scarf, sjaal, diy

Iedereen kent wel iemand die altijd koud heeft. Liefst van alles zou deze persoon permanent in een fleecedeken gewikkeld zijn. Maar met deze super mooie en gemakkelijke sjaal kan deze persoon een arrestatie van de fashion police besparen.

// Everybody knows someone who is always cold. If they could, they would be wrapped up in their blankie 24/7. But with this pretty scarf (and super easy) you can help them to stay warm. And they won’t be arrested by the fashion police. 

steek, stitch

Mijn sjaal kan je gemakkelijk 2x om je nek slaan. En die is super warm! Ik gebruikte 2 bolletjes  dikke wol. Door met 2 draden te ‘breien’ is lekker dik en warm.

// My scarf is long enough to fold (?) 2 times round your neck. It is super warm! I used 2 balls of chuncky yarn. I doubled the threads while ‘knitting’ and it is so pretty and warm. 

Maak je eigen sjaal met dit filmpje van Rozemarie Zandbergen:

Nederlands:

//Make your own scarf with this youtube video by Simply Maggie:

English:

11 comments on “Gift for someone who’s always cold DIY”

 1. stond al lang op mijn te-proberen-lijstje, dankzij jouw link (en superzachte dikke grijze wol vd Wibra – 2 bollen tegelijk voor dubbele draad) er eindelijk aan begonnen. eventjes gesukkeld bij de start (erin geslaagd om 5cm vóór het einde een steek te laten vallen, roefelde meteen de ganse sjaal weer uit natuurlijk…

  • Oh nee! Dat klinkt als iets dat mij ook nog gaan overkomen. Gelukkig gaat het goed vooruit 🙂 Ik heb heb ook van die dikke wol van de Wibra in het oker. Ik ben er zo’n poef mee aan het breien. 3 draden tegelijk met naalden maar 25. Ik voel me precies een pop als ik daarmee bezig ben. De verhoudingen kloppen echt niet 🙂

   • En ge wil nie weten hoeveel tijd het kost om zo’n kluwen uitgerafelde sjaal weer uiteen te krijgen tot een normale bol wol… Maar update update: de 2de poging was wel tot einde toe gelukt & in een wip had ik daarna 4 sjaals klaar (o;a. met de Lace-wol van Zeeman, die daar eigenlijk niet voor dient (moet je normaal openrekken tot een soort net & echt mee breien), maar toch ook leuk effect. En. Ik. Kan. Niet. Breien. Echt niet, dus deze manier is super voor brei-klunzen! Ben intss ook nog die oker wibrawol gaan halen, is pracht-tint hé. De grijze sjaal pluist wel erg, jammer genoeg, jas hangt vol sliertjes, dus die oker zal dat wellicht ook doen, vrees ik?

    • Ik heb die oker nog niet gebruikt voor een sjaal. Ik heb zo’n grote poef mee gemaakt. Allez bij klaar, nog fatsoenlijke vulling en het is af. Wol pluist altijd fel vind ik. Het is een leuk idee om die lace-wol te gebruiken. Dat ga ik misschien ook eens doen 🙂
     Kei tof dat je een update komt geven 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)