Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Vorig jaar maakt ik een leuke jurk met dit patroon het smaakte toen al naar meer, maar nu is er eindelijk een tweede jurk.

 

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Stof 

De stof bracht ik mee naar huis van de swap op de blogmeet in januari. Hopelijk is de vorige eigenaar blij met het resultaat. Het is een linnen stof. Omdat ik nogal “een witte” (alias melkfles) ben heb ik even getwijfeld om de stof met thee te kleuren. Na lang twijfelen besloot ik een staaltje te kleuren. Ik ben super blij dat ik dit gedaan heb. Het resultaat was niet echt zoals ik verwacht had. Maar omdat de stof -mede door de kleur- nogal veel door laat heeft ze een volledige voering gekregen. Het is in super zachte witte katoen. Het voelt nu echt alsof ik mijn favoriete pyjama aan heb! De voering kocht is bij Stoffenverkoop in Kapellen.

 

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Patroon

Ik gebruikte het Elisabeth Gathered waist dress patroon van het Burdastyle boek ‘Sewing Vintage Modern‘. Maar je kan een ook gelijkaardig patroon downloaden of als je de Burda van 02/2011 in je bezit hebt. Daar staat het ook in, misschien hebben ze dit in je bib of je kan eens rondvragen bij anderen die naaien.


Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Pasvorm

Aangezien de rok eigenlijk een grote rechthoek is valt daar niet heel veel over de te zeggen. Over het bovenstuk daarintegen, daar valt ietsje meer over te zeggen. Zoals jullie op de foto kunnen zien is het een klein beetje te groot. Wanneer ik het de volgende keer maak ga ik 1 cm afnemen van het patroon aan middenvoor en middenachter. Dan zou het perfect moeten passen. Nu ga ik mijn zijnaden, inclusief rits bleigh, terug losmaken en het op die manier aanpassen. 

 

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Aanpassingen // Adjustments

In het boek heeft de jurk een rechthoekig en erg hoge hals. Ik heb de hals een paar centimeter naar beneden gehaald. De hoeken zijn ondertussen ook verdwenen, en de ronde hals was geboren. 

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik absoluut geen fan van midden achter rits. Ook deze keer werd de rits naar de zijnaad verplaats. 

Meestal voeg ik ook zakken in de zijnaad toe, maar deze keer heb ik het niet gedaan. Ik had schik dat de rok dan te smal ging worden. Erg jammer, maar ik had niet meer stof. 

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

The Feel

Dit is weer zo’n jurk waar ik liefst van alles in zou gaan slapen. Zo tof is ‘m! Alleen heb ik op dit moment 1 probleempje. Granaatappel en deze jurk zijn geen best vrienden. Na 1x dragen zit er al een dikke vlek in. Maar mijn mama gaat haar best doen om het eruit te krijgen. Ik duim super hard dat het lukt! Duim jij mee?

 

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

 

26 comments on “Flowery spring dress”

 1. Hoi
  weet je nog ongeveer hoeveel stof je heb nodig gehad? Ik heb een leuk stofje op het oog maar in het boek staat enkel voor 1m50 vermeld en niet 1m10 🙁

  • Ik denk dat ik ongeveer 120 gebruikt heb, op 150. Ik maak de rok altijd minder breed dan ze zelf aangegeven dus dat spaart ook heel wat stof uit. Je kan beste rekenen in vierkante meter, is hebt in vierkante meter altijd evenveel nodig, voor mij is dat dan 1,8 vierkante meter, dat is 1.2×1.5 of 1,7×1.1. Op die manier kan het het omrekenen 🙂

   Veel succes ermee!

 2. Mooie jurk in een superleuke stof. De combinatie van de twee is heel goed gelukt.
  Wel jammer van de granaatappelvlek… Die zijn bijna onuitwasbaar, hopelijk lukt het!

  • Ik heb deze gehaald bij de stoffenverkoop in Kapellen. Het is gewoon heel dunnen katoen niet speciaal voering ofzo. In veel winkels zal je dit wel vinden. Ik moet dringend nog eens terug gaan om wat bij te halen. Ik ben er al bijna door. En nu ga ik veel meer meenemen, dan kan ik er ook kleuren om bij mijn andere stoffen te laten passeren. Ze hebben deze enkel in het wit.

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)