Ik ben direct aan de slag gegaan met mijn stofjes van het Stoffenspektakel. Dit is het eerste resultaat, een leuke en vrolijke renfrew jurk.

renfrew sewaholic

 

dress renfrew sewaholic jurk

Stof

Deze stof heb ik van mijn Mama gekregen. Het is een tricot stof. Dit kwam van de mooiste stand. Ik vind het echt jammer dat ze geen webshop hebben. Langs de andere kant is dat ook een pluspunt. Dan blijft het geld wat langer in mijn portefeuille zitten.

Dank u Mama voor dit mooie stofje! Kijk eens wat voor een mooie jurk ik ervan gemaakt heb. Hopelijk vind je dit ook.

renfrew dress jurk sewaholic

Patroon

Ik gebruikte weer het Renfrew patroon van Sewaholic als basis. Het blijft zo’n toppertje! Ik heb het al meerdere keren gebruikt. Hier kan je al mijn Renfrew jurken zien.

 

renfrew dress jurk sewaholic

Aanpassingen

Ook deze keer ‘plakte’ ik een rok aan de renfrew jurk. De vorige keer met plooi’tjes, nu zonder. Het patroon was al erg druk. Plooi’tje toevoegd zou een beetje ‘te’ zijn.

Ik heb een taille band toegevoegd. Dit geeft iets meer taille. Alleen is het in deze stof wat verloren moeite. Je kan het amper zien doordat dit zo druk is. Ach ja, het helpt wel om de juiste plek te vinden voor mijn riem. Bij een volgende jurk met dit patroon ga ik het waarschijnlijk weer doen. Het geeft best een mooi effect, wanneer het niet verloren gaat.

Ik heb de taille band verstevigd met rekbare vlieseline. Jep het bestaat. Het is ook niet zo moeilijk te vinden. De meeste winkels waar je naaigerief kan kopen hebben dit.

De manchetten heb ik smaller gemaakt. Ik wou ze eigenlijk weglaten. Naar goede gewoonte besliste ik het iets te laat. De mouw was al uitgeknipt. Zonder manchetten zouden de mouwen net een beetje te kort zijn. Dat heb ik al heel mijn leven meegemaakt. De “voordelen” van groot zijn. Nu ik mijn eigen kleding maakt moet het passen, en de mouwen moeten dus ook voldoende lang zijn.

 

doctor who dress jurk renfrew

The Doctor

Hoe cool zou dat zijn! Jammer genoeg zal ik het moeten doen met deze Tardis van op F.A.C.T.S. Ik kon toch even wegdromen toen ik de Tardis zag. Al weet ik natuurlijk dat Rose altijd een speciaal plekje in het hart van The Doctor zal blijven hebben. *Zucht* Ik ben een paar weken geleden beginnen te kijken naar Doctor Who. Zoals bij vele fans is mijn hart nog steeds gebroken het epische afscheid. Zo emotioneel, zo schoon geacteerd. En vooral zo’n zalige serie. Ik vermoed dat de meeste Harry Potter fans ook van Doctor Who zullen houden. Dus zeker bekijken die handel.

-xxx-

Lelie

46 comments on “Een kleurrijke Renfrew jurk en the Tardis”

 1. This is awesome! I’ve been thinking of making the Renfrew into a dress for a while now but just haven’t got around to it and don’t quite have enough yardage of any knits that would suit it.

  Also – not sure if it was intentional, but in case it wasn’t “this was a waist of time” should be spelt waste. I love the pun anyway πŸ˜€

  • Thanks, I made this dress out of 1.8 meter, or that was it before I washed. I didn’t measure if afterwards.

   And waist was intended πŸ˜‰ Maybe I should at some of ‘these’ things to make it stand out more. What are they called? Can’t seem to remember. And oh, sometimes I use seam when it should be seem. I’m a sewing geek

 2. Great dress, a perfect modification of the Renfrew. Wonderful colours in the fabric too, just what is needed during the darker months. And I kove your mustard tights.

  (and I don’t get any Dr. Who references, I’ve never watched it)

 3. Oh how I LOVED Rose too… I am a big Dr Who fan and jealous you are standing in front of the Tardis. It WOULD be most fun to go on one adventure! I have been on the lookout for Dr Who fabric but no luck so far. Your dress is beautiful. The floral print is just gorgeous too! ~Laurie

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)