“Audrey” in print uit droomjurken

Ik heb deze jurk super lang geleden gemaakt. Zo lang geleden dat het mijn eerste project is gemaakt met mijn overlock! “Zo lang geleden” is afgelopen zomer om meer precies te zijn. Ik weet dat het weer op dit moment niet super is, maar hopelijk zal de zon spontaan boven België verschijnen na het lezen van deze post. 

De jurk heet “Audrey” omdat het een aangepast patroon is van de Audrey jurk uit het boek “Droomjurken“. Ik ga dieper in op dit boek in een ander artikel. In het boek is er een rimpelrok te vinden bij dit patroon, volgens het boek is het er nog wel eentje die je heupen er breder/voller laat uitzien. Zoals de meeste personen die gezegend zijn met een peerfiguur, vind ik het niet nodig om extra aandacht op mijn heupen te leggen. Dan kiezen we voor een A-lijntje.

De jurk is gemaakt in tricot. Het was de eerste keer dat ik jersey probeerde te verstevigen. Rond de armsgaten is het goed gelukt, maar op de rug niet echt. Ik heb mijn naad uitgerekt terwijl ik de tap erop aan te strijken was. In deze foto zie je het erg duidelijk. 

Ook met de foutjes vind ik het een zalige jurk. Ik heb het super vaak gedragen afgelopen zomer. Heerlijk zomers!

 

Feiten

Patroon: een aangepast versie van “Audrey” uit het boek “Droomjurken”

Jaar: 2011

Aanpassingen: Ik heb de rok veranderd in een A-lijn.

Stof: 1,5 meter tricot (1,5 meter breed), 7,5 euro bij Moens modestoffen 

Fournituren: overlock garen, geen idee hoeveel het gekost had

Werktijd: +/- 15 uur, het eerste avontuur met de overlock verliep niet van een leien dakje!

Opnieuw maken? Ja, maar dan graag zonder fouten. Misschien knip ik het dan direct in verschillende stofjes. Het is een ideale zomerjuek

Eerst gedragen: naar mijn werk

Opnieuw dragen? Jazeker!

Totaal prijs: +/- 11 euro

Hoe was jouw eerste ervaring met een overlock?

-xx-

Lelie

17 Comments on “Audrey” in print uit droomjurken

 1. Jane
  april 9, 2015 at 05:22 (10 maanden ago)

  Your version of the Audrey dress looks beautiful, you really did a great job! I’m making the same dress and the shoulder allowance for the front bodice is much smaller than the back. Did you find anything similar when you made up yours?

  Beantwoorden
 2. Audrey
  april 16, 2014 at 18:27 (2 jaar ago)

  Love this dress! Thanks for sewing along with Challenge Create. Wish I had a serger!

  Beantwoorden
 3. Jewelyz
  april 28, 2013 at 13:19 (3 jaar ago)

  Wow heel erg mooi! Knap zeg dat je dat zelf maakt :-)

  Beantwoorden
 4. Marilyn & Kaleb
  april 11, 2013 at 04:04 (3 jaar ago)

  Love this little dress! You did such a great job serging it. Thanks for sharing! Xo, M&K at brewedtogether.com

  Beantwoorden
 5. Michelle
  april 9, 2013 at 20:59 (3 jaar ago)

  I have yet to dance my first tango with the serger. I’m a huge chicken. I’m hoping that as I build my confidence with sewing, it will seem less scary.

  The dress is lovely. I can see why you’ve gotten so much wear out of it. It’s so versatile.

  P.S. I linked to you from Me-Made-May’13.

  Beantwoorden
 6. Mia
  april 4, 2013 at 04:37 (3 jaar ago)

  Ik vind het een erg mooi jurkje , dat jouw figuur goed in de verf zet (mooie halslijn/slanke taille) ook het stofje vind ik leuk ; nét als de bijpassende ketting. Dit patroon vraagt inderdaad naar ‘nog’.

  Beantwoorden
  • Lelie
   april 4, 2013 at 21:39 (3 jaar ago)

   Heel erg bedankt voor de leuke reactie Mia!

   Beantwoorden
 7. niekemieke
  april 3, 2013 at 21:06 (3 jaar ago)

  Ik heb deze jurk vorig jaar 4 keer gemaakt, de enige die de zomer overleefd heeft is diegene in jersey. Hij staat zeker op mijn lijstje om deze zomer nog eens te maken :)

  Ik vind jouw verse zeker even leuk. Doet me eraan denken om zeker nog eens een print te gebruiken voor deze jurk.

  Beantwoorden
  • Lelie
   april 4, 2013 at 20:40 (3 jaar ago)

   Wat leuk dat je door mijn post een patroon “herontdekt”. Ik denk dat ik 2 versies van deze jurk gevonden heb op je blog. Eentje met bloemetjes en de andere in 2 verschillende stoffen? Ik ben benieuwd naar de volgende jurken aan de hand van dit patroon.

   Beantwoorden
 8. la merlette blanche
  april 3, 2013 at 20:19 (3 jaar ago)

  Wauw, echt een heel schoontje! De stof zelf is niet meteen mijn ding, maar het staat jou wel goed, heel chique!

  Beantwoorden
  • Lelie
   april 3, 2013 at 20:34 (3 jaar ago)

   Heel erg bedankt! Ik had het stofje al super lang liggen, dus tijd om er iets mee te doen :)

   Beantwoorden

3Pingbacks & Trackbacks on “Audrey” in print uit droomjurken

 1. […] // Famous Frocks.  In deze boek staan erg mooie jurken. Ik heb er al eentje uitgemaakt in 2014 zullen er nog volgen. Te koop hier //This book contains a ton of lovely dress. […]

 2. […] Audrey dress worn as skirt /jumper: River Island/hat: Lily-life’s little luxeries/juwelry: […]

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)