Is het heel erg druk ten huize Lelie. Er wordt volop gestikt, gewerkt en avondschool gevolgd. Voor meer blijft ergeen tijd meer over. Maar er is een teken van leven hoezee!

Ondertussen zijn er al wat examens gepasseerd, maar daar later mee over. Vandaag wil ik met jullie delen wat me meeste heeft bezig gehouden *trrrrrrrrrrr* de voorbereidingen van de eerste modeschow! Het is een feit, komende zaterdag staat het allereerste ontwerp van mijn teamgenoot en mij op de catwalk. Spannend! De opdracht ging als volgt: ontwerp iets dat gebaseerd is op de Tartan, ook wel de Schotse ruit genoemd. De grondstoffen die gebruikt worden moeten (deels) afkomstig zijn van andere kledingstukken. De modeshow waarvoor we ontwerpen heet dan ook toepasselijk: Dressed to Kill(t). Als je meer info zoekt kan je hier klikken.

Kijk maar eens hoe hard we gewerkt hebben:

* mijn partner in crime wou niet herkenbaar op mijn blog komen, dus heb ik het lekker “artsy” opgelost.

Zo zag de laatste maand mijn vrije tijd eruit: Ontwerpen, patronen tekenen, passen, aanpassen, een proefmodel maken,… Op die manier vliegt de tijd voorbij. Doordat alles met 2 gebeurd, is het ook gezellig!Het is super tof om samen met iemand naar een modeshow toe te werken. Je kan bij elkaar ten rade gaan. Wanneer iemand vast zit met iets zoek je met 2 naar een oplossing. Het is ook echt waar dat je met 4 ogen meer ziet dan met 2. Ook hebben we nieuwe technieken/gewoontes van elkaar geleerd. Erg gezellig en we kunnen goed samenwerken! Een win-win situatie 🙂

Een klein stukje van waar we zo hard aan hebben gewerkt zal ik al met jullie delen:

Weetje: toen de foto getrokken werd was het boven-en onderstuk nog niet aan elkaar gezet. Vandaar de niet op elkaar aansluitende lijnen.

Btw: Ruiten zijn echt niet gemakkelijk om mooi te stikken. Ik heb een aantal onderdelen meermaals uit elkaar gehaald zodat het mooi was. Dat is gene kattepis!

Duim allemaal voor mij zaterdag! Had ik al gezegd dat het een wedstrijd is? Best spannend! Moest je zaterdag in Gent zijn, zeker langskomen! De show start om 15u in het ICC.

-xxx-

Lelie

Enhanced by Zemanta

11 comments on “Dezer dagen,…”

  1. Bedankt voor jullie leuke reacties! Morgen komt het verslag, ik heb ook nog een film maar ik vraag me af of dat goed gaat zijn,… nu nog de tijd vinden om die op mijn computer te zetten. Het is niet gefilmd met een digitale camera, dus dan duurt het even, en het was niet fantastisch uitgelicht, ik ben benieuwd of het iets is,..

  2. En hoe is’t gegaan? Pfoe niet gemakkelijk he, zo’n ruitjes om mee te werken! Ik heb mij er ÊÊn keer aan gewaagd en het half ineengezette ding ligt nu te vergaan in de diepste donkerte van mijn kast!

  3. Bedankt voor de lieve commentaartje! Ik ben net thuis van een lange en leuke dag :). Er volgen foto’s en hopelijk ook een filmpje (ik weet niet of het filmen gelukt is, vandaar een misschien).

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)