Polka Dot copycat

Wie is er nu niet verliefd of de geweldige stijl van Jess in New Girl? Jij misschien niet, maar ik ben er helemaal weg van. Daarom besloot ik 1 van haar zalige  rokjes als inspiratie te gebruiken.

copycat sewing challenge polka dot new girl

new girl bkue polka dot skirt

Ik heb besloten om mijn zelfgetekende klokrok weer boven te halen. Dit patroon blijft het echt doen voor mij. Ik vind de stijl van Jess heel erg mooi, maar het is niet echt peer-proof vrees ik.

blue polka dot skirt

Dit is 1 van de gemakkelijkste rokjes die ik in tijden gemaakt heb. Ik heb zelfs geen tailleband toegevoegd. Ik wou iets simpel, snel en mooi maken. Ik vind dat het vrij goed gelukt is. Deze foto’s zijn gemaakt nadat ik de rok 2 dagen gedragen had. Vandaar de vele kreukels. De blinde rits is ook niet de beste ooit. Ik heb net een blinde rits voetje gekocht, het idelae excuus om daarmee aan de slag te gaan.

blue polka dot skirt

Ik heb de overlock in een vrolijk rook kleurtjes over de randjes laten gaan. Ik word er zo vrolijk van als ik het zie. Al moet ik bekennen, het is rood geworden omdat ik tussen 2 rode projecten in geen zin had om al mijn draad te veranderen. Dan maar even testen of het rood niet door zou schijnen, en ik had geluk.

 

copycat polka dot skirt

Deze rok is 1 van mijn kledingstukken die ik gemaakt heb voor de copycat sewing challenge georganiseerd door Ping (Peneloping) en Erin (I Heart Fabric). En je leest het goed 1 van de, hoeveel? Als alles goed gaat 3. De challenge loopt nog tot 30 september, ik zal dus snel moeten zijn. Doe jij ook mee met deze Challenge? Wat heb je gemaakt?

 

26 Comments on Polka Dot copycat

 1. Anne
  september 23, 2013 at 10:30 (2 jaar ago)

  Ik ben er ook helemaal weg van! Leve de (korte!) polkadot rokjes en ‘skater dress’ look. Niet echt geschikt voor naar m’n werk helaas…
  Derde seizoen is weer begonnen! :) :)

  Beantwoorden
  • Lelie - A Bouquet of Buttons
   september 24, 2013 at 10:58 (2 jaar ago)

   Wat doe je misschien van werk? Maar ookal kan je het niet dragen naar je, werk is ook nog de vrije tijd 😉 Ik heb de eerste aflevering al gezien, morgen de 2’de eens zoeken. Ik was een beetje teleur gesteld in de eerste aflevering. Is het alleen ik of jij ook?

   Beantwoorden
   • Anne
    oktober 16, 2013 at 12:17 (2 jaar ago)

    ik werk in een ziekenhuis dus te korte rokjes kunnen echt niet, maar veel kan wel hoor, onder de witte jas. in het weekend ga ik natuurlijk los! 😉 Ik vind juist dat Zooey Dechanel een mooi ‘peer’figuur heeft. Ik ben zelf heel recht, weinig verschil tussen taille en heupomvang, en niet alles staat me, helaas…. Een A-lijn rokje gelukkig wel, ik heb zelf ook ooit een polkadot A-lijn rokje gemaakt en die draag ik best vaak!
    Ik heb van het 3e seizoen episode 1-4 gezien en moest toch af en toe wel hard lachen.. het blijft een beetje ‘quirky’ maar dat is toch de charme van de serie:) Qua kleding is het nog niet zo spectaculair, ze heeft bijna alleen haar badjas aan.

    Beantwoorden
    • Lelie // A Bouquet of Buttons
     oktober 16, 2013 at 12:19 (2 jaar ago)

     Ik vind het ook tegenvallen tot nu toe. Ik heb de aflevering van gisteren nog niet gezien. Vanavond staat dat op het programma :)

     Beantwoorden
     • Anne
      oktober 16, 2013 at 12:23 (2 jaar ago)

      Ja dat is een goed plan! En wat ook leuk is: volgende week ga ik naar New York en kan ik ‘live’ kijken 😉

 2. Michelle
  september 23, 2013 at 22:22 (2 jaar ago)

  CUTE! I love polka dots. I always feel really fun when I’m wearing them. Great work on the skirt.

  Beantwoorden
 3. forthosewholovedresses
  september 29, 2013 at 07:17 (2 jaar ago)

  I just finished working with 8 polka dot dresses. Now I see dots everywhere. I think dots look better in a skirt than a dress. Good job!

  Beantwoorden
 4. Renee
  februari 5, 2014 at 05:30 (2 jaar ago)

  Oh wow, I made a blue and white polka dot skirt because of Zooey Deschanel also! Your skirt is so flattering! Love how you styled it with the red stockings.

  Beantwoorden
 5. Chelsea
  februari 6, 2014 at 15:41 (2 jaar ago)

  Oh so cute!! I love me some polka dots! Great job!

  Beantwoorden
 6. Shelly
  februari 8, 2014 at 05:21 (2 jaar ago)

  I love love love your skirt! You’ve got my vote all the way!

  Beantwoorden

4Pingbacks & Trackbacks on Polka Dot copycat

 1. […] that girl,… En jawel een tweede New Girl Copycat. Zoals ik al vertelde ben ik verlief op de stijl van Jess. Het perfecte excuus om nog een jurk uit haar kleerkast na te […]

 2. […] of her other skirts too! Pinterest inspired image  /  Creating In The Gap *** 30. Lelie of A bouquet of buttons has caught the WWZDW bug and made this adorable skirt based on one worn on New Girl! Zooey […]

 3. […] tijdje geleden maakt ik een leuke polka dot rok. Sindsdien is ie niet meer van mij lijf geweken. Behalve wanneer deze dringend in de was […]

 4. […] deze outfit koos is mijn leuke zelfgemaakte polka dot rok, een zelfgemaakte haarband en cirkel sjaal. Mijn jas is van Vero Moda. Deze is minstens 5 jaar oud. […]

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om deze door te lezen.