De Sint is voorbij, nu is het tijd dat ook de grote mensen een cadeau krijgen. Hier is kan je inspiratie vinden om cadeau te geven aan vrienden die verslaafd zijn aan “het machien” of je kan hier inspiratie vinden voor je eigen wish-list. Aan mijn vrienden aan familie, een aantal spullen op deze lijst heb ik al. Wil je mij verwennen? Kijk dan hier. Ps, je vindt deze week 7 artikels met inspiratie voor cadeau’s. Er zit voor iedereen iets tussen.

// Christmas is arround the courner! It’s time to give present you great gifts for sewists. To my own friends and family, this is a list to give people inspiration and I own some of the things I’ll be talking about. My personal wish-list is here. Ps, this wek you’ll find 7 article’s with gift inspiration for all of your family and friends. 

Boeken // Books:

Ik ben een grote fan van de boeken die Laurence King Publishers uitgeeft. Dus neem zeker daar een kijkje.

// For starters, check out Laurence King Publishers they carry a ton of great sewing(related) books.

Patroontekenen // Pattern Cutting

 • Pattern Cutting by Dennic Chunman Lo (koop hier or buy here)
 • Pattern Cutting for Menswear by Gareth Kershaw (koop hier or buy here)
 • Metric Pattern Cutting for Woman’s wear by Winifred Aldrich (koop hier or buy here)
 • Metric Pattern Cutting for Menswear by Winifred Aldrich (koop hier or buy here)
 • Metric Pattern Cutting for Children’s wear and Babywear by Winifred Aldrich (koop hier or buy here)

Draperen // Draping

 • Draping: the complete course by Karolyn Kiisel(koop hier or buy here)

Naaien // Sewing

 • Droomjurken // Famous Frocks by Sara Alm,Hannah McDevitt & Hannah McDevitt (koop hier or buy here)
 • Little Miss-y’s wardrobe by Astrid-Fia De Craecker (in Dutch) (koop/buy hier/here)
 • Home made mini couture by Astrid-Fia De Craecker (Dutch) (koop/buy hier/here)
 • Vogue Sewing by Vogue (koop hier or buy here)

Stoffenkennis // Fabric know-how

Mode geschiedenis // Fashion history

 • 50 designers you should know by Simone Werle ( koop hier or buy here)
 • 100 year of fashion by Cally Blackman (koop hier or buy here)

Ik koop de meeste van mijn naaiboeken bij Copyright bookshop (Gent + Antwerpen), Bol.com en The Book Depository. Een kleine voetnoot, online kopen is niet altijd voordeliger. Dat heb ik al meermaals ontdekt.

// I buy most of my sewing books at Copyright bookshop (Gent + Antwerp), The Book Depository and Bol.com. Just a little side note, buying online isn’t always cheaper in my experience.

 

Bon // Gift Cards

Hulpjes // Sewing tools

Let’s get Geeky

tape measure bracelets, lintmeter armbanden

Ik ga het hierbij laten, op mijn wish-list vind je nog veel meer.

//I could go on forever. On my wish-list you can find even more inspiration

8 comments on “Gifts for sewists”

  • Ik ken dat, met het opstellen van de lijst heb ik ook eentje besteld die al lang op mijn verlanglijstje stond 🙂 Welke heb je besteld? Bij mij was Pattern Cutting, de eerste op de lijst, ik had die van de mannen al, en die is echt goed, dus ja, ik kon me niet langer inhouden 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)