Maxi polka dot Renfrew jurk

Ik heb een kleine verslaving aan het Renfrew patroon van Sewaholic.

renfrew, dres, jurk, sewaholic

Stof

Deze stof komt van mijn stapel die ik mee bracht van het Stoffen Spektakel. Het is een tricot stof. Ik had deze eigenlijk gekocht om een t-shirt en een korte jurk van te maken. Opeens dacht ik, ik wil eigenlijk een lange jurk voor deze winter. Deze stof leek me perfect.

renfrew, long dress, jurk, lange jurk, polka dot, sewaholic

Patroon

Ik gebruikte weer het Renfrew patroon van Sewaholic als basis. Het blijft zo’n toppertje! Ik heb het al meerdere keren gebruikt. Hier kan je ze allemaal terug vinden.

renfrew, dress, jurk, maxi dress, sewaholic

Aanpassingen

Ook deze keer ‘plakte’ ik een rok eraan. Voor de verandering een lange rok.

Met het maken van de jurk was ik vergeten rekening te houden met de gewicht van de rok. Daardoor hing de tailleband eerst onder mijn gat. Alles lostornen en opnieuw beginnen. Toen hing ie perfect. de foto’s zijn van nadat ik ‘m gewassen heb en nu is ie weer gezakt. Ik ga wachten tot ik ‘m nog eens was om te beslissen of ik het nog eens los ga maken. Ik wil zien hoe laag of hoog ie dan gaat hangen. Hopelijk stabiliseert het. Dan maak ik het nog eens los. Hopelijk blijft het dan voor eens en altijd wel op de juiste plek hangen.

De mouwen zijn 3/4’de mouwen. Een lange jurk met lange mouwen vind ik niet zo mooi. Ik heb de manchetten van het patroon niet gebruikt. Een simpel zoompje vind ik voldoende.

 

renfrew, dress, jurk, sewaholic

-xxx-
Lelie

22 Comments on Maxi polka dot Renfrew jurk

 1. sewexhausted
  november 20, 2013 at 20:03 (2 jaar ago)

  Turned out great- I love polka dots. I just ordered the Renfrew… FINALLY! Should be here any day! ~Laurie

  Beantwoorden
 2. Red Point Tailor
  november 20, 2013 at 20:39 (2 jaar ago)

  Great dresss – I like simple patterns.
  Well, another addictive pattern:-) I think I will make a list of all such patterns.

  Beantwoorden
 3. JoChapeau
  november 20, 2013 at 21:41 (2 jaar ago)

  Zag ik deze nu niet in ‘het echt’ ? Mooi !

  Beantwoorden
 4. Helena
  november 20, 2013 at 21:56 (2 jaar ago)

  It looks great and super comfortable. As I was reading your post about making the Renfrew over and over I thought to myself that you have changed it up each time – and then you came to the same conclusion. I hope the waistband situation works out for you.

  Beantwoorden
 5. Wendy
  november 20, 2013 at 22:14 (2 jaar ago)

  Mooie jurk! Tof dat je een lange jurk gemaakt hebt! De stof is superschattig! Hopelijk is het probleem met de tailleband verholpen na nog een wasbeurt… Ik heb hetzelfde probleem met een zomerjurk, die daardoor niet is afgeraakt voor het einde van de zomer…

  Beantwoorden
 6. Caroline Delaere
  november 21, 2013 at 10:03 (2 jaar ago)

  Leuk dat je een lange jurk gemaakt hebt voor de winter. Om de een of andere reden dragen we dat blijkbaar enkel in de zomer… . Zeer stijlvol!

  Beantwoorden
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   november 21, 2013 at 16:19 (2 jaar ago)

   Bedankt, ik vind een lange jurk niet echt een zomer artikel. Vroeger had ik super vaak lange rokken in de winter. Mijn collega’s lachte me een beetje uit toen in de zomer met een lange rok kwam aanzetten. ‘In de winter altijd kort, nu is’t schoon weer en gaat ge voor lang’ ach ja, bij deze jurk was het ieder om beurt ‘amai, feestje?’

   Beantwoorden
 7. Joyce
  november 21, 2013 at 18:57 (2 jaar ago)

  Mooie jurk! En wat knap dat je dat allemaal zelf maakt, stiekem jaloers haha!

  Beantwoorden
  • Lelie // A Bouquet of Buttons
   november 22, 2013 at 13:21 (2 jaar ago)

   Je kan het ook hoor, gewoon beginnen. In januari vind je hier een start-to-sew reeks om iedereen te helpen die als voornemen heeft leren naaien 😉 Misschien kan je dat helpen :)

   Beantwoorden
 8. Plutomeisje
  november 22, 2013 at 20:12 (2 jaar ago)

  Nooit gedacht dat je van een t-shirt patroon zo een schoon kleedje kon maken! Lange jurken zijn helaas niet aan mij besteed, maar dat patroontje komt wel op de wish-list! 😀

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on Maxi polka dot Renfrew jurk

 1. […] Time flies! I made this dres during frocktober, but I didn’t put it up here jet. I’m so sorry! If you would like to see more pictures.  Pop on over to my blog.  […]

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om deze door te lezen.