Ik heb een kleine verslaving aan het Renfrew patroon van Sewaholic.

renfrew, dres, jurk, sewaholic

Stof

Deze stof komt van mijn stapel die ik mee bracht van het Stoffen Spektakel. Het is een tricot stof. Ik had deze eigenlijk gekocht om een t-shirt en een korte jurk van te maken. Opeens dacht ik, ik wil eigenlijk een lange jurk voor deze winter. Deze stof leek me perfect.

renfrew, long dress, jurk, lange jurk, polka dot, sewaholic

Patroon

Ik gebruikte weer het Renfrew patroon van Sewaholic als basis. Het blijft zo’n toppertje! Ik heb het al meerdere keren gebruikt. Hier kan je ze allemaal terug vinden.

renfrew, dress, jurk, maxi dress, sewaholic

Aanpassingen

Ook deze keer ‘plakte’ ik een rok eraan. Voor de verandering een lange rok.

Met het maken van de jurk was ik vergeten rekening te houden met de gewicht van de rok. Daardoor hing de tailleband eerst onder mijn gat. Alles lostornen en opnieuw beginnen. Toen hing ie perfect. de foto’s zijn van nadat ik ‘m gewassen heb en nu is ie weer gezakt. Ik ga wachten tot ik ‘m nog eens was om te beslissen of ik het nog eens los ga maken. Ik wil zien hoe laag of hoog ie dan gaat hangen. Hopelijk stabiliseert het. Dan maak ik het nog eens los. Hopelijk blijft het dan voor eens en altijd wel op de juiste plek hangen.

De mouwen zijn 3/4’de mouwen. Een lange jurk met lange mouwen vind ik niet zo mooi. Ik heb de manchetten van het patroon niet gebruikt. Een simpel zoompje vind ik voldoende.

 

renfrew, dress, jurk, sewaholic

-xxx-
Lelie

22 comments on “Maxi polka dot Renfrew jurk”

    • Bedankt, ik vind een lange jurk niet echt een zomer artikel. Vroeger had ik super vaak lange rokken in de winter. Mijn collega’s lachte me een beetje uit toen in de zomer met een lange rok kwam aanzetten. ‘In de winter altijd kort, nu is’t schoon weer en gaat ge voor lang’ ach ja, bij deze jurk was het ieder om beurt ‘amai, feestje?’

  1. Mooie jurk! Tof dat je een lange jurk gemaakt hebt! De stof is superschattig! Hopelijk is het probleem met de tailleband verholpen na nog een wasbeurt… Ik heb hetzelfde probleem met een zomerjurk, die daardoor niet is afgeraakt voor het einde van de zomer…

  2. It looks great and super comfortable. As I was reading your post about making the Renfrew over and over I thought to myself that you have changed it up each time – and then you came to the same conclusion. I hope the waistband situation works out for you.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)