miss bossy patterns, Colette, Deer & Doe

Kennen jullie The Monthly Stitch? Elke maand geven ze een creatieve uitdaging, af en toe doe ik hieraan mee.  In February was het een broek maken, zoals jullie ondertussen door hebben is dat niet echt m’n ding. In maart is de uitdaging om iets te maken van een patroon dat je nog nooit gebruikt hebt, en je lezer te laten kiezen tussen 3 patronen. Kies je mee?

// Do you know The Monthly Stitch? Every month they present a challenge in which you can participate. When there is a challenge I like, I will participate and I love March challenge “Miss Bossy Patterns”: choose 3 pattern and let you readers decide what you should sew in March. Will you help me to decide?

Als eerste is er Robe Sureau van Deer & Doe. La Merlette Blanche liet een tijdje geleden haar licht al schijnen over dit patroon. Ik heb enkel leuke stofjes waar ik het uit zou willen maken, maar ik vind het altijd zo moeilijk om te kiezen!

// Let’s start off with Robe Sureau a pretty pattern by Deer & Doe. I’ve bought it a long time ago, as you can see, there wasn’t even an English translation then, a real old skool pattern. I have a few fabric that I would like to use, but I always have a very hard time to choose them. La Merlette Blanche showed her pretty dress here some time ago.

Robe Sureau

Het Jasmine patroon kocht ik enkele jaren geleden samen met een paar andere Colette patronen. Tot mijn grote schaamte heb ik van eentje een poging gedaan tot een proefmodel, maar verder is het nooit geraakt. Ik heb nog wat tops nodig, dit zou ideaal zijn. Al denk ik wel dat ik de V-hals rond zou maken, en de middenvoor en middenachternaad zou deleten.

// The Jasmine pattern was one of those Colette Patterns that I needed to buy, and then it stayed in my stash a very long time. Well it’s time to undust it. I need some cute tops, and this one is pretty cute. Although I would change the neckline into a round one and delete the center front en back seam.

Colette, Jasmine

Als laatste een mooie vest, ook van Deer & Doe, Veste Pavot. Ik kocht dit patroon ook een hele tijd geleden, en die stof die ik ervoor wil gebruiken nog veel langer geleden. Ik zou de vest wel inkorten aangezien ik het als lente jasje wil dragen.

// Last but not least Veste Pavot by Deer & Doe. I bought this pattern way back, but the fabric that I’ll use for it is way-way-way back. So It’s about time I’ll put them both to good use. I’ll be make a shorter version. 

Deer & Doe Veste Pavot

Zo nu is het tijd om mij te helpen kiezen. Laat zeker een reactie achter zodat ik weet welke je favoriet is. Of als je 1 van deze patronen al gebruikt hebt, laat het zeker weten met een linkje. Dan kan ik inspiratie op doen bij jullie

// Now it’s up to you. Vote for you favorite pattern. Let me know in the comments which one is yours. Or if you used one of these patterns I would love to see it. Please include a link so I get inspired. 

39 comments on “Choose which pattern I should sew in March”

  1. Ik heb voor de Pavot gestemd, in de hoop inspiratie op te doen voor de mijne…. Heb een bouclé klaarliggen maar durf nog niet te beginnen want mijn laatste bouclé-project hangt al een aantal weken als UFO op mijn mannequin (heb hem al wel als “out” gerekend btw, moet alleen zoom en knopen nog 🙁 )

  2. I voted for the Veste Pavot. I’ve seen quit some lovely version of the surreau, but not so much of the Pavot. I’m very curious how you’ll make this pattern your own (you know, pretty sure they will be some tweakings?). 😀

  3. Ik zou voor de violet gaan 🙂 Je kan de voor en achternaad echter niet elimineren, aangezien het in bias is geknipt en geen sluiting heeft. Tenzij je er natuurlijk een rits inzet, maar door de bias valt het juist mooi 🙂 En de naad is ook niet mooi recht, maar kromt een beetje om meer vorm te geven 🙂

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)