Ik heb een nieuwe jurk! I’ve got a new dress Elisabeth Gathered wiast dress Het gebruikte patroon is “The Elisabeth Gathered-Waist Dress”. Dit komt uit het boek Sewing Vintage Modern van burdastyle.Het is een erg gemakkelijke jurk, zowel om te maken als om aan te hebben. Ik heb de halslijn iets minder hoeking gemaakt en verlaagd. De hals leek me zo hoog op het patroon terwijl het op de foto veel lager is. Zelfs nu is mijn hals hoger dan op de foto uit het boek. Een foutje lijkt me. Maar zelfs buiten deze fout vind ik het een top jurk!

The pattern I used is “The Elisabeth Gathered-Waist Dress”, from the book Sewing Vintage Modern by burdastyle. The dress is very easy to make and very comfortably to wear. I did adjust my neckline to make it less boxy, and lowered it. The neckline was so high on the pattern, higher up then in the pictures. Even now is my neckline higher up then the one on the picture in the book. I guess they made a mistake, but still, I really enjoy this dress. elisabeth gathered waist dress Een jurk met zakken in de naad! Zalig eh! A dress with inseam pockets! How cool is that! elisabeth gathered waist dress elisabeth gathered waist dress Tegenwoordig steek ik de rist meestal in de zijnaad. Ik vind dit mooier en praktischer. Er heeft al lang niemand mijn rits meer moeten open doen. Ofwel ben ik gewoon onhandig (met een rits op de rug).

Ik heb voor de eerste keer het beleg vervangen door biaisband, en het was geen overdonderend succes zoals je kan zien. Tips om de hals en armsgaten mooi af te kunnen werken met biaisband zijn zeer welkom. Ik heb de zoom afgewerkt met hand. Schoon eh.

I really enjoy putting the zipper in the side seam laterly. I makes so much more sense. I never have to ask for help now. Is that weird that I need help getting in and out of dress with a center back seam?

It was the first time I replaced the facing through biais binding. It wasn’t a-first-hit-wonder. Any tips on how to use this technique are welcome. I really want to learn how to master it. I finished my hem by hand. Doesn’t it look lovely? elisabeth gathered wiast dress elisabeth gathered waist dress Ik heb mijn overlock overuren laten draaien. Alle randen hebben dat machien gezien, samen met het vlijmscherpe mes. Nog een voorbeeldje van mijn gefaalde poging met biaisband, hulp.

I overlocked all of my seams. I looks so tidy now. I feel so grown up now. Another example of my failed attempt of using biais binding as facing, please help me.

Ik heb deze jurk gemaakt uit een mislukte. Het lostornen was me een werkje, maar het was het waard.

I made this dress out of, a failed attempt on a dress. Ripping open the seam again took some time, but it was worth it! fail elisabeth gathered waist dress Veeeeeeeeeeeeeeeeel beter nu, of denken jullie er anders over? Toen ik het net gemaakt had vroeg mijn vriend waarom ik een patattezak gemaakt had. Wel, we kunnen hem geen ongelijk geven. Heb jij een leuk verhaal over een mislukt kledingstuk? Ik hoor het graag.

Much better now! That dress was to ugly for words! My boyfriend asked me why I made a potato sack. And he loved the new dress. Do you have any fun stories share about failed sewing projects?Please let me know, just to know I’m not the only one.

-xxx-

Lelie

Enhanced by Zemanta

43 comments on “Flowery Gathered-Waist Dress”

 1. Love this dress! So flattering! And I really like how you made it from a failed dress attempt.
  -liZ
  PS—I like the height of the neckline with the style of the dress.

 2. Hij is leuk geworden zeg! Ik heb ook jarenlang veel genaaid, maar ben er nu mee gestopt omdat ik niet weet waar ik leuke stofjes kan krijgen in Antwerpen 🙁 (woonde hiervoor in Groningen en daar haalde ik het altijd van de markt).

  • Jij woont ook in Antwerpen, Leuk! Ik ga vaak bij Moens op de turnhoutse baan, deze stof komt ook van daar. Er zijn vrij goedkope stoffen maar toch een redelijk ruime keuze. In de nationale straat is er Julija die heel wat duurder is. En naar’t schijnt is de stoffenverkoop in Kapellen echt de moeite. Ik ben er nog niet geweest, maar ik hoor er geen slecht woord over. Als je zin hebt kunnen we eens samen gaan stoffen shoppen 😉

 3. Eindelijk tijd om te reageren, wat heb je een mooi jurkje gemaakt Lelie! Wat een fijn stofje en model, het staat je mooi. Goed dat je je Romeinse jurk herwerkt hebt ;), volgens mij ga je er veel plezier aan beleven (ik kan mij voorstellen dat hij met het afgelopen weer best comfortabel was). En ik gebruik inderdaad ook dunner biaisband, wellicht de helft van de door jou gebruikte dikte. Ik ben benieuwd naar de rest van de komende resultaten van je naai-lijst 🙂

  • De zomer is steeds druk-druk-druk 🙂 Bedankt voor je lieve reactie, ik ben zo blij dat ik het mooie stofje heb kunnen recupereren, het zou zo’n zonde zijn geweest. En zoals je zegt, ik heb er al heel veel plezier van gehad. Ik denk dat ik een voorraadje van die jurk ga maken, super makkelijk en mooi. Bedankt voor de biais tip. Ik ga het nog eens testen 🙂

 4. oh, wat een leukerd! Veel beter inderdaad dan de andere, komt het stofje ook veel beter uit. Die kleine mouwtjes zijn ook leuk! Misschien kun je de volgende keer een smaller biaisbandje gebruiken, zodat het niet gaat trekken?

 5. Veel beter! Er schijnt wel iets misgelopen in je tekst. De alinea over de ‘risten’ en het ‘belegd’ 😉 (sorry, da’s muggenzifterij, maar ik vind dat wel tof als iemand mij erop wijst op mijn blog)

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)