Vandaag is er het eerste Naaicafe, en als je wil weten wat dat inhoud, dan moet je snel naar het filmpje kijken.

Dus Hanne, Caroline en Peneloping, ik ben nieuwsgierig.

Andere Naaicafés zijn hier.

IMG_0593

10 comments on “Naaicafé #1: Wat steekt er in het bakje van mijn naaimachine?”

 1. Super! Ik kijk al uit naar de volgende naaicafés! Ik heb wel een paar dingen die ik me soms afvraag (eerder praktische dingen).

  Hoe werk je bijvoorbeeld je stofrandjes mooi af als je geen overlocker hebt? Zo’n ding kost honderden euro’s dus ik zie mij nog niet direct investeren in eentje… Nu gebruik ik dus altijd zigzag om het rafelen tegen te gaan, maar als ik dat te dicht opeen doe gaat alles zo frommelen… en als ik wat ‘losser’ zigzag heb ik schrik dat alles uiteindelijk tóch zal gaan rafelen… Tips?

  En nu ik toch bezig ben, tips die de naaiboeken nooit vermelden zouden ook handig zijn 🙂 Ik sukkelde vroeger altijd met mouwen omdat ik braaf de handleiding volgde en eerst de mouwnaad toemaakte en daarna dat rond ding aan de schouder probeerde te passen. Tot mijn oma mij toonde dat eerst de schoudernaad(?) naaien en dan zijnaad en mouwnaad in één stuk naaien veel sneller gaat 😀 Tips in dienen aard dus 😉

 2. Hee, wat een leuk idee! In mijn bakje zit niet zo veel, ik vind het niet zo’n handige plek om dingen op te bergen. Ik bedenk altijd pas dat ik iets nodig heb als ik al halverwege de naad ben en dan kan ik er niet meer goed bij… In mijn bakje zitten dus alleen de extra voetjes, een schroevendraaiertje en een afstandsgeleider of hoe dat ook heet. Dat schijnt heel handig te zijn voor zomen, dus die ga ik binnenkort uitproberen 🙂

 3. Wooow super leuk idee 😉
  Ik ben echt stiekem benieuwd naar je favoriete patronen en boeken.. Degene die niemand kent ofzo. Van die insiders tips 😉

 4. Ik vind dit een superleuke nieuwe feature! Momenteel ben ik super druk, maar ik ga deze tag zeker doen (al heb ik aan mijn naaimachine zo geen bakje, maar een apart zakje vol geheimen!)
  LEUK!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)