Er rolt hier zeer weinig onder mijn fancy naaimachine uit. Pukkelpop zit daar voor iets tussen, maar iets anders nog meer. Ik was vorige week stof aan het kiezen voor projecten, en opeens schoot er iets in mijn hoofd. Ik heb er nooit een gewoonte van gemaakt om al mijn stoffen direct te wassen. Ik woonde vroeger met mijn vriend op 30 vierkante meter, we moesten kiezen tussen een frigo of een wasmachine. Het was het eerste. Wanneer ik iets maakte streek ik de stof met veel stoom, af en toe nam ik stof mee naar mijn ouders. Om een lang verhaal kort te maken. Mijn mooie georganiseerde kast, is ondertussen vergaan tot dit

//My sewing machine seems to be unemployed lately. But there is a good (stupid) reason for that. When I finally organised my fabric cupboard I came to realise something, … something pretty *****. Before I moved to our house, we lived very small. So we didn’t owned a washer. When I would sew something I would iron it or take it to my parents. Because of that I never washed my fabrics straight when I bought them. That’s what I’m doing the last few days. I know who my best friend will be tonight…

fabric pile, stoffenhoop

iron, stijkijzer

 

En er is meer, zonder het te hebben over mijn zakken met stof die nog uitgepakt moeten worden.

//There is even more, and then I didn’t even mention the fabric I still have to unpack. 

fabric cupboard, stoffenkast

 

Dus denk eraan, altijd direct je stoffen voorwassen.

//Remember sewers, always pre-wash you fabric at once 

Enhanced by Zemanta

4 comments on “grote wasjes – kleine wasjes,….”

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)