. Oh ja, in de winkels bij mij in de buurt is het personeel wel vriendelijk!

 4. Hey meiden ik werk zelf in de veritas in Gent,
  Wij als personeel vinden dit ook niet het makkelijkste systeem.
  We kunnen niet iedereen een kaartje aanbieden, wegens tijdsgebrek.
  Want zoals je zelf ziet is het een hele boterham om uit te leggen.
  Als we zien dat iemand veel koopt bieden we een kaartje aan.
  Deze zijn overal geldig, ik vind het zeer jammer dat het niet anders kan, eenvoudiger of met de computer maar het is nu zo.
  Ik hoop dat er snel een nieuw systeem komt!
  Laat het je allesinds niet afschrikken want 1 jaar lang 10% is toch een mooie korting!

  Tot in de veritas? 😉

  Manon

  • Bedankt voor je reactie Manon. Ik snap dat het vaak moeilijk is, maar ik denk dat veel dubbelzinnigheid al vermeden kan worden door bv een poster met info in de winkel op te hangen of door de info op de site te plaatsen. Dat zijn dingen die van hogere hand moeten komen en waar de verkoopsters geen invloed in hebben volgens mij.

   En zeker nog tot in de Veritas 🙂

 5. Toen ik begon met sparen heb ik een kaartje gekregen waar ze de datum hebben genoteerd waarop ik begonnen ben. Ik denk dat dit dan de aanvangstkaart is.
  Dus als je nog niet begonnen bent met sparen zou ik eerst zo een kaartje vragen met een datum. Dan weet je ook in welke tijdsperiode je bedrag van 200 moet bijeen krijgen. Nadien kan je dat dan afleiden aan je paspoortkaart.

  Ik heb het ook enkel van horen zeggen, en als je een stempel vraagt weten sommige ook niet wat je bedoeld en ze geven er andere benamingen aan (sommige willen dat je het een naaistempel noemt)
  Heel verwarrend!

 6. Bij ons in Oudenaarde brachten ze mij direct op de hoogte toen ik de 1e keer achter mijn materiaal ging! Het kan natuurlijk wel zijn dat ze het hier niet overzien om die uitleg te doen omdat het een kleine stad is ..

  Toch vind ik het systeem van de ticketjes ook heel erg omslachtig. Ik denk wel dat ik dat 1e jaar boven de 200 euro zat maar tjah .. orde en netheid. En tel er dan nog eens een verhuis bovenop en je bent mee 😉 Nu spaar ik ook niet meer want nu wonen we in een verbouwing en dat komt ook niet goed 🙂 dus zouden ze inderdaad beter een ander systeem voorzien!

 7. Ik heb zo’n aanvangskaart en een hoop gestempelde bonnetjes, maar ik heb er toen ook zelf achter moeten vragen. En ik wist enkel dat het bestond omdat er een dame voor me aan de kassa haar bonnetjes inruilde. Ik heb toen wel een redelijk duidelijke uitleg gekregen, maar het is inderdaad een heel stom, omslachtig systeem. Alsof ze erop rekenen dat klanten toch hun bonnetjes verliezen en deze dus niet kunnen inruilen voor korting. Als ze het niet kunnen digitaliseren is het voor de verkoopsters toch geen moeite om deze bedragen op een kaartje de noteren? In Antwerpen vind ik de verkoopsters veel vriendelijker in de winkel op de Meir, dan die aan de Groenplaats, daar bekijken ze me vaak als een alien als ik iets vraag.
  In ieder geval toch bedankt om dit aan te kaarten!

  Groeten,
  Janne

  • Ik ben al blij dat blijkbaar de aanvangskaart geen must is want ik had het niet gekregen, maar toch een kaartje waarop ze telkens het bedrag schrijven is zo veel handiger voor iedereen, dan filteren ze de dingen die er niet op moeten er direct uit, dan moeten ze op het einde niet meer alle bonnetjes nakijken (waarvan een deel tegen dan al onleesbaar zijn). Vreemde situatie daar,…

  • Wat een omslachtig systeem met dat bijhouden van die bonnetjes… Ik snap inderdaad ook niet dat ze dat bedrag niet gewoon op een papieren klantenkaart kunnen invullen en afstempelen, zoals dat in zoveel andere winkels gaat, of zoals met hun eigen kousenkaart.
   Sommige verkoopsters houden die informatie misschien moedwillig achter, want als iedereen met zijn bonnetjes afkomt, die allemaal nagekeken moeten worden, bedrag moet worden opgeteld én korting moet worden berekend, heb je al snel veel volk dat zich opstapelt aan de kassa. Als ze het hun klanten niet makkelijker willen maken, dan tenminste hun personeel…

   De Veritas aan de Groenplaats heeft inderdaad onvriendelijk personeel. Terwijl iemand voor mij voering of vlieseline knipt, gewoon blijven verderpraten met haar collega en als je wat meer informatie vraagt kijken ze je inderdaad aan alsof je vraagt waarom een kuiken uit een ei komt.

   Mijn favoriet adresje in Antwerpen is Stoffen Eclips in Berchem. Zeer vriendelijk, goed advies en je kan er ineens ook voering, draad of ritsen kopen.

 8. Nou ja zeg, hoeveel honderden euro’s ik al niet gespendeerd heb in de Veritas! Wist helemaal niks van zo’n kaart. Stom. Maar ik ken mezelf: die bonnetjes bijhouden daar komt helemaal niks van…..

 9. Amai wat een ***-systeem seg, dat zouden ze hun personeel toch wel een pak duidelijker kunnen laten uitleggen!

  En komaan he, maak die kleerkast proper en dan snel gaan shoppen! Jippie!

 10. Fijn dat je dit bericht post. Ik koop ook regelmatig in de Veritas en wist ook helemaal niets van deze (klanten)kaarten af. Met uitzondering van de kousenkaart, die heb ik wel.
  Klantvriendelijkheid is over het algemeen ver te zoeken in Veritas, dat is mijn ervaring althans.

  • Misschien moet ik de madam die ik gemaild heb alle reacties die hier en bij mijn vorige post verschenen zijn mailen, want ik heb niet echt het gevoel dat er iets gaat veranderen,…

 11. Leuk dat je dit deelt! Nu is’t ten minste duidelijk. Van de kousenkaart had ik al gehoord, maar van die 2 andere nog niet en’k heb als beginnende naai-amateur ook nog veel nodig. Al twijfel ik toch nog of ik naar veritas zal gaan… (mits ik de verkoopsters daar meestal niet héél behulpzaam en vriendelijk vind)
  Weet jij per toeval of veritas goedkoper is dan andere fourniturenwinkel?

  • Het ligt er altijd een beetje aan wat je moet hebben, vaak is zijn het bepaalde producten die ergens goedkoper zijn en niet het algemeen gamma. Ik heb eens de prijzen van de fimoklei bij de veritas en de banier vergeleken, en dat was toen (het is al 2 jaar geleden) echt een groot verschil, ik geloof een euro of zelfs iets meer verschil (veritas was het duurste). Bij De Banier hebben ze ook wel redelijke wat naaigerief. Ze hebben garen, een beperkte collectie merkstoffen, lintjes,… Het is een zeer aangename winkel (ik heb er zelf lang gewerkt). De verkoopster worden opgeleid om al het knutselmateriaal dat ze hebben te begrijpen, al hebben de meeste hun specialisatie, dat kan ook niet anders in een winkel met zo veel knutsel gerief. Daar bieden ze spontaan klantenkaarten aan, je krijg ook korting met de lerarenkaart en met de lidkaart van een aantal jeugdbewegingen, in de meeste winkels hangt aan de kassa een overzichtje van met welke kaarten je korting kan krijgen. Ik koop ook vaak gewoon draad en knopen in de stoffenwinkel waar ik de stof koop, als ik al weet wat ik ga maken, of dat echt goedkoper is weet ik niet, maar ik vind dat wel handig :). Een geheime schat in Antwerpen is stunt (op de Turnhoutsebaan in Antwerpen), die zijn meestal echt goedkoop. Hat is een winkel die echt volgepropt is met alles wat je nodig hebt. Je mag er gewoon schuiven beginnen open trekken, maar als ik niet direct vind wat ik nodig heb vraag ik het gewoon want het is soms echt zoeken naar een speld in een hooiberg, maar je vind er echt heel speciale dingen. Dan denk ik dat ik mijn vaste stekjes zowat gezegd heb 🙂

 12. Wij (ons mama. En ik) zijn redelijk trouwe klant bij Veritas, maar wisten idd niets van dit systeem af, de volgende keer toch maar vragen om de bonnetjes af te stempelen. Ik print alvast dit berichtje uit.
  Dankjewel!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)