Misschien heb je deze jurk al gezien. Maar toen wist je nog niet dat het 2 jaar heeft het geduurd voordat de Danielle jurk af heb gemaakt. Ein-de-lijk is ie klaar. De jurk heeft super lang zitten wachten op een zoom en wat knopen.

Probably you’ve allready spotted this dress. 2 years have passed since I started working on my Danielle dress.And now it’s finally done. The dress has been nearly finished for a long time. I only needed a hem and some buttons.

burdastyle danielle #9306 dress

burdastyle danielle 9306

burdastyle danielle dress #9306

Het knopenpad op mijn jurk is nep. Ik trek de jurk over mijn hoofd aan. Dit gaat er makkelijk. Ik wou een echt knopenpad van maken tot ik dacht hoe vaak ik zit te sukkelen om die knopen dan mooi dicht te krijgen. Eerst zaten er 5 knopen, maar na een eerste feestje bleven er nog maar 3 over. Ik heb geen extra stof meer. Ik zal mijn knopen collectie eens kritisch moeten bestuderen om waardige vervanging te vinden.

The buttons on the back aren’t an actual closure. I pop the dress over my head to get in and out. No fuss with zips or buttons. There were 5 buttons, but I lost 2 on the first party I wore this dress to. I don’t have any extra fabric to make new ones. I will replace them with others somewhere in the near future. I won’t take another year, I promise.

Het patroon is de Danielle jurk #9306 van Burdastyle. Een gratis patroon, jihaa. Ik heb het patroon redelijk goed gevolgd. Ik heb geen sluiting op de rug, en ik heb de mouwen weg gelaten.  Het is wel een beetje te groot, en ik hebt de juiste maar getekend. Ofwel ben ik vermagerd in de tussentijd. Ik zal het op het laatste houden. Het is een goed patroon voor beginners.

The pattern I used is the Danielle dress #9306 by Burdastyle. It is a freebie, yihaa. I made few alterations, no backclosure and I made it sleeveless. It is a bit too big. But I don’t really know if it is because the size isn’t right, or because I lost some weight since I started this dress. I like to take the second one as the reason. It is a good pattern for beginners.

Ik heb de jurk ondertussen al een paar keren gedragen, maar ik ben er nog niet van overtuigd. Eerlijk is eerlijk, ik voel me dik in deze jurk, hoewel ik veel complimentjes krijg als ik ze draag. De stof blijft constant aan mijn kousenbroeken plakken waardoor de rok opbolt. Dus hopelijk is het beter zonder kousenbroek. Laat de zon maar komen. Ik weet niet of ik nog eens een jurk van dit patroon ga maken. Even wachten tot de kousenbroek-vrije periode om te beoordelen.

I wore the dress a few times, but I don’t know if I like the dress. To be fair I feel fat in this dress. Although many people tell me they really like the dress on me. The fabric sticks only my thighs, which makes it very onflatering. So I’m waiting for warm weather. Maybe I will feel better in this dress without thights.

Heb jij deze jurk al gemaakt?

Did you ever made this dress?

burdastyle sew along

Enhanced by Zemanta

32 comments on “2 years…”

 1. I wonder if a slip would help the dress feel more comfortable?

  I have a dress that gets me compliments every time I wear it but when I look in the mirror I don’t like it. Since I am not around mirrors all day I wear it anyway.

 2. Heel leuk hoor, niet twijfelen! Ook dat kleur staat je goed, ziet er me ook wel een perfect jurkje uit voor de zonnige dagen (zonder kousenbroek)! Ikzelf heb nog geen jurkjes gemaakt, alleen rokken (beginfase), maar als ik dit zie heb ik wel zin om het eens te proberen! Groetjes

 3. Prachtige kleur! Hopelijk ga je hem toch nog liever dragen, altijd zonde als dat niet is bij een zelfgemaakte jurk! (ik zou zeggen, stuur hem op, maar weinig kans dat die voor mij past ;-))

  • Ik hoop dat de kousenbroek vrije periode en een paar keer wassen verbetering brengt 🙂 En anders zal ik jou maten eens vragen 🙂 btw, ik heb het gevoel dat wij helemaal niet ver van elkaar wonen.

 4. I really like the colour and back buttons. I’ve made three versions of the Danielle (one dress, two tops) and I can understand your feelings about it. Let’s hope it gets better without tights.

  • Maybe I’ll make it without the pleat the next time. I also think the fabric is to stiff for te pleats. Maybe after a few washes it will get better.

 5. I made this dress a long time ago but the pleats were very unflattering on me, I salvaged the fabric and made the Jenny skirt instead 🙂
  I think your dress looks great on you and I love the colour, did you sew along prompt you to finally finish it? I am glad you did 😉

  • It was both the sew-a-long and moving to a new place that made me finish it. Whil going through my stuff I found the dress, but the fact I did it now is all because of the sew-a-long. My second dress will be finished late, probably by sunday. I’m having crazy days at work.

  • Zeker doen, maar als je ‘m met plooien maakt zou ik een iets flexibelere stof gebruiken dan mij. Ik heb het gevoel dat het te stijf is om mooi te zijn. Hopelijk brengt de wasmachine verbetering.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)