stashbusting 3 out 1 in

Januari is voorbij. Tijd voor een stand van zaken. Hoeveel van mijn 120 stofjes zouden er al verorberd zijn?

 

out

Laten we beginnen met de stoffen die buiten zijn gegaan. Ik heb van bijna alle stof een foto. Dat is al een presatie op zich!

stashbusting 3 out 1 in

Deze stapel stof heb ik in z’n geheel gegeven aan een naaiproject met kansarmen. -16

stashbusting 3 out 1 in

En van deze stofjes heb ik 2 super schattige jurken gemaakt. Eentje heb ik geblogd. Het blijft hier nog steeds een blog over “grote mensen kledij”. Ik ga hier dus niet overdrijven met baby/kindergerief. -3

Ik was helemaal vergeten om foto’s te trekken van de stoffen die meenam naar de blogmeet. 4 stofjes vonden daar een nieuwe eigenaar. Ik was super blij! Niet omdat ze een nieuwe eigenaar hadden, maar omdat ik 4 stofjes mocht kiezen van die heerlijk gevulde tafel! -4

Ik heb ook 2 grote zakken met restjes stof weggeven. In de zaken staken meerdere meters stof. Dat telt dan als -2.

 

In

stashbusting 3 out 1 in

Dit zijn die stofjes die ik meenam van de blogmeet. De bovenste was (en nu lekker van mij)  van Edje, de 2 middelste zijn van Hanne en de onderste is van Anneke.  Ik heb 1 keer de uitzonderingsregel gebruikt. Daar dient die regel voor eh. ‘m niet gebruiken is ook maar laim. +4

 

Stashbusting 3 out 1 in

Deze stofjes heb ik gekocht. Aangezien 1 van mijn Sewalutions dingen voor anderen naaien is, dan heb ik ook wel stofjes daarvoor nodig. Ik had echt belachelijke weinig kinderstofjes. Met wat neefjes en nichtjes in de familie kan dat al eens handig zijn. En natuurlijk mag ik mijn nichtje haar fleecedekentje op bestelling niet vergeten “eentje met princessen op paarden” Ik heb hard gezocht en gevonden :). +6

Verdict

– 21 stofjes en + 6 stofjes volgens de gewone regels. Ik heb ook 1 uitzondering gebruikt. Op de swap geraakte ik 4 stofjes kwijt en ik nam er 4 terug mee. Ik mag zelf nog 1 extra stofje kopen! Maar dat hou ik even in beraad. Ik heb ook nog een stapeltje stoffen liggen dat ik ga verkopen. De eerste maand ging heel erg vlot! Al heb ik januari niet veel achter mijn naaimachine gezet. Ik heb veel opgeruimd. Ik ben ook nog eens in gang geschoten met het voorwassen van mijn stoffen. Een paar jaar leven zonder wasmachine terwijl je geen wasmachine hebt. Gelukkig ziet mijn kast er nu weer goed uit. Ik kan uit al deze stofjes kiezen zonder mij zorgen te moeten maken! Heelijk! Damn, moest ik dit IRL tegen iemand zeggen, mja, je kent het wel van die rare blikken enzo. Chanceke dat de  beste mensen een beetje raar zijn.

 

stashbusting fabric 3 out 1 in

Hoe lukte de eerste maand bij jou? Ik ben benieuwd! Als je er een blogpost over hebt geschreven, laat zeker een link achter bij de reacties.

Vorige berichten

13 comments on “Stashbusting January”

 1. Goed bezig, Lieke! Ik moet je teleurstellen: het prachtige stofje met rode bloemen heb je niet via mij gekregen, de twee middelste wel! Toch veel plezier ermee! Leuk om zo’n update te lezen!

   • Bloemenstofje kwam van mij 😉 En ik heb nu zoooo’n spijt dat ik dat oranje retro stofje van jou niet meegenomen heb….damn. Lieve is ermee gaan lopen haha.

    Hey maar goed bezig zeg!! Ik begin er niet aan om al mijn stofjes te tellen. Mijn kast is nog steeds niet helemaal gesorteerd dus is wat moeilijk zo….heb heel weinig genaaid in januari dus er zijn er maar een paar out, maar geen enkele in dus das al iets. En ik ga er nog een stel weggeven ook aan het beginnende buurmeisje. Dus.

     • Leuk dat je buurmeisje er ook mee start, het succes van mijn eerste maand stashbusten ligt ook in het weggeven van stof. Vanaf nu gaat het iets moeilijker worden. En bij mij liggen ook niet al mijn stoffen zo geordend, dit is hoe ver ik nu geraakt ben 🙂 Als je nog een stuk van mijn andere oranje stof wil gebruiken (waar ik die tas eens van maakte), dan laat je het maar weten daar heb ik ook nog veel van liggen.
      En ik ben blij dat het mysterie rond het stofje voorbij is 🙂 Ik vind het altijd leuk als ik weet met wie z’n stof ik aan het werken ben 🙂

 2. Oei, ben ik echt de enige waar het slecht gaat? 😉
  14 out, 27 in…Hmmmss….
  Ik raak niet zo gemakkelijk van mijn slechte gewoonte af als jullie blijkbaar allemaal wel doen. Gisteren in de naailes nog met pijn in het hart 2 stofjes afgewimpeld die iemand meegebracht had maar waar ze vanaf wou.

  Maaaaaaar…. ik ga dat allemaal goed maken! Ik ben aan een inhaalmanoeuvre bezig 🙂

 3. 6 out 6 in. (Ik doe mee met 2 out, 1 in)
  Niet zo goed, ik weet het. Maar ik had dan ook examens, kon dus niet veel naaien en durfde als ontspanning al eens een stoffenwinkel binnenlopen.
  Het opruimen van de stoffenkast is ook nog niet gebeurd, maar ik vermoed dat er daardoor nog wel een groot aantal stofjes zullen verdwijnen.

 4. Wow, goed gedaan! Ik ben nog maar een halve maand verder, bij mij stond de stand tot gisteren op 13 uit, geen in. Aangezien ik gisteren in Gent moest zijn, heb ik er wel een paar nieuwkes gekocht, maar allemaal voor projecten van de komende maand. Dus dat komt goed!
  Vanaf ik een maandje bezig ben, geef ik je een linkje door, maar voorlopig heb ik ook het gevoel van ‘dat gaat behoorlijk vlot” – hoewel ik niet veel genaaid heb in januari. Voor mij werkt het om stoffenwinkels (in ’t echt of online) gewoon te mijden 😉

 5. Wauw, dit gaat goed zeg! Ik ben zelf nu na een maand op 4 uit en 1 in, nummer 5 uit is bijna af en nummer 6 ligt geknipt klaar (een Datura, zóó niet van dit seizoen maar denk dat ik hem gewoon ga maken :D). Ik heb 1 stofje weggegeven en 1 van de stofjes uit bestond uit verschillende coupons…

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)