Dit jaar vierde mijn vroegere studentenclub of beter gezegd studentinnenclub haar 10-jarig bestaan. Daar hoort een feestje bij! Voor iemand zoals mij (jij?) is dit het perfecte excuus om een leuke avondjurk te maken. De zoektocht naar de perfecte stof startte. Vrij snel vond ik de perfect stof in een etalage. Na een tijdje in de winkel te vertoeven vond ik de stof nergens. Aan de kassa vertelde ze me dat ie op was. Ze kon met vertellen wanneer de stof terug binnen was. Duidelijk teleurgesteld zette ik de weg in om de winkel te verlaten, tot de verkoopster zei, als je heel het stuk uit de etalage neemt dan kan je het meenemen. Ik was super blij! En nog eens extra blij dat het een heel lang stuk was. Wat een chance’ke!

//My former student union (or how is actually called in the uk?) exists for 10 years! A great excuse to make a lovely evening gown. And girl, was I lucky! I wanted brown sequin fabric for the longest time. Poof at once it was there! I went fabric shopping and the fabric I was looking for was on display. After running back and forth a few times I had no succes. The fabric was nowhere to be found. The lady at the till told me they had no more stock, and they were not sure if would be back in stock soon. But then she told me, I could buy the piece of fabric from the display. I was thrilled! And even more thrilled when I found out I could still make a long dress with it. My lucky day.

evening gown, avondjurk, frock

Opnieuw gebruikte ik de burdastyle leather bustier top als basis patroon, met een klokrok. Het patroon van de rok is dezelfde als die van mijn flowy maxi skirt.

//Again I used the burdastyle leather bustier top as a basic pattern and added a flared skirt. The flaired skirt is the same pattern as my flowy maxi skirt

evening gown, avondjurk, frock

Ik heb echt een super avond gehad in deze jurk. Een feestje vol met leuke mensen, dat kan niet anders dan slagen! Nu het feestje voorbij is denk ik eraan om de jurk in te korten. Als ie korter is zal ik ‘m makkelijker dragen. Wat denk jij?

Bedankt voor de vele reacties. Ondertussen is ie kort.

// I had the greatest time in this dress. It was a lovely party surrounded with lovely people. What do you expect more? But now the night is over I’m wondering if I will keep the dress long or cut it short? I guess I would wear it more to parties if it is shorter. What do you think?

Thank you for all your input. I decided to cut the dress short. You should check out the result.

Samenvatting:

Patroon: Leather bustier top by Burdastyle en een zelf getekende klokrok

Stof en fournituren: glitterstof van Moens Modestoffen en een blinde rits

// Summary:

Pattern: Leather bustier top by Burdastyle and a self drafted flaired skirt. 

Fabric and notions: sequin fabric from Moens modestoffen, invisible zipper. 

-xxx-

Lelie

26 comments on “Sequin evening gown”

 1. Wow, wat een prachtige jurk met een prachtige stof! Van zo’n jurk kan ik alleen maar dromen, haha.
  Hoeveel euro ben je nu uiteindelijk kwijt geweest aan deze jurk? Ik moet elk jaar een lange jurk hebben voor een gala, en dan betaal je rustig 100 euro (en dat is een minimum) voor zo’n prachtige jurk als deze! Vind het dan ook logisch dat je graag deze stof wilde, heel heel heel mooi! (ik ben enthousiast, merk je het? :p)
  Hij staat je ook gewoon heel erg mooi, vind ik 🙂

 2. Wauw Lelie, dat staat je zo mooi, wat een prachtjurk. Ik zou ook twijfelen over het inkorten. De lengte staat je echt goed en hoeveel meer gelegenheden zullen er nu zijn om een kort, pailletenjurkje te dragen?

 3. I agree with the poster above me, it would probably be more useful if it was shorter, but it’s so hard to chop up your own garments. It’s beautiful and I can see your jumping at the opportunity to make an evening gown. I’m still waiting for that opportunity…

 4. Your dress is beautiful, perfect to make a stunning entrance at a high school reunion. It would be a shame to shorten the length but I can see it will be more wearable and really pretty if you made it shorter. Maybe you can use the piece you cut off for a pencil skirt? 🙂

 5. Mooi zeg! Een prachtige gala jurk! Of je hem in wilt korten hangt er vanaf of je hem dan daadwerkelijk vaker zult dragen. Voor kerst zou ik hem ook erg mooi vinden (ik zou hem dan zelf lang laten, maar dat hangt van je eigen smaak af natuurlijk), met een bolerootje ofzo. Of voor een klassiek concert mocht je daar heen gaan. Misschien kun je hem lang laten totdat je iets hebt waarbij je hem aan wilt in het kort en hem dan pas inkorten?

 6. Je maakte een ronduit schitterende avondjurk.
  Persoonlijk vind ik het een beetje jammer om deze mooie creatie in te korten ; maar behalve als je veel zulke gala-gelegenheden hebt ; is het natuurlijk interessanter om de jurk toch in te korten.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)