favourite, sewing, books, pattens, favoriete, naaiboeken, patronen

In 2013 heb ik heel wat boeken en patronen gebruikt. Hier zijn mijn favorieten.

// In 2013 I used some great patterns and book. There are my favourites. 


sewing books, naaiboeken

 1. Fabric for Fashion, The Swatchbook. Een geweldig informatieve boek over natuurlijk stoffen. Ben je nieuwsgierig? Hier is mijn review. Te koop hier //This book contains a ton of information natural fibres. You can learn more in my review. For sale here
 2. Droomjurken // Famous Frocks In deze boek staan erg mooie jurken. Ik heb er al eentje uitgemaakt in 2014 zullen er nog volgen. Te koop hier //This book contains a ton of lovely dress. I made one all ready and there will be more in 2014. For sale here
 3. Pattern Cutting for Menswear. Een heel informatieve boek die ik nog maar een dikke heb en het nu al tot dit lijstje schopt. Het is een super overzichtelijk en duidelijk boek. Te koop hier // It is a very good infomative book. Everything is explained really well. I own this book a little longer then a week now and it all ready made it into this list! For sale here.
 4. Het handboek voor zelfmaken. Het referentieboek van Knipmode/Knippie. Alles is hier zo duidelijk in uitgelegd. En ik ben grote fan omdat het een map is. Je kan makkelijk zelf exta’s toevoegen. Te koop hier // This is a basic sewing book by Knipmode/Knippie. Everything is explained really well, but I love it so much because it is a ringbinder. You can add you own sheets! How usefull is that! It’s only available in Dutch sorry.

patronen, patterns, renfrew, belladone

 1. Renfrew top by Sewaholic. Dit patroon is echt super veel gebruikt! Het is zo’n basis patroon waar je niet meer zonder kan // I used it a ton of times!  It’s one of those basics you can’t live without.
 2. Robe Belladone by Deer&Doe. Ik maakte er mijn Galaxy jurk mee en het gaat zeker nog veel gebruikt worden. // I used it to make my Galaxy dress and it will be used again in 2014.

Heb jij een favoriet boek of patroon van 2013?

//Do you have a favourite book or pattern in 2013?

9 comments on “Favourite books and patterns of 2013”

 1. The belladone, though I haven’t figured out the fit quite yet, was my favourite pattern of 2013. I made it twice and I’ll definitely be making it again, perhaps with a different neckline.

 2. Great list!! That fabric swatch book is definitely next on my list, I have a fabric book, but without the swatches, it is just not the same. I also have that Famous Frocks book and have selected the 70s Farrah wrap dress and the 60s Twiggy dress to make from it. Nice to see you like the book, since I’ve not actually tried the patterns yet. AND, I’m just finishing up the Deer and Doe Belladone and will be blogging it hopefully tomorrow. Although I have to say, it required A LOT of alterations to fit my figure type.

 3. Goh, een echte favoriet nog niet, ik heb er nog veel te weinig met gedaan, maar ik hou wel van het Colette Sewing Handbook. Iedere keer als ik zo een algemeen naaiboek opensla, verbaas ik er mij over hoeveel van die technieken ook in het Colette boek staan. Ik zou wel graag Het Grote Naaiboek van Femma en de Pattern Magic boeken eens in mijn handen krijgen, die zien er verdomd interessant uit. 🙂

  • Er zijn te veel naaiboeken 🙂 Als je nog eens in Antwerpen bent laat het maar horen, en dan gaan we iets drinken samen met mijn Pattern Magic boeken. Ik heb de eerste 2 de derde niet. Ik heb mijn oog ook laten vallen op Drape Drape. Ze lagen bij de Copyright (coolste boekenwinkel van Antwerpen) en ik had ze bijna alledrie meegenomen. Maar ik ben braaf geweest 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)