Een fleurige jurk daar ben ik altijd voor te vinden. Deze polka dot jurk is perfect. Jammer genoegd zijn we niet zo’n goede vrienden.

orange polka dot dress, polka dot, polka dot jurk, polka dot dress, great britisch sewing bee, naaien & stikken

 

 

 

Patroon

Het patroon komt uit het leuke boek Naaien & Stikken. (Waar je hier al kennis mee kon maken) Het is een patroon voor een leuke flodder jurkje, dus niet al te aanpassend maar wel met een taille waardoor het volgens mij een heerlijk jurk is om in de zomer te dragen. En wat komt er nu aan? Tadaaaa de *zomer*.

Maar, waarom sta ik niet zelf de jurk te showen? Wel,… de jurk is veel te groot! Hij zakt af. Heel-heel-heel jammer want ie is zo mooi. Ik heb verschillende ingrepen geprobeerd, maar ik zag er dan vooral dik uit. En dat is niet de bedoeling.

Mja shit happens, en bij deze jurk is het echt wel heel jammer. Het is een super mooie jurk. Ik heb tans braaf de matentabel gevolgd. Ik nam mijn maat, maakte de jurk, en hij zakt van m’n shouders af. De matentabel is dus veel te ruim, dat is niet iets eigen aan dit boek, het gebeurd nog wel eens. Dus 1 tip als je met dit toffe boek aan de slag gaat, meet je projecten op het patroon zelf na voordat je in de je stof knipt.

Er staan echt leuke dingen in het boek, de matentabel moet je maar met een korrel zout nemen. Als ik de jurk opnieuw maak ga ik zeker 2 maten kleiner nemen. Het is origineel een Engels boek en bij andere Engelse patronen heb ik hetzelfde voor. Misschien hebben ze daar gewoon graag een beetje meer ruimte, of hele brede schouders in verhouding met hun buste, of ik gewoon hele smalle. Soit het maakt eigenlijk niet uit, geen enkel patroon past perfect, dus aan passen die handel, en goed nameten op het patroon.

 

orange polka dot dress, polka dot, polka dot jurk, polka dot dress, great britisch sewing bee, naaien & stikken

Stof

Dit super mooi katoentje komt van bij Liesellove. Het is echt de perfecte polka dot stof voor bij mijn huidskleur. Zo schoon! En ik was er al zo lang naar op zoek. Het is wel een stijvere tof dan het boek aanraad. Ik dacht dit te omzeilen door op de biais te knippen. Het kan, maar het valt nog lang niet zo vlot als het voorbeeld in het boek.

orange polka dot dress, polka dot, polka dot jurk, polka dot dress, great britisch sewing bee, naaien & stikken

The Feel

Als ik de jurk op de paspop zie hangen denk ik toch echt wel doeme, tis een schoontje! De jurk ziet er zalig uit, jammer dat ie te groot is. Mja, ik zal er maar een nieuwe beginnen te maken.

orange polka dot dress, polka dot, polka dot jurk, polka dot dress, great britisch sewing bee, naaien & stikken

Styling

Door de flodderige aard van jurk zou ik ‘m altijd combineren met een riempje. Zonder riempje kan het afhankelijk van je figuur en je stofkeuze al snel een hoog pattetenzak gehalte krijgen. En dat willen we niet.

orange polka dot dress, polka dot, polka dot jurk, polka dot dress, great britisch sewing bee, naaien & stikken

Welke baaljurk heb jij al gemaakt? Heb je ‘m achteraf opnieuw gemaakt?

Β 

 

 

28 comments on “#GBSB Orange polka dot dress”

 1. oei, wat zonde, zo’n mooie jurk! Hopelijk kan je er iemand anders blij mee maken en daarna nog eentje voor jezelf πŸ˜‰ ik heb het gelukkig niet zo vaak dat iets echt reddeloos verloren is, maar herinner me nog wel mijn Colette Peony van een hele mooie, vrij dure stof, die echt voor geen meter past. Zo balen is dat, het is al wel twee jaar geleden maar ik baal er nog steeds een beetje van haha. Hopelijk ben jij hier sneller overheen!

 2. O, dat is echt ellendig… En jammer van zo’n mooi stofje! Mij overkomt dat ook vrij regelmatig, maar ik ben nog steeds niet wijzer geworden. Ik zou veel vaker een toile moeten maken maar dat vind ik dan jammer van de tijd die ik moet investeren in een ondraagbaar kledingstuk. (Dat het alternatief OOK een ondraagbaar kledingstuk is als je het hele ding in de goede stof in elkaar steekt en het past niet, dat lijk ik nog steeds niet zo te registreren!)

 3. Amai seg, da’s echt wel jammer! Merci voor de waarschuwing van de maten, moet ik zeker onthouden wanneer ik in de vakantie eindelijk eens iets ga maken uit ’t boek!

 4. This really is a cute dress and the polka dot color combo is great!!! Bummer about the fit, though. Maybe you can give it away to someone it would fit??? Excited to see the next one πŸ™‚

 5. Super mooie jurk. Echt jammer dat hij niet past!! πŸ™ Dat stofje is ook echt helemaal mijn kleur! Gelukkig heb je er nog van en kan je het nog opnieuw maken!! En als je het kleedje niet zou verkocht hebben, dan heb je toch nog voldoende stof aan het kleedje zelf om er iets anders van te maken, niet??
  Mijn baaljurk: http://vigourousxjo.blogspot.be/2013/10/nochalant-zomerkleedje.html
  Het was ook in een stofje dat ik helemaal geweldig vond, maar het is ook iets te breed. Ik kan het niet dragen zonder iets onder, want het valt helemaal open. Heb het nog nooit gedragen, omdat ik niks heb om eronder te dragen. Ik vind de Knip ook meestal redelijk baggy vallen en op die modellen ziet dat er dan altijd zo mooi uit, blΓ¨h. ‘k Denk wel dat ik er op 1 of andere manier nog iets van kan maken, dus’k denk dat ik het op mijn “retouche” stapel ga gooien of ik maak er een topje onder… πŸ˜‰

 6. Prachtige jurk en ik vind het echt jammer voor jou. Maar voor mij zou dit dan goed nieuws betekenen: ik wou het boek niet kopen omdat het maar tot maat 42 of 44 ging? En ik heb natuurlijk net een maatje meer. Dus…

 7. Ik zit op dit moment op de bank in mijn baaljumpsuit, van onder tot aan de buste perfect, maar bovenaan totaal verprutst door de tΓ© grote ritsen die ik erin heb gezet als soort van bretels.. πŸ™ gelukkig is het een dikke stof en kan het op koude dagen nog prima aan met een vestje om de boel te verdoezelen!

 8. Ik had juist hetzelfde voor met de versie (tea dress) uit het originele engelse boek. Ook mooi de matentabel gevolgd en inderdaad zeker twee maten te groot. Heb zijnaden helemaal losgemaakt en wat centimeters weggeknipt, maar resultaat is nog niet helemaal wat het moet zijn. Vind het ook zonde want had er ook een heel mooi stofke voor gevonden…. Dan volgen we eens mooi de matentabel… Als het resultaat wat presentabel wordt, zal ik er ook nog over bloggen. Ik probeer nu het kleedje nog te redden ;-)!

  • Bij mij zijn het echt de schouders die afzakken en te breed zijn, dus dan helpt aan de zijkanten wegpakken jammer genoegd niet, ik zou al in de midden voor en de midden rug heel wat weg moeten nemen, kwestie van niet te veel nepen te plaatsen πŸ™‚

 9. Zo spijtig van je jurk πŸ™ Ik maak altijd eerst een testversie voor ik in mijn goede stof knip. Over het algemeen zijn gordijnen uit de kringwinkel goedkoper dan nieuwe stof moeten kopen πŸ™‚

 10. Haha, je kijkt echt heel boos naar die jurk. :p Wel erg frustrerend natuurlijk, zeker bij zo een mooi exemplaar. Hopelijk kan je nog wat van die stof vinden?

  Ik ben ooit heel ongelukkig geweest met een Banksia topje dat ik had gemaakt. Het heeft maanden in mijn kast gehangen, maar nu draag ik het, met alle vreselijke fouten die er aan zijn, ’t is toch net iets te veel werk geweest om weg te smijten…

 11. Wat jammer zeg van de mooie jurk! Ik heb het een keer gehad met een rok, veel te klein. Foutje van de Knipmode bleek later .. (Jaren geleden alweer, maar ik weet nog hoe ik ervan baalde)

 12. Wat een mooie jurk! Spijtig, spijtig!
  Maar ik heb hetzelfde probleem met Burda patronen. Mijn lichaam schijnt een mengeling van maten te zijn! Schouders waistline, hips, alles verschillend van 36 tot 40 is er alles bij!
  Groetjes
  Sandra

  • Mijn lichaam is ook een mengeling, iedereen heeft dat, een patroon dat zo past vind je (bijna) nooit, de bovenstukken van knipmodepassen mij perfect, als het met een brede rok is zijn die ideaal voor mij maar als het gerend of met een kleine A-lijn is past het ook niet, en aanpassende jurken of rokken heb ik al lang opgegeven.

 13. ARGH. It’s really frustrating to spend time sewing only to find that the information given in the pattern is inaccurate. :-/

  The style of the dress is really cute, so hopefully you’ll be able to tweak it. Your fabric is really pretty also. Maybe, you can hack a skirt out of this dress in order to save it.

 14. er bestaan van die bandjes die je in je jurk (binnenkant) kunt vaststikken. Je kunt daar je bhlijstje aan vastmaken. Zo zal die jurk nt meer afzakken!
  Ik hoop dat mijn tip jou kan redden πŸ™‚

  te koop in de veritas: schouderbandhouder!!!

Bedankt voor je reactie! Ik vind het super leuk om ze te lezen :)