Ik had een probleem, mijn papierschaar schuurde het papier mee dan het erdoor knipte, en 1 van mijn stofscharen had een plekje waar het niet knipte. Ik had deze schaar eens laten vallen en de bladen zijn toen open op de grond terecht gekomen. Dat is niet echt goed voor een schaar… Afgelopen zomer had ik op een marktje in Frankrijk een slijpsteen gekocht. Eindelijk heb ik eens de tijd genomen om deze uit te testen. Met goed resultaat! Beide scharen doen het weer als nieuw! Ik had op youtube een paar filmpjes bekeken over het slijpen van messen en scharen. Deze vond ik het beste:

Zoals je kan zien, het is heel erg makkelijk! Ik heb wel een paar keer meer over de bladen moeten gaan dan hier. Echt zalig dat de scharen terug gelijk niks door stof en papier gaan!

Ook vond ik hier nog nuttige tips. Op hun website kan je ook stenen kopen. Ik heb een steen die je nat moet gebruiken. Ze lijkt erg op de Belgian blue wethstone.

-xxx-

Lelie

3 comments on “Botte scharen”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)