Hi,Today it is part one of the organise it -series. I have to start somewhere. Today I will be sharing some general tips. The next weeks I’ll be telling you about the way I organise my thread, and share some tutorials on how to make some things that will make you life so much better. And there will be a give-away for my farvourite organising-friend.Vandaag gaan ik van start met organise it, joepie. Ik moet ergens starten niet? Vandaag zullen het algemene tips zijn. De volgende weken zal het gaan over garen organiseren. Jep weken, ik zal enkele tutorials delen over hoe je spullen kan maken om je garen op te bergen. Je leven zal erop vooruit gaan. Oh ja, er zal ook een give-away zijn voor 1 van mijn favoriete organiseer hulpjes.

Tip #1, make space! Everything that doesn’t belong in the room. Trow it out. It is ok to stack boxes outside to room to give you space to move.

Tip #1, maak plaats! Alles dat niet in je naaikamertje hoort,gooi het buiten. Op de gang is ok, het moet niet direct bij het grofhuisvuil. Het is ok om dozen buiten de kamer te stapelen als je zo meer ruimte in je kamer creëert. Je moet kunnen bewegen.

berging storage room

These are some boxes waiting in our storage room.

Dit zijn dozen die aan het wachten zijn in onze berging.

Tip #2, make sure you have an empty table to use as workingspace

Tip #3, unbox one box at a time, or clean out one shelf/…. at a time

Tip #4, put everything in its proper place at one, if it already got a proper place

Tip #2, zorg voor een lege tafel om als werkblad te gebruiken

Tip #3, ruim doos per door op, of schuif per schuif of….

Tip #4, zet alles op z’n juiste plaats, als het die al heeft

sewing room messy

I wasn’t very good at using one of these tips. This is the result of trying to unbox everything at once. What a mess! Luckely it didn’t took up so much effort to get to the next stage.

Ik was niet zo goed bezig met mijn eigen tips op te volgen. Dit is het resultaat van alles tegelijk uit te proberen tasten. Gelukkig koste het me niet veel moeite om tot dit te komen.

sewing room no mess

Much better, that brings me to

Tip #5, find your system to make a quick selection, this is my system

Veel beter, niet? En dat brengt me tot

Tip #5, zoek een systeem dat makkelijk werk voor jou, dit is mijn systeem

organising system

My system:

Left to right. Box 1: stuff that I still need but that needs to go somewhere else in our hous. Box 2: sewing/crafting stuff that I will give away on my blog, to people I know. Box 3: stuff that will go to a Goodwill-ish shop. Box 4: waste paper. Bag: other waste. While I was organising I added 3 other boxes: stuff that didn’t found its proper place in the sewing jet. One with all the patted envelopes I kept to reuse one day, and one with stuff that I can use as giftwrap. Through this system it only took me half an hour to clean up the mess on my table. All the stuff that got their proper place allready were put there at once

Mijn systeem:

Van links naar rechts. Doos 1: spullen die ergens anders in huis horen. Doos 2: naaispullen die ik ga weggeven via mijn blog of geven aan mensen die ik ken. Doos 3: spullen voor de kringwinkel of een ander goed doel. Door 4: papierafval. Zak: restafval. Terwijl ik aan het opruimen was  zijn er nog enkele dozen bij gekomen. Een doos voor mijn gewatteerde enveloppen die ik verzameld heb. Ze wachten op hergebruik. Een andere doos is eentje met spullen die in de kamer horen maar nog geen plekje hebben. Ik heb ook een doos gemaakt voor spullen die ik herbruik om leuke cadeauverpakkingen mee te maken. Dankzij dit systeem was de super rommelige tafel op een half uur tijd omgetoverd tot de ordelijke lege tafel.

Tip #6, be critical, If you haven’t used a tool in the past year, you will probably never use it. A example for me is the gluegun. I’ve used it 3 year ago the last time. I’m really not a fan. Hopefully one of my readers will be happy with it 😉

Tip #7, have something to drink on hand. If you have to run to the other room to get something to drink, it will be to tempting to stay there. Or it would be for me.

Tip #8, have something to write on hand. I use it as a shoppinglist of stuff I have to buy to organise my room.

Tip #9, invest in good storage material, what that is, is up to you. But the right equipment is very important. But be critical when buying stuff. You don’t want to end up buying boxes that don’t fit into you closet or that arn’t stackeble.

Tip #6, wees kritisch, als je bepaald gereedschap een jaar lang niet meer gebruikt hebt, dan is de kans groot dat je dit nooit meer gaat gebruiken. Bij mij is dat bijvoorbeeld mijn lijmpistool. Hopelijk gaat 1 van jullie hier heel erg blij mee zijn.

Tip #7, zorg dat je iets hebt om te drinken. Als je telkens naar een andere kamer moet voor iets te drinken, dan is de kans dat je daar blijft erg groot, of dat is toch het geval bij mij. Ik moet dan ook een verdieping naar boven.

Tip #8, heb schrijfgerief bij de hand. Ik gebruik dit voor mijn shoppinglijstje te maken.

Tip #9, investeer in goed opbergmateriaal. Het juiste materiaal helpt je direct verder. Maar, wees kritisch wanneer je iets koopt. Het is jammer als je dozen niet in je kast zouden passen of als je dozen koopt die je niet kan stapelen.

schrijfgerief

Tip #10, keep somthing that motivates you at a glance, this is mine

Tip #10, zorg voor een motivator in de ruimte, dit is de mijne

promdress

A dress I haven’t blogged about,  but soon, my friends, there will be a post about this dress online.

I could go on a lot longer, but that will be for anonther post. I hope you enjoyed this post!On thursday the details for the give away for my gluegun will be up.

Een jurk waar ik nog een post over moet schrijven, binnenkort, het komt eraan.

I zou nog lang kunnen doorgaan, maar ik ga nu even stoppen. Er komen nog veel dinsdagen aan die ik nog ga vullen. Op donderdag kan je hier lezen hoe je mijn lijmpistool kan winnen.

-xxx-

Lelie

Enhanced by Zemanta

5 comments on “organise it: general unboxing/organising tips”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)