Hi everyone,

I still have sooooooooo much organising to do!!! But that’s good new for you, because I’ll have lots to tell you. I hope you’re as pleased about that as me. It is a great motivator to organise everything properly for me. I’m so messy! Today I’ll talk about how I organise my project. It is a really easy and simple way. Let’s get started.

Ik heb nog steeds veel om te organiseren. Het lijkt wel “the never ending story”. Ik ben blij dat ik aan deze reeks begonnen ben. Het motiveert met echt om alles goed op te ruimen. Met mijn rommelige natuur is dat wel nodig, zo’n figuurlijk stamp onder mij gat. Vandaag vertel ik jullie hoe ik mijn projecten op orde hou. Het is zo simpel, ideaal.

If you watch closely you can see drawers under my table, that’s where I keep my projects. Let’s have a closer look.

Als je goed kijkt zie je lades onder mijn tafel. Dat is de plek waar ik mijn projecten bewaar. Laten we deze rek een beetje dichter bekijken.

This is part of the Ikea Antonius serie.

Deze rek is deel van de Ikea Antonius serie.

organising sewing room

I use 1 drawer per project. I keep eveything I need in there: pattern, fabric and notions.

I gebruik 1 lade per project. Alles wat ik nodig heb voor dat project steekt erin, patronen, stof, fournituren.

organising sewing room

sewing room organisation

sewing room organisations

I found This project while unpacking. I started it once but never got beyond cutting the striped fabric. So no notions yet. And the pattern didn’t pop up, soon it will.

Dit project vond ik terug tijdens het uitpakken. Ooit ben ik er eens aan begonnen, maar echt ver ben ik nooit geraakt. Het patroon etc zijn nog niet boven water gekomen. Binnenkort zal dat wel het geval zijn. Hoop ik.

I have a bag or small box in which I keep the notions. I’m collecting boxes from nails. So one day I’ll have the same box in every drawer. I’m also thinking about giving every drawer a number and to give box a matching number. I case I’m working with simular colours I can’t mix it up. But I’ll have to collecting to do before I’ll have enough boxes.

Ik heb kleine doojes en zakjes die ik gebruik voor de fournituren. Op dit moment is het nog een beetje een mik-mak. Ik ben doosjes van nagels aan het verzamelen. Die hebben echt de perfecte afmeting. Ik ben aan het overwegen om de lades te nummeren, en hun bijbehorende doosje. Als ik dan projecten heb met gelijkaardige kleuren kan ik het niet verwisselen. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek. We zullen nog snel een paar honderd kaders moeten ophangen.

organise your sewing projects

I have one drawer for the projects that are almost done. Most of tem just need a hem or some buttons.

Ik heb 1 lade gereserveerd bij de projecten die bijna klaar zijn. Bij de meeste moet enkel de zoom nog omgestikt worden, of er missen een paar knopen.

organise your sewing room

The box with the orange notions in is the one I was talking about. It is the perfect size if you ask me.

Het doosje met de oranje spulletjes is, is hetgene waar ik het over had. Het is de perfecte afmeting.

I chose to buy the lids because that will keep eveything dust free.

Ik heb ervoor gekozen om deksel te kopen. Op die manier blijft alles stofvrij.

organise your sewing stuff

How do you organise your projects? Don’t forget to check out the post about my general unboxing/organising tips.

Hoe organiseer jij je projecten? Lees ook mijn vorig artikel in deze serie te lezen met algemene tips.

I hope you enjoyed it. Btw don’t forget about the glue gun give away

Ik hoop dat je er iets aan hebt. Btw, vergeet de weggeef actie voor het lijmpistool niet

-xxx-

Lelie

Enhanced by Zemanta

14 comments on “organise it: organising your sewing project”

  1. Pingback: 2 years… | Lelie
  2. Wat een goed idee van die schuif per project! Ik kom binnenkort eens naar je naaikamer kijken, kan nog wel wat leren denk ik!

    • Ik wil ook eens bij jou komen piepen, dan kunnen we de plannen concreet maken voor die muur 😉 hihi. En het is een project in wording, het zal nog laaaaaaang duren voordat alles in orde is.

  3. It looks great to keep everything stored up in individual boxes, with notions and patterns. I try to keep it to one project at the time, but my UFOs are all stored in one desk drawer, the drawers are too big and too few to each hold one project.

  4. Die lades per onafgewerkt project vind ik al een hele slimme! Bij mij is dat een berg onderin de kast, nog wat links en rechts op mijn naaitafel en her en der wat op de grond *shame on me*

    • This series is also a learning process for me. I’m not only doing this to help other but also to force me to be more organised now I have my own sewing room 🙂

    • Dat is de bedoeling :). Ik ga binnenkort ook eens een post wijden aan hoe het erbij lag in onze studio. En wat welke functie had. Die foto’s opsnorren gaat ook voor mij confronterend zijn, we zwemmen nu in de ruimte tegenover de studio waarin we elke millimeter moesten benutten.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)