Een paar weken geleden gebeurde er iets leuks in Brussel. Bijna even leuk als een nieuwe koning krijgen. De Belgian/Dutch Blogger Meetup! Het was een super leuke dag! Al begon de dag niet zo super voor mij. Door een kapotte bankkaart kon ik geen ticket kopen aan het automaat = extra aanschuif tijd die ik niet ingerekend had. Een spurtje van het loket tot de trein heeft geholpen, op een haar na heb de trein nog gehaald. Helemaal bezweet kon mijn dag starten.

Op de trein kwam ik Edje al tegen. We kennen elkaar al, en zij komt ook naar het maandelijkse naaiclubje dat ik organiseer (in een andere post meer daarover). Eens in Brussel aangekomen was het toch erg spannend. Gelukkig hielp Anneke door enthousiast te zwaaien “ik herken je aan je jurk”. De toon was gezet.

De eerste halte was bij Berger. Een grote stoffenwinkel met veel goedkope stoffen. Ik heb niets gekocht, met mijn collectie stoffen lijkt me dat niet nodig.

//A few weeks ago there was something going on in Brussels. Almost as exciting as getting a new King, The Belgian/Dutch Blogger Meetup. It was a such a lovely day!

//The morning didn’t started bad. I almost missed my train to Brussels because of a broken bankcard. The horror! I had to run so fast! Drowning in sweat I did manage to catch the train. There I met Edje. She isn’t a stranger to me. She is participating in my monthlee sewingbee. When we arrived in Brussels we found the rest of the group pretty fast. Anneke was waiving very enthousiatic “I recognize your dress”. Since Louize from grt escp was also there handed here the pile of fabric she won at my give away. After all the chatting and getting to know eachother we took off.

//Our first stop was Berger, basically two floors packed with pretty cheap fabrics! A great shop, but since I discovered the amount of fabric I own I didn’t feel like buying fabric. 

fabric shop berger

De volgende halte was Atchoum. Een schattig klein winkeltje met voornamelijk kralen. Ze hebben ook een beetje stof, maar enkel Petit Pan. Mooi toille ciree hebben ze ook, daar heb ik me te goed aan gedaan. Ik ga hier een beschermhoes van maken voor ons tuin (terras) stel.

//After this we went to Atchoum. A cute shop with mostly beads. They have a small amount of fabric, only Petit Pan, and some oil cloth. I bought some oil cloth to make a cover for my terrace furniture. Since Belgium can be very-very-very wet you really need it.

atchoum shop

oil cloth

Dan gingen we lunchen bij Houtsiplou. Ik heb er een heerlijke veggieburger gegeten. Daarna was het tijd voor mij om te vertrekken. Mijn ouders kwamen nog langs om te helpen in ons huis. Het zou niet zo lief zijn om zelf niet aanwezig te zijn. Nog enkel bloggers vertrokken vroeger. Daardoor was de stofjes wissel iets vroeger dan gepland. Ik had helemaal geen stof mee. Ik was compleet onvoorbereid omdat ik dat dat ik het niet zou meemaken. Ookal had ik niets te geef, ik heb wel stof gekregen.

//For lunch we headed at Houtsiplou. I had a veggie burger which was really good! By then it was time to say goodbye. My parents were coming to help me arround the house. It would be very shitty if I wouldn’t be home then. Also a few others needed to leave early, so the fabric swap took place early. It was plannend to  take place in the evening. So I didn’t bring anything along. Whoops. Eventhough I didn’t bring any fabric with me, I did take some home.

fabric swap

fabric stof

Het eerste stofje is Chiffon (?) van Stephanie, de andere stof is katoen van Anneke. Merci’kes dames!

//The first fabric (chiffonish fabric) is from Stephanie and the other (cotton) from Anneke. Thanks girls!

Het was een heerlijke dag in Brussel! Als je wil weten wie er nog bij was. Check de onderstaande lijst.

//It was a lovely day! 

//The full list of participating Bloggers:

19 comments on “Belgian/Dutch Blogger meetup”

  1. another raport from our meeting… 🙂
    I’m planning to write one as well, could I use some of your pictures? Of course they will link to your blog:)

    Have a nice day 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)