Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Op Twitter en Instagram konden jullie al een glimp opvangen van mijn nieuwste jurk. Ik denk dat ik nog nooit een kledingstuk zo vaak gedeeld heb via sociale media voordat het af was. Ik ben er dan ook heel erg trots op. 

 

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Stof

Ik vond deze super mooie stof in de webshop Ella & Basil. Het is een katoentje uit de collectie Nature Studies 2 van Robert Kaufman. Als je wat wil hebben zou ik je haasten want ik krijg super veel vragen over deze super mooie stof.

Cas & Nina verkoopt deze stof ook. Als je’m nog graag wilt hebben kan je daar kijken. Bij Ella & Basil is deze uitverkocht.

 

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone, no center back seam

Patroon

Ik gebruikt (voor de tweede keer het Belladonne dress patroon van de Franse Deer & Doe. Het blijft zo’n zalig patroon!

Ps, Ik maakte aan handleiding over hoe je een Belladone jurk kan maken zonder rits op de rug, het basis principe is natuurlijk toepasbaar op elke jurk.

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Pasvorm

Aangezien ik een lange ben past het voor mij nooit in die richting, maar qua omtrek past het vrij goed. Ik heb 2 cm uit de rug gehaald omdat ik het graag iets strakker wou, maar zonder zat het ook al goed.

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Can you spot on which side the invisible zip is?

Aanpassingen

De vorige keer had ik besloten om een tweede jurk iets strakker te maken en het bovenstuk te verlengen. Ik haalde 2 cm weg uit te rug en ik maakte het bovenstuk 2 cm langer. Ik heb ook de rits van de midden rug naar de zijnaad verplaats. Omdat mijn nek een beetje gaapte heb ik op het patroon aan de schouders 0,5 cm weggehaald aan de nek, zowel voor als achter, dat op 0 uitloop aan de schouders. Een volgende keer zou ik vanvoor nog 0,5 extra weghalen.

Bij het patroon staan de borstnepen vrij hoog, het paste mooi de vorige keer maar toch wou ik ze liever iets lager. Ik heb ze was naar beneden gezet, maar achteraf gezien, veel verschil maakt dit niet dus ja, een beetje moeite voor niks.

 

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Zie hoe goed de naden aansluiten! Jippie!

Nieuwe techniek?

Ik heb voor de eerste keer mij geconcentreerd om patronen mooi door te laten lopen. Ik besliste dit iets te laat dus ik heb het niet overal gedaan. Waar ik het gedaan heb ben ik heel erg blij met het resultaat!

 

belladone dress, robe belladone, Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, no center back seam

The Feel

Deze jurk is gewoon geweldig! Helemaal perfect voor de lente! Ik word helemaal blij van deze te dragen

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Ps, jullie mogen binnenkort een handleiding verwachten om een Belladone jurk te maken zonder rits in de rug. De handleiding is er!


Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

57 comments on “Butterfly Belladone jurk”

  1. Hele mooie jurk! Heb jij het patroon via de webshop besteld van deer en doe? Ik wil het ook graag hebben, maar ben evengoed een beetje onzeker om via een webshop te bestellen. Koop het liever in de winkel!

  2. Zalig kleedje! En zo een mooi katoentje, ‘k heb zin om het te bestellen, maar die 3 out, 1 in challenge schiet hier zo al niet op, dus dat ik geen goed idee 😀

    • Die zit super! Je krijg de Franse en Engelse uitleg bij het patroon. Als je het patroon in de winkel koopt en er steekt enkel het Franse in, nog een patroon van in de begin periode die is blijven hangen, dan kan je mailen en krijg je de Engelse in pdf gemaild.

  3. Supermooi zeg! Ben benieuwd naar je tuto voor de rits aan de zijkant, zit er zelf al een tijdje mee te spelen maar ik kom er nog niet echt uit…

  4. Amai, ik hou zowieso van de jurk – ik plan ‘m al tijden te maken. Deze prachtige versie is een stamp onder mijn derrière… als ik het maar de helft zo goed doe, ga ik ferm content zijn. Mooi!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)