renfrew top

Laten we even hebben over mijn nieuw truitje. Een truitje dat eigenlijk een probeersel is, maar dat super goed meegevallen is. Ik wou het Renfrew patroon van Sewaholic al lang uittesten. Ik heb niet zo’m gemakkelijk figuur, mijn heupen zijn een maat breder dan mijn shoulder en mijn taille is 2 maten smaller dan mijn schouders. Daarnaast ben ik 1.78m. Je kan je wel inbeelden dat goed passende t-shirt met voldoende lange mouwen een hel is voor mij. Gelukkig zijn er de 3/4’de mouwen. Daarnaast zijn t-shirts ook altijd te kort. Gelukkig is daar nu ook een oplossing voor door de hoge tailles.  Maar bon, ik wil ook gewoon eens een t-shirt dat goed past. Dus ik dacht laten we dit patroon proberen. Ik checkte de maten tabel, en weer viel ik in 3 verschillende kolommen. Da’s straf voor een merk dat zich richt op ons peertjes. Ach ja, ik dacht het is een probeersel. Zonder al te veel veranderingen ben ik eraan begonnen. Ik heb de halslijn hoger geplaast en basta, we beginnen eraan! Even langs de stoffenkast voor een toch wel schoon stofje waar ik ooit een rok van wou maken. Geen idee hoe ik dat ooit in mijn hoofd haalde. Ach ja, gelukkig evolueren gedachten.

// Let’s talk a little about my new top. A top that is a wearable muslin and a jumper. I wanted to get my hands on the renfrew pattern by Sewaholic for a very long time. So this summer I bought it. I’ve never looked back since. It is a divine pattern! But since I’m oddly shaped. Somewhat pear-ish but still my wiast is 2 sizes smaller then my chest and my but is a bigger size then my chest. On top of that I’m a pretty tall girl, 1.78m. You can imagine the horror of finding good fitting T’s, jumpers, whatever. Sleeves are alway short. Thank god for the 3/4’th sleeve fashion. And they are alway too short. Thank god for the hight waisted skirts. So I studies the pattern, and even though this company’s target group is pearshaped women, I stayed in the 3 different sizings. But I descided to give it a go without adjusting the pattern too much. It would be a muslin anyway. So I dove into my fabric cupboard and chose a fabric.  At first it would become a skirt but after a year I don’t feel like it is a skirty fabric. This would be my muslin. I also changed the neckline. Since it is a pretty thick fabric I wanted a higher neckline. 

renfrew top

Al bij al bij er erg tevreden met mijn trui’tje. Het is voldoende lang, zowel aan de poep als de polsen. Jeej! Enkel in de taille zweeft het nog wat. Ik ben er nog niet uit of dat erg is of niet. Mijn biais’ke geeft ook een beetje inkijk. Maar eerlijk, het stoort me niet. Hopelijk krimpt het nog een beetje bij het wassen/strijken. En anders, dan is het zo.

// I’m pretty pleased with the result. The binding on the neck is gaping a bit. I’m hoping it will shrink a little after a few washed. And even if it doesn’t, I’m not too bumped by it.

renfrew top

Zelfs mijn strepen matchen! Ik gebruik heel bewust het woord “zelfs”. Ik ben in de wilde weg beginnen knippen. Het was toch maar een probeersel, dus who cares als het een beetje scheef is dacht ik. Toen ik nog 1 deel, het rugpand, moest knippen dacht ik, eigenlijk zou het toch fijn zijn als de strepen wel schoon overeen komen. Goede ideeën komen soms wat laat. En met 1 meter stof is het een gepuzzel. Ik ben heel erg blij dat de strepen die overeen komen in de zijnaald en onder mijn arm. Op de schouder is het iets minder, maar ach, ik durf ermee in het openbaar te komen.

//I even matched my stripes. Probebly you’ll think, what is the word “even” doing in that sentence? Well, since it was a muslin I didn’t pay too much attention on matching the stripes while cutting. When I needed too cut the back pannel I descided that it would be nice if the  stripes would match. At that poin I only had to cut the back pannel. I only had one meter of the fabric, so it was tricky but I managed. 

Feiten

Patroon: Sewaholic 1201 Renfrew Top

Aanpassingen: neklijn verhoogd

Stof: Nicky Velour komt van bij Moens Modestoffen

//Facts

Pattern: Sewaholice 1201 Renfrew Top

Mods: higher neckline

Fabric: Nicky Veloer, Moens Modestoffen

Heb jij dit patroon al eens gebruikt? Of heb je tips voor goede t-shirt/trui patronen?

// Did you even use this pattern? Do you have other tips for nice T-shirt/jumper patterns?

15 comments on “Striped Renfrew Top”

  1. Dat ziet er een heerlijk truitje uit.
    Ben ondertussen al een stapje dichter bij het zelf maken, heb ondertussen patroonpapier ipv gewoon de bestaande spullen over te tekenen op een nieuwe stof,… maar dat patroon maken bezorgt me voorlopig nog wat kopzorgen.

  2. I love the renfrew, I have made a few already, and have a few more planned. I also really like the Dixie DIY hot cocoa pattern for raglan sleeves, the body as-is would probably be short for you, but it is easy enough to lengthen it. I also want to try the Grainline hemlock tee, once I move and unpack my sewing stuff!
    And this looks great with your sequins!

  3. very nice! I have been thinking of getting the Renfrew for a while too, but still haven’t taken the plunge, so it’s really interesting to read your review! I’m the opposite of a pear shape though – always in 3 different size with slim hips, thick waist, and a combination of narrow shoulders and full bust. So I haven’t bought the pattern yet because I don’t want to be the one it doesn’t work for 🙂

    Very nice colours too, look really nice and cosy for autumn!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)