Ik maakte deze rok een hele tijd geleden. Om meer exact te zijn, net voor ik naar Indonesië vertrok. Dat was vorig jaar in september. Dus echt heel lang geleden. Ik vind het zo’n leuke en handige rok dat ik ‘m toch nog deel. Ik vind deze rok echt geweldig om te reizen. Je blijft lekker fris en je kan je rugzak er even onder steken. Niemand die door heeft waar je spullen zijn. Ik zal binnenkort foto’s van Indonesië delen.

//I made this skirt ages ago right befor I left for Indonesia last september. A really long time ago :). But I still want to share this skirt. Why? It is one of my favourite items!I wore it a lot in Indonesia. If it’s hot, the skirt will keep you cool. When traveling you can hide your bag under the skirt. A great way to prevent robbery ;). I’ll share some Indonesia pics soon.

maxi skirt

Ik maakte deze rok volledig met de overlock. Voor de beginners, als je wil overlocken en naaien tegelijk, gebruik 4 draden. De 4’de draad zorgt ervoor dat de lagen aan elkaar vast zitten. Ik wil jullie dezelfde fout als mij besparen.

/I made this skirt completely with my serger. For the serger noob, use 4 threads, if you only use 3 it won’t sew your cloth together. I don’t want you to make the same mistakes as me.

En wat een geluk! Ik vond deze week een goede tutorial om een gelijkaardige rok te maken. Het is een filmpje van Threadbanger. Ik hou echt van hun filmpjes, onder andere door hen ben ik begonnen met filmpjes te maken en te bloggen.

//Now for the fun part. This week I found a very easy tutorial on how to make a simular skirt. I hope you enjoy this video by Threadbanger.

Samenvatting:

Patroon: zelf getekend

Stof: tricot van bij Moens Modestoffen
//Summary
Pattern: self drafted
Stof: Knit from Moens Modestoffen
Ga jij een maxi rok maken? Doen! Zou ik zeggen, het is erg makkelijk om te maken en om aan te hebben.
//Are you planning on making a maxi skirt? You should, it is easy to make and easy to wear.
Enhanced by Zemanta

11 comments on “Flowy maxi skirt + how to”

  • Mijn overlock is van Silvercrest. Ik heb die in lidll gekocht. Op zich doet dat ding het goed, maar de spanning is precies iets moeilijker goed te krijgen dan bij anderen die ook een overlock hebben. Als je van Antwerpen bent zou ik aanraden advies te vragen bij de naaimachine kliniek in Merksem. Ik heb daar mijn nieuwe naaimachine gekocht. Ik ben heel erg tevreden van hun service. Je kan er gewoon naartoe gaan en zeggen waar je naar op zoek bent. Ik heb het gevoel dat ze je echt de machine geven waar je naar op zoek bent idpv de duurste. Veel succes met je zoektocht

   • Bedankt !
    I woon in Brussel en ik ben ook al in een goeie winkel geweest maar ze hebben te veel keuze ! Het probleem is dat ik niet weet hoeveel ik wil uitgeven 😉 Meestal koop ik duurdere dingen maar is het wel nodig ? Maar mijn naaimachine was waarschijnlijk duur toen mijn moeder ze heeft gekocht in de jaren 70 maar ze werkt nog altijd… (een Bernina).

    • Ik heb bij mijn nieuwe naaimachine gekozen voor de duurdere versie omdat die een zwaardere motor heeft, en ik navenant hoe vaak ik achter mijn naaimachine zit heeft ie dat wel nodig. Ook voor dikke stoffen mee te krijgen etc. Dus ik denk dat je moet nadenken hoe vaak je het denkt te gebruiken. Als je het maar af en toe gaat gebruiken zou ik gaan voor een goedkopere versie, als je denk het wekelijks of meer te gebruiken zou ik gaan voor een duurdere. Ik zou zeker ook een vragen om de overlockt zelf te mogen inrijgen en spanningen te regelen, kwestie van te weten wat het makkelijkst werkt voor jou. Veel succes met je aankoop

 1. Volgens mij is dat een heel fijne rok. Ik ben benieuwd naar een foto uit Indonesië waar je hem draagt. En van Threadbanger ben ik ook wel fan, ik vind het leuk dat ze terug zijn. En ik twijfel nog wat of ik een maxi rok zal naaien, het lijkt mij zalig zitten, maar zoveel stof heb ik niet of wil ik niet kopen ;). Fijn weekend!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)