Wie is er nu niet verliefd of de geweldige stijl van Jess in New Girl? Jij misschien niet, maar ik ben er helemaal weg van. Daarom besloot ik 1 van haar zalige Β rokjes als inspiratie te gebruiken.

copycat sewing challenge polka dot new girl

new girl bkue polka dot skirt

Ik heb besloten om mijn zelfgetekende klokrok weer boven te halen. Dit patroon blijft het echt doen voor mij. Ik vind de stijl van Jess heel erg mooi, maar het is niet echt peer-proof vrees ik.

blue polka dot skirt

Dit is 1 van de gemakkelijkste rokjes die ik in tijden gemaakt heb. Ik heb zelfs geen tailleband toegevoegd. Ik wou iets simpel, snel en mooi maken. Ik vind dat het vrij goed gelukt is. Deze foto’s zijn gemaakt nadat ik de rok 2 dagen gedragen had. Vandaar de vele kreukels. De blinde rits is ook niet de beste ooit. Ik heb net een blinde rits voetje gekocht, het idelae excuus om daarmee aan de slag te gaan.

blue polka dot skirt

Ik heb de overlock in een vrolijk rook kleurtjes over de randjes laten gaan. Ik word er zo vrolijk van als ik het zie. Al moet ik bekennen, het is rood geworden omdat ik tussen 2 rode projecten in geen zin had om al mijn draad te veranderen. Dan maar even testen of het rood niet door zou schijnen, en ik had geluk.

 

copycat polka dot skirt

Deze rok is 1 van mijn kledingstukken die ik gemaakt heb voor de copycat sewing challenge georganiseerd door PingΒ (Peneloping) en ErinΒ (I Heart Fabric). En je leest het goed 1 van de, hoeveel? Als alles goed gaat 3. De challenge loopt nog tot 30 september, ik zal dus snel moeten zijn. Doe jij ook mee met deze Challenge? Wat heb je gemaakt?

 

26 comments on “Polka Dot copycat”

 1. Ik ben er ook helemaal weg van! Leve de (korte!) polkadot rokjes en ‘skater dress’ look. Niet echt geschikt voor naar m’n werk helaas…
  Derde seizoen is weer begonnen! πŸ™‚ πŸ™‚

  • Wat doe je misschien van werk? Maar ookal kan je het niet dragen naar je, werk is ook nog de vrije tijd πŸ˜‰ Ik heb de eerste aflevering al gezien, morgen de 2’de eens zoeken. Ik was een beetje teleur gesteld in de eerste aflevering. Is het alleen ik of jij ook?

   • ik werk in een ziekenhuis dus te korte rokjes kunnen echt niet, maar veel kan wel hoor, onder de witte jas. in het weekend ga ik natuurlijk los! πŸ˜‰ Ik vind juist dat Zooey Dechanel een mooi ‘peer’figuur heeft. Ik ben zelf heel recht, weinig verschil tussen taille en heupomvang, en niet alles staat me, helaas…. Een A-lijn rokje gelukkig wel, ik heb zelf ook ooit een polkadot A-lijn rokje gemaakt en die draag ik best vaak!
    Ik heb van het 3e seizoen episode 1-4 gezien en moest toch af en toe wel hard lachen.. het blijft een beetje ‘quirky’ maar dat is toch de charme van de serie:) Qua kleding is het nog niet zo spectaculair, ze heeft bijna alleen haar badjas aan.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)