Vandaag 2 snelle tips over lintmeters.

1 koop een lintmeter met cm en inch op

Ik vind mijn 2-zijdige lintmeter hemels! Eén kant is in cm, de andere in inch. Daardoor moet ik nooit beginnen om te rekenen. Heerlijk! Ik kocht mijn bij Veritas als mijn afstudeer cadeau. Af en toe koop ik iets voor mezelf. Daarnaast heb ik al cadeau ook geld gestort naar een project dat meisjes in India de kans geeft om naar school te gaan. Wie heeft er gezegd dat cadeautjes altijd voor jezelf moeten zijn? Bon er is hier voldoende gefilosofeerd.

 

lintmeter tape measure

2 meet je lintmeter

Wadde? Jep meet je lintmeter. Bij het gebruik van een lintmeter wordt er al eens aan getrokken. Hierdoor kan je lintmeter uitrekken. Of door warmte bv kan een lintmeter ook krimpen.

Het gevolg is dat je dan geen accurate maten kan opnemen. Om dit te voorkomen meet je best je lintmeter van tijd tot tijd.

 

lintmeter, tape measure

20 comments on “2 Lintmetertips”

    • My ruler ‘sits’ a bit diagonal on my tape measure in this picture. In my experience a tape measure is never 100% accurate to a ruler. I dont’t why. But that doesn’t change anything to the fact that tape measure scan stretch through usage. I don’t have any that are stretched arround the house now. The picture was just to spice up the words. 🙂

  1. Nooit gedacht dat ik een meetinstrument zou moeten meten… misschien toch eens checken.
    Hoewel het onmogelijk de oorzaak kan zijn van de misbaksels die onder het naaimachien uit komen 🙂

  2. I didn’t know, or rather have never thought about it, that tape measures could stretch. It makes sense though, it has just never crossed my mind. Your cm/inch one seems like a good thing to have.

  3. En de derde tip : gebruik voor een bepaald project constant dezelfde lintmeter. Want 2 lintmeters kunnen wel eens behoorlijk verschillen. (ondervond ik met de nodige schrik….toen ik gordijnen opgemeten had bij mijn schoondochter met haar lintmeter….én vervolgens de gordijnen had ingekort met behulp van mijn lintmeter thuis. )

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)