Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Dress, Jurk, Timeless Treasures

Ik heb een Galaxy jurk gemaakt! Ik vind ‘m echt super mooi! Ik wou deze aan doen voor “The Day of the Doctor”, maar ik was niet op tijd klaar.

 

Galaxy, Dress, Jurk, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures

Stof

Ik bestelde een mooi Tardis stofje via Spoonflower. Maar die stof is er nog steeds niet. Een paar dagen voor “de dag” moest ik haastig op zoek gaan naar vervanging. Ik had mijn oog laten vallen op een Galaxy stofje. Ik ben elke stoffenwinkel in Antwerpen afgefietst om eentje te zoeken. Nada-niks, hippe stofjes voor volwassenen, het is niet altijd gemakkelijk. Een beetje teleurgesteld bergde ik mijn plannen op. Maar op vrijdag kwam opeens het gewenste stofje toch boven water, en nog wel om mijn hoek! Bij Stoffen JoΓ«lle hadden ze een nieuwe lading stoffen, met daartussen deze schoonheid! Het was echt balen om te horen dat de levering een uur later dan mij aangekomen was een paar dagen ervoor. Ach ja, deze mooierd is “Solar System” vanΒ Timeless Treasures.

Galaxy, Belladone, Timeless Treasures, Deer & Doe, Dress, Jurk,

Patroon

Ik gebruikte het Robe Belladone patroon van Deer & Doe. Het stond al lang op mijn lijstje. Deze stof vond ik echt perfect!

Het patroon lag al een tijd te wachten op een functie. Dat wil zeggen dat mijn patroon van de generatie is met enkel Franse uitleg. Ik kan wel een mondje Frans, maar naaitermen leerde we niet op school.

 

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures

Aanpassingen

Ik ben geen fan van ritsen in de middenrug. Ik vind het leuk als mijn patroon door loopt, en met een rits daar midden in is probeer ik altijd te vermijden. Daarom heb ik de rist naar de zijnaad verplaats. Hierdoor werd het wel lastig om de punt mooi scherpt te krijgen op de middenrug. Ik heb hier even mee gesukkeld, maar het is toch goed gekomen.

Ik maakte aan handleiding over hoe je een Belladone jurk kan maken zonder rits op de rug, het basis principe is natuurlijk toepasbaar op elke jurk.

Omdat ik 1m78 ben, een stukje groter dan waar het patroon voor getekend is, heb ik mijn naad van de tailleband aan 2 kanten en op mijn schouders gestikt op 1cm in de plaats van 1.5. Hierdoor zak alles een klein beetje en komt het toch perfect uit voor mij.

De jurk is een beetje te breed voor mij nu. Ik neem de volgende keer een maatje kleiner.

 

 

Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures, dress, jurk

Galaxy, dress, jurk

The Doctor

Zoals ik zei, ik wou deze jurk maken om aan te doen op “The Day of the Doctor” in kader van de “Doctor Who Sew Along“. De jurk was niet klaar, en er is nog een klein extra’tje dat ik nu nog niet verklap. Maar er is ondertussen afgesproken om ook met kerts een Doctor Who living party met groot scherm te doen. Dan zal ik deze jurk met extra’tje laten zien.

 

Galaxy, dress, jurk, Deer & Doe, Belladone, Timeless Treasures

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures, Belladone, Deer & Doe

-xxx-

Lelie

78 comments on “Galaxy Belladone jurk”

 1. Een andere prachtige creatie. Ik hou van de druk en het gewicht van het weefsel. (Another beautiful creation. I love the print and weight of the fabric.)

 2. Oh I love this fabric (I notice a few other bloggers have been making dresses from bed sheets with similar print) it’s perfect for the Belladona and I think it’s still great for Doctor Who πŸ™‚

 3. Wauw!!!!!! Super mooie jurk! Kwou dat ik zo creatief was en zoiets kan maken! Heb je toevallig geen Etsy shop waarvoor je bestellingen doet πŸ˜‰ kwil ook wel zo’n jurk πŸ˜€

  X Audrey
  Fashionhightea.blogspot.com

  • Wat een lieve reactie, maar ik moet je teleurstellen, ik heb geen etsy shop. Ik krijg veel te veel stress van iets op bestelling maken. Maar ik ga binnenkort een start-to-sew serie maken, dus dan kan je zelf stap voor stap leren je eigen kleding te maken πŸ™‚

 4. Wauw Lieke, ook al was het niet op tijd klaar, echt een jurk om hééél trots op te zijn! Fantastisch stofje ook! Fijn patroon om mee te werken? (ookal was het dan in het Frans?)

  • Merci Elisse! Het was best te doen in het Frans hoor, als je de patronen nu koopt zijn ze 2-talig, dus ook Engels erbij. Maar ik heb een mail gestuurd naar hen, en ze gaan mij de boekjes van de patronen die ik heb in een pdf doorsturen. Had ik daar maar eerder aan gedacht πŸ™‚

 5. Oh My Gosh! I totally bought the same fabric because I wanted to make the same exact pattern! I changed my mind at the end to make an other kind of dress. It’s funny and good to see what it could have look like !! It’s really pretty, I really like it! πŸ™‚

 6. Zeer zeer schoon! En ik heb hetzelfde gevoel over ritsen in de achternaad. Ze verstoren niet alleen de print middenachter, maar storen mij als ik tegen de rugleuning van een stoel leun + ik kan ze niet alleen open en dicht doen…

  • Bedankt Wendy! Ik gebruik bijna altijd blinde ritsen, ik vind dat die niet zo hard voelt bij een stoel maar gewone, auw! En gelijk je zegt, nu kan je het ten minste fatsoenlijk zelf open en dicht doen. Ik stik ook altijd een klein stukje vanboven vast, geen gedoe met haakje, jihaa πŸ™‚

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)